Парламента отвори, Булгартабак затвори! С какво Пеевски е по-различен от Банев?

Три години след като Пеевски официализира собствеността си в „Булгартабак“, 80% от мощностите на холдинга вече са закрити. Корпулентният депутат не е „записал“ нито един един работен ден в народното събрание, но е отговорен за закриването на над 1400 работни места в заводите на “Булгартабак“ в София и Благоевград. Схемата е класическа – приватизираш, източваш, експлоатираш, ограбваш, убиваш и закриваш. Тютюневият холдинг бе продаден от първото правителство на Бойко Борисов през 2011г. след непрозрачна и непазарна процедура. Предприятието е структуроопределящо и с монополно положение на пазара за продажба на цигари и с дял при изкупуването на тютюна от производителите, като така осигурява и контрол върху една немалка част от населението живеещо в регионите разчитащи на този поминък. Още по време на  сделката възникнаха съмнения, че Борисов продава „Булгартабак“ на Пеевски и на… себе си, а финансирането е осигурено от Цветан Василев. Шефа на Агенцията за приватизация по времето, когато е  реализирана сделката, Емил Караиванов сега е министър на икономиката на Пеевски в третото правителство на Бойко Борисов, а „Булгартабак“ е полужив труп. Марките, техниката и оборудването са разпродадени, а хората са на улицата. Загубите за държавата са за стотици милиони, хиляди човешки съдби са съсипани, а Пеевски и Борисов продължават да управляват и ограбват държавата.

През последните месеци прокуратурата демонстрира активност по отношение на така наречените „лоши приватизатори“ , емблематичен пример е ареста на Баневи. Въпроса днес е , ще бъде ли приложен същият критерий по отношение на Пеевски, заради обезкостяването и ограбването на „Булгартабак“? Отговора е еднозначен – НЕ! Прокуратурата е пряко подчинена на Пеевски и престъпленията извършени от нейният господар остават встрани от вниманието на Цацаров и подчинените му.

Днес се навършват точно три години от първият сигнал на БОЕЦ срещу Пеевски, във връзка с обявените от него активи и собственост за десетки милиони, без да е ясно какъв е източника на средствата с които той е придобил тези активи!

Буквално месеци преди това Пеевски бе декларирал стар Опел и няколко десетки хиляди лева капитал и за няколко седмици се превърна в мултимилионер! Небезивестната порокурор Бецова (част от шпицкомандите на Цацаров, на пряко подчинение на Пеевски) отказа да образува дори предварителна проверка по сигнала на БОЕЦ с мотива, че Пеевски и майка му Ирена Кръстева са проверявани през 2014г. и не са открити никакви разминавания в декларираното от тях имущество и доходите им. БОЕЦ обжалвахме пред всички инстанции, с аргумента, че в подаденият от нас сигнал се съдържат данни, факти и информация за сделки и действия случили се през 2015 и 2016г., които няма как прокуратурата и НАП да са провеврили през 2014г. През януари 2018г. в първият работен ден на новата антикорупционна Комисия , БОЕЦ внесохме отново същият сигнал. Няколко месеца по-късно, шефа на КПКОНПИ, Пламен Георгиев, обяви Пеевски за „най-чистия в държавата“, а срещу нас бе впрегната цялата ченгеджийница на мафията и свинските парцали изляха варели с помия. В държавата на мафията свинете са защитени, а борещите се за истината са обявени за врагове и вредни.

БОЕЦ в акция! СПОДЕЛЯЙТЕ И СЛЕДЕТЕ КАКВА ЩЕ БЪДЕ РЕАКЦИЯТА!

През тези години и в следствие и на нашата дейност хората разбраха едно нещо – не можем да разчитаме на институциите в борбата срещу корупцията и мафията, защото самите институции са подчинение на мафията и обслужват нейните интереси. Единствената сила, която може да се противопостави на това зло е гражданското общество, а единственият начин е на площадите и бой до дупка. Иначе ще продължим да гледам как държавата ни се превръща в гробище и как гаснат и последните светлинки в родните ни градове и села, докато дебелите стават все по дебели. 2019г. е изключително важна година защото предстои най-важният избор, този на нов главен прокурор. Не трябва да позволяваме на мафията да си избере следващата Цаца и начина да го предотвратим е, като изринем мафията от властта преди това. БОЕЦ водим тази битка. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА