По инициатива на БОЕЦ на 01.02.2019г. се проведе среща между представители на Сдружението, журналисти и екипа на радио „СВОБОДНА ЕВРОПА” за България.

По инициатива на БОЕЦ на 01.02.2019г. се проведе среща между представители на Сдружението, журналисти и екипа на радио „СВОБОДНА ЕВРОПА” за България.

През май 2018г. в Конгреса на САЩ бе внесена Петиция за възстановяване на дейността на радио „СВОБОДНА ЕВРОПА” за България. Петицията бе инициирана от БОЕЦ и подписана от нас и  група водещи български журналисти – Люба Кулезич, Асен Йорданов, Мирослав Иванов, Огнян Стефанов, Петър Стаматов, Весислава Танчева, която е и член на БОЕЦ, както и от Петър Пенчев – председател на Асоциация за свободно слово „Анна Политковская”. Петицията е заведена и в официалният масив документи в международната секция  на библиотеката на Конгреса на САЩ, където вече е достъпна и онлайн. На срещата запознахме Иван Бедров – шеф на българската секция на СВОБОДНА ЕВРОПА с текста на Петицията и аргументите ни за тази инициатива, както и очакванията на гражданското общество, че Радиото ще бъде една истински свободна трибуна за Истината!

Успех на екипа на „СВОБОДНА ЕВРОПА”, ще следим с внимание неговата дейност.

Независимите медии и свободните граждани са последният стожер на демокрацията и свободата на словото в една пленена от мафията и корупцията държава!

С текста на Петицията може да се запознаете тук:

До Конгреса на САЩ бе внесена Петиция за възстановяване на работата на радио „СВОБОДНА ЕВРОПА“ секция „България“!