Питайте за Федотов в хотел „Берлин“!

Агент на руските служби прави опит да отрови собственика на оръжейните заводи „Дунарит“ и „Емко“. По същото време и след това Пеевски с помоща на правителството на Борисов в лицето на министрите Караниколов и Горанов и с участието на прокуратурата се опитва да заграби, или поне да унищожи тези заводи. Разследващи медии и британските служби установяват обща руска връзка между отравянето на Скрипал и отравянето на Гебрев. Преди година Борисов отказа да експулсира руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания с аргумента, че няма доказателства. Сега същият този Борисов и Цацаров „внимателно следят събитията“.
Най-логичният въпрос е, кой има интерес да убие Гебрев и какъв е този интерес?


Днес от прокуратурата потвърдиха, че заподозреният в опита за убийство на Гебрев руски агент „Федотов“ е посетил България три пъти и в момента се разследва неговият маршрут, контакти и движение. Интресно дали ще проверят записите на камерите от хотел „Берлин“ от 2014г. и 2015г.
А по въпроса за интереса, логиката показва, че интерес от смъртта на Гебрев имат тези, които искат да му заграбят или унищожат бизнеса защото им пречи. Това са Пеевски и стоящите в случая зад него руски интереси. Също от днес сайта Биволъ вкарва в уравнението и адвоката на Пеевски, Александър Ангелов, когото в предишно свое разследване биволите осветлиха, като едноличен собственик на пеевските офшорики и активи за стотици милиони. Между Пеевски и руските служби и интереси има няколко общи знаменателя – КТБ и нейните активи, оръженият бизнес и Булгартабак и контрабандните канали за износ на каптагон и цигари за Сирия, Ирак и Турция. Именно тези канали организирани и контролирани от ДС, а след това от Борисов и Пеевски, са пресечна им точка с руските служби. Информацията на ГРУ за тези канали и участието на „Булгартабак“ поставят в зависимост Пеевски и Борисов от Москва. Същите канали и разкритията на турските служби ги поставят и в зависимост от Анкара, но това е друга тема.
След фалита на КТБ бяхме свидетели на вторично разграбване на активите на банката, като огромната част от тези активи бе заграбена именно от Пеевски с помоща на прокуратурата, а ролята на Борисов и българските службите бе да замете следите на този грабеж и на фалита на банката. По отношение на „Дунарит“ и „Емко“ сме склонни да допуснем, че удара върху тях е продиктуван не толкова от алчността на Пеевски, а по скоро той изпълнява поръчка на руските си партньори под чиято зависимост е изпаднал. Само отбелязваме периодично появяващата се информация за огромни претенции на руската ВТБ към Пеевски в размер на над един милиард лева, като сумата е сбор от дела на ВТБ в КТБ, както и суми, които са отпуснати от руснаците за придобиването на Виваком. Опитите на Йовчев да представи участието на Федотов в покушението над Гебрев, като частна поръчка са смехотворни. По скоро Федотов е доставчик на „стоката“ и представител на поръчителя, а корупулентния е приел поръчката и е организирал логистиката, контактите, достъпа и самият опит за убийство. Поръчката е от Москва, а изпълнението и е част от цената, която Пеевски плаща за оцеляването си и част от неговият дълг. Целта е да бъде превзет или унищожен оръженият бизнес на Гебрев, който се пресича на повечето пазари с руските интереси. След неуспешният опит за убийство се сменя тактиката и Пеевски решава да „удари“ Гебрев през институциите. Няма проблем, половината правителство е на пряко негово подчинение, а Борисов е не по малко зависим от руснаците. След разрастналите се протести Борисов се уплаши и изигра сцената на „спасителя“ , като се срещна с Гебрев и уж проблема беше решен. Нищо подобно, Борисов само осигури време, последва нова смяна на тактиката и нов удар срещу Гебрев, като този път и прокуратурата беше вкарана в действие.
В случая „Скрипал“ , Федотов е третият и най-късно идентифициран участник в атентата, като ролята му е определена, като „помагач“ на извършителите, които са също руски агенти. В случая „Гебрев“, Федотов отново е в ролята на „помагач“, а физическите изпълнители и организатори на отравянето вероятно са българи зад които стои Пеевски. Федотов доставя „Новичок“ , обучава изпълнителите как да боравят с него и следи от името на поръчителите изпълнението на поръчката.
През 2013г. по време на правителството на Орешарски, Борисов заяви, че има план да бъда задържан и убит в следственият арест и че зад този план стои Пеевски. Единственият начин човек да бъде убит в ареста и това да остане наразкрито е като бъде използвана труднооткриваема и изключително силна отрова или БОВ, като „Новичок“. Борисов така и не каза нищо повече, но страха му бе огромен и неподправен. През последните години бяхме свидетели на няколко необясними „самоубийства“, както и на изненадващата кончина на няколко човека, включително и на единствените трима свидетели по скандала „Ало, Ваньо“ – Ваньо Танов, Мишо Бирата и неговата съпруга. Борисов отлично знае какво се случва и Кой стои за случващото се, защото и самият той е част от схемите и процесите разиграващи се пред очите ни и зад кулисите.
Така че, питайте за Федотов в хотел „Берлин“, а може и в гаража в Банкя да прегледате камерите. БОЕЦ многократно сме разкривали връзките между Буда и Пеевски и мафиотската им същност. Тази информация е известна и на службите и правителствата в ЕС и НАТО. Търпението към тях се основаваше на послушанието на Борисов към „началниците“ , но има граници преминаването на които е недопустимо и непростимо. Борисов е пътник и в момента наблюдаваме неистовите му усилия да се отърве от Пеевски. Тези усилия все още не са видими, но скоро конфликта между дебелите ще ескалира. Този конфликт ще сложи и краят на ерата „Борисов“ и на модела „Кой“. Какво следва след това зависи от нас. Гражданите трябва да осъзнаем силата си и да не позволим да бъдем излъгани отново, а да продължим и да изринем цялото блсто до дъно. БОЕЦ водим тази битка.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА