Прокуратурата: „Булгартабак“ е приватизиран, ограбен и източен законно! Пеевски не е Банев. (документи)

Сагата „Булгартабак“ е към своят край, Пеевски изяде заводите…

Предприятието е приватизирано по абсолютно непрозрачен и мафиотски начин по времето на Борисов 1, след това обезкостено, източено, оглозгано и фалирано. Класика. Въпроса за собствеността на Булгартабак бе табу няколко години, както и  имената на Пеевски, Борисов и Сталийски, като скрити собственици. За годините през които Пеевски и Буда контролират Булгартабак, се случиха много и тежки международни скандали свързани с контрабанда на цигари за Турция, Сирия, Ирак и други арабски държави. Контрабандните канали се свързват и с кюрдски посредници свързани с терористични групировки.

Повече информация и данни може да прочете в материала на сайта за разследваща журналистика Биволъ:

За Мафията “Булгартабак” с документи и факти

На 02.03.2019г. в пощата на БОЕЦ получихме писмо от г-н Николай Ризов, с което ни уведомява за отговор на прокуратурата, по негов сигнал касаещ приватизацията на Булгартабак. В писмото е цитиран текста на сигнала:

„Като добросъвестен гражданин подадох сигнал(жалба) във Върховната касационна прокуратура:

(Сигнал може да бъде подаден от всеки гражданин, който е станал свидетел или е разбрал за извършено престъпление, дори ако не е пострадал от него. Нещо повече – по закон гражданите са длъжни да информират прокуратурата или полицията, когато знаят или са станали свидетели на извършено престъпление.)

(„Кой открадна и фалира

„Булгартабак холдинг“!

(„Булгартабак Холдинг“ затваря цигарената си фабрика в Благоевград)

„…И както държавата влиза в това предприятие(„Дунарит“),така трябва бързо да направи анализ ревизия на порочните схеми в приватизацията.“

(„24 часа“)

Призовават от „24 часа“ – и сами не си вярват!

Ами я да си припомним скандалната приватизация на „Булгартабак холдинг“ на смешната цена от 100 млн. евро – покупната цена за 79,83% от капитала на“Булгартабак – Холдинг” АД е 100 100 000 евро.

След като преди това – за 2 път – изгониха под фалшив претекст от процедурата по приватизация на „Булгартабак“ втората компания в света БАТ!

През 2004 г. „Бритиш американ тобако“ предложи 200 млн.евро за 80% от акциите в „София БТ“, „Благоевград БТ“ и „Пловдив БТ“, а на следващата година си оттегли офертата заради „усложнената политическа обстановка“.

Вторият път наетият консултант по сделката „Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид“ предлага вариант за приватизация на „Булгартабак“ – 100% тежест на показателя „цена“. Т.е. печели този, който плати най-много.

Този критерий отпада – познайте в угода на кого!

В окончателния вариант на процедурата за избор на купувач на „Булгартабак“ са заложени 65% тежест на социални критерии, 30% на цена и 5% на инвестициони намерения.

Социалните критерии се състоят в ангажимент за изкупуване и преработване на тютюн. Точно това изискване отказва стратегическите купувачи от участие в конкурса.

Тоест поставиха пред БАТ неизпълними условия – само за да ги разкарат от участие в приватизацията.А това че държавата можеше да вземе според първоначално предложения критерий „цена“ много повече пари за „Булгартабак“ – няма никакво значение – важното беше холдингът да отиде у правилните хора!

И БАТ се оттегли от процедурата за 2 път – и така бе разчистен пътя на родната мафия да прилапа на безценица „Булгартабак“.

2017г. същата тая компания British American Tobacco (BAT) купи водещи марки на производителя на цигари „Булгартабак“.Стойността на сделката е над 100 млн. евро, като така базираната в Лондон компания ще стане собственик на водещите брандове на българския холдинг – Victory, Eva Slim и GD.

Тоест 100 млн.евро само за марките – за колкото продадоха 79,83% от „Булгартабак холдинг“!

Така че – ето ви крещящ пример за „порочните схеми в приватизацията“ – криминална приватизация в действие!

„За да затворим тази тема, каква беше в началото уговорката за участие в собствеността на „Булгартабак“?

Според Пеевски Борисов, Доган и Сталийски трябвало да получат бонуси (по 10% собственост от дяла, който беше приватизиран, според схема, публикувана в блога на Мирослав Иванов – бел.ред) затова, че разрешават сделката.“(Цветан Василев пред „Капитал“)

Тест за независима Прокуратура

или мафиотска Креатура!

Николай Ризов)“

В сигнала са посочени конкретни данни и съмнения за извършени престъпления при приватизацията на Булгартабак – „порочни и криминални схеми“ при приватизацията на дружеството, визирани са източници, имена на длъжностни лица и политици имащи отношение към сделката и Булгартабак.

И отговора на прокуратурата! КЛАСИКА! Приватизацията, ограбването и източването на Булгартабак са законни и няма данни за извършени престъпления! САМО ДЕТО И БУЛГАРТАБАК ВЕЧЕ ГО НЯМА! 

И с какво Пеевски е по-различен от Банев? Защо Банев е в ареста(където му е мястото), а Пеевски е в Дубай(вместо в ареста при Банев) ? Прокуратурата отново доказа, че е на пряко подчинение на Пеевски и нейната задача е да защитава своите господари и техните интерси. Миналата година и КПКОНПИ публично се  легитимираха, като пазители и слуги на мафията, като обявиха Пеевски за най-чистия в държавата, след сигнала на БОЕЦ за незаконният произход на неговите доходи, с които от собственик на стар Опел стана мултимилионер за една година! Борисов преди една година заяви, че ще прави „пълна ревизия на прехода и приватизацията“. Вместо това продължава да гледа и вижда Пеевскив огледалото! Защото няма как мафията да разследва сама себе си. 

НЕОБХОДИМОТО – Сваляне на правителството на Буда, отстраняване на Цацаров и избор на нов главен прокурор. БОЕЦ инициираме кампания за номиниране на гражданска кандидатура за главен прокурор. Вярваме, че има достойни и честни магистрати в България. Отпушим ли съдебната система, лавината ще тръгне. Честните и достойни магистрати вътре в съдебната система и непримиримите граждани на гражданският фронт, заедно ще спечелим битката срещу мафията и корупцията превзели държавата ни!
БОЕЦ водим тази битка!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА