Пореден шеф на ДФЗ на прицела на БОЕЦ! ПОРОЖАНОВ – ОСТАВКА!

Днес БОЕЦ внесохме  сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ срещу Атидже Алиева-Вели – заместник изпълнителен директор на ДФЗ с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) , включително мерки 311 И 312  за къщи за гости. 

и пета в листата на партия ДПС за предстоящите европейски избори.

Според информация публикувана от сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ , бащата на Атидже Алиева-Вели е закупил апартамент през 2015 г. от 164 кв. м. плюс гараж от 30 кв. м. в луксозна кооперация в квартал Манастирски ливади за 215 000 лева. Сделката е симулативна, защото по това време реалната цена на жилищата в района е поне с 50% по-висока. Но по важното е, от къде  Байрям Алиев – бащата на Алиева-Вели разполага с такава сума, след като никога не е имал фирми, не е работил на скъпо платена длъжност, не е продавал имоти и не е взел ипотечен кредит. Майката на Атидже е работила като учителка в Борино, което също не предполага наличието на големи доходи. Според източници на Биволъ, апартаментът в Манастирски ливади се използва от Атидже Алиева-Вели, а родителите ѝ си живеят в Борино. Такава информация липсва в декларацията на зам.-шефката на ДФЗ, макар че по закон трябва да бъде упомената ако отговаря на фактическото положение на нещата. Може да се направят обосновани предположения, че покупката на апартамента е с пари на дъщерята, но сделката е сключена от името на родителите, за да се избегне осветляването на истинският собственик, деклариране на придобитият имот и доказване на доходите. Укриването на доходи и симулативните сделки с цел пране на пари и неплащане на данъци са престъпления!

Изискваме от прокуратурата  и проверка за неизпълнение на служебните задължения и престъпление срещу финансовите интереси на ЕС, за злоупотребата с европейски средства за изграждане на къщи за гости по ПРСР и отговорността на длъжностните лица – Атидже Алиева-Вели , Румен Порожанов, Янаки Червеняков (бивш директор в ДФЗ , за който Биволъ разкриха, че има къща за гости на името на тъща му) и други неустановени лица. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че  Атидже Алиева-Вели , Румен Порожанов и Янаки Червеняков  в сговор с други лица са изградили Организирана престъпна група за източване на европейски средства и  прикриване на тези престъпления. БОЕЦ изискваме да бъдем уведомени за предприетите от прокуратурата действия и за хода и резултатите от извършената проверка.

Преди седмица друга шефка в ДФЗ подаде оставка след разкрития на Биволъ, които показаха нейни връзки със скандала с къщите за гости, заради който скандал и бившият зам. министър на икономиката Александър Манолев подаде оставка и му бяха повдигнати обвинения!

На 02.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал и срещу министър Порожанов за корупция, неизпълнение на служебните задължения и престъпления срещу финансовите интереси на ЕС. Пет дни по-късно  Специализарианата прокуратура образува проверка. По време на двата мандата на Порожанов, като шеф на ДФЗ се реализират огромна част от измамните схеми с източване на европейските фондове за земеделие , включително и ПРСР и строежа на стотици “къщи за тъщи“ лично с неговият подпис. Порожанов все още е на своят пост, а Борисов продължава да го пази, за да замита следите и да се опитат да запазят престъпната си власт! 

Бащата на шефката на къщите за гости купил луксозен апартамент в София с неясни доходи

#АпартаментГейт и скандала с къщите за гости показаха тотално прогнилият образ на управляващата ни мафия. Зверска корупция, наглост и самозабравяне довели управляващите ни мутри, ченгета и мафиоти до пълна деградация и израждане, до загуба на съвест и морал. Разкритията на биволите и акциите и сигналите на БОЕЦ отварят очите на слепите и заспалите и принуждават институциите да реагират, а отзвука от тези скандали стигна и до Брюксел и международните медии и институции.

Продължаваме!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#ОставкаПорожанов

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримириДДмите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА