И председателя на ДПС, Мустафа Карадайъ (Балдъзайъ) под прицела на БОЕЦ за #БалдъзаГейт и къщите за гости!

ПРЕДСТОИ БОЕЦ ДА БЪДЕМ ОБЯВЕНИ за терористична организация срещу „стабилността“ на мафията и ченгетата!
След КУМгейт и КРЪСТНИКгейт имаме и БАЛДЪЗАгейт!
БОЕЦ внасохме сигнал и срещу водача на листата и председател на ДПС, Мустафа Карадайъ. В своя маратон по #АпартаментГейт и „Къщи за тъщи“, Биволъ стигнаха и до най-фрапираща схема, своеобразен антирекорд нямащ аналог до момента в своята наглост! Пет от къщите за гости в Борино са свързани със Затие Караахмед, която е сестра на Джеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза. Става дума за над един милион лева.
Само преди дни БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП и срещу Атидже Алиева – Вели (отново след публикация на биволите), зам.-шеф на ДФЗ с ресор именно ПРСР и в момента кандидат от европейската листа на ДПС отново за имотни далавери, симулативни сделки, корупция и източване на евросредства по мерките за селските райони.
И след сигнала ни срещу Пеевски, първата половина на листата на ДПС вече е в прокуратурата. Сигнали имаме внесени и срещу половината министри на Пеевски в правителството на Буда – Горанов, Порожанов, Каракачанов… На пангара всички корумпета и ченгета!

Прилагаме пълен текст на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                               СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, престъпления срещу финансовите интереси на ЕС,  както и други престъпления от общ характер извършени от Мустафа Сали Карадайъ – депутат в 44 Народно събрание и председател на ПП ДПС.

         В публикация на сайта за разследваща журналистика „Биволъ” от 11.05.2019г. са изнесени факти и информация за това, че близки роднини, а именно – балдъзата и шуреят на Мустафа Карадайъ стоят зад четири проекта за къщи за гости в село Борино, от където е родом Карадайъ. Фирмите им са получили над един милион лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).  Така се оказва, че фамилията на председателя на  ДПС държи половината обекти за настаняване в Борино, финансирани с европейски средства.

Съпругата на Мустафа Карадайъ е Джеврие Раиф Карадайъ, по баща Кючюк. Нейната сестра Зетие Раифова Караахмед  е омъжена за кмета на Борино – Мустафа Караахмед. Освен това Джеврие и Зетие имат брат – Невредин Раиф Кючюк. Така Карадайъ и кметът Караахмед се падат баджанаци, Зетие се пада балдъза, а Невредин е шурей на лидера на ДПС.  Фирмата на Невредин “Виденица 2004” е изпълнила договори за обществени поръчки в общината за над 3,5 милиона лв самостоятелно или в консорциуми. Мустафа Карадайъ има брат Ахмед, който е общински съветник в Борино и председател на общинската структура на ДПС. Неговата фирма “Комерс-Борино” е спечелила обществени поръчки за 1,3 млн. лв. в региона. Шуреят на Ахмед Карадайъ е Музафер Ахмедов, зам.-кмет на Борино с ресор “стихийни бедствия”.

Проектите, получили финансиране по Селската програма са на фирмите “Чала инвест” – 391 160 лв. за “Изграждане на къщи за гости за селски туризъм“,  “Чала Тур” с проект за “Изграждане на вилно селище за селски туризъм в местност Подмолата, с. Чала” за 244 530 лв., “Трока” с проект за 128 290 лв. за “Изграждане на къща за гости, местност Кастръкли, с. Борино” и “Извора Инвест” с проект “Къща за гости, преустройство на съществуващ етаж и надстройка на още един етаж. Закупуване на транспортни средства” за 281 321 лв. и още един проект на същата фирма за “Благоустройство и озеленяване на къща за гости и закупуване на средства за неземеделска дейност“, за който са взети 38 968 лв.  Има данни, че по проектите са закупени и моторни шейни и АТВ-та, които се използват за лични нужди.  Във всички тези фирми се откриват имената на Затие Караахмед, която е сестра на Джеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза. Невредин Кючюк, който е брат на Джеврие и шурей на Карадайъ, както и на съпругата на Невредин – Гюлтен Кючюк. Затие е и съпруга на кмета на Борино Мустафа Караахмед, който е баджанак на Карадайъ.

За да не бъде толкова очевидна концентрацията на европроекти в едни и същи лица, фирмите първоначално са оформени на подставени лица, но впоследствие са придобити от Затие, Невредин и жена му Гюлтен. Изследването на имотните сделки потвърждава, че още от самото начало зад тези проекти са стояли роднините на Карадайъ.

Финансирането на обекти на свързани лица е забранено по правилата на ПРСР, тъй като идеята на програмата е да подпомага малкия местен бизнес, а не роднините на политици, които да изграждат туристически комплекси. Но главен разпределител на средствата по ПРСР се явява друго политическо лице от ДПС – Атидже Алиева – Вели, дългогодишна зам.-шефка на ДФЗ с ресор именно тази програма и в момента кандидат от европейската листа на ДПС заедно с Мустафа Карадайъ, за която преди дни БОЕЦ внесе сигнал до ВКП отново след разкрития на Биволъ. Самата тя няма нито къща за гости, нито дори апартамент в София. Нейният баща обаче е закупил луксозен апартамент в София, който тя ползва, но не е декларирала този факт.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

https://bivol.bg/karadaya-kushti-za-gosti.html

БОЕЦ ситаме, че злонамерено са нарушени грубо правилата за европейско финансиране по ПРСР, като са налице и достатъчно данни за корупция, злоупотреба с власт и източване на европейски средства в особено големи размери чрез свързани с депутата и председател на ДПС, Мустафа Карадайъ хора, с които е в тесни роднински връзки, както и чрез използване на подставени лица. Приложените измамни схеми целящи да заблудят институциите за истинските собственици на къщите за гости са сходни със схемата приложена от бившият зам. министър на икономиката Александър Манолев. В този случай след разследването на Биволъ прокуратурата се задейства, образува проверка и повдигна обвинения на Манолев, макар и по документи да не е собственик на обекта и да не е кандидатствал от свое име за финансиране по програмата. Мустафа Карадайъ, семейството и близките му се възползват от подобна схема, за да скрият своята свързаност и участие в проектите по ПРСР и е напълно логично прокуратурата да предприеме същите действия. БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че чрез позицията си на депутат и  председател на ДПС, Мустафа Карадайъ е влиял на Атидже Алиева – Вели, която в качеството си шеф в ДФЗ е съдействала и спомогнала за реализирането на тези проекти. Както и че  има достатъчно данни за Организарана престъпна група в състав Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и др. за източване на европейски средства.

БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува досъдено производство в хода на което да се съберат и установят всички факти и обстоятества за установяване на обективвната истина за представените от БОЕЦ съмнеия за ивършени престъпления от общ характер от Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и всички имащи отношение към казуса лица. Да се провери и дали описаните къщи за гости са използвани по предназначение. Изискваме и да бъдем уведомени за извършените от прокуратурата действия и резултатите от тях.

14.05.2019г.         Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”


ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Няма как да ни спрат и в своето безсилие показват истинските си озъбени ченгеджийско-мафиотски мутри!
Управляват ни най-наглите и крадливи престъпници, които са се раждали по земите ни! И ще борим това зло до дупка!
ОЧАКВАЙТЕ и продължението за Пеевски!
И когато почукат с белезниците на вратите ни слугите на Буда, Пеевски и Цацаров да знаете защо.

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА


#БОЕЦсрещуМАФИЯТА