ЗАТОВА БОЕЦ заставаме срещу Гешев и мафията!

ЗАТОВА  „БОЕЦ“ ЗАСТАВАМЕ СРЕЩУ ИВАН ГЕШЕВ И КАНДИДАТУРАТА МУ ЗА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

Първо. Иван Гешев е не просто част от статуквото и от модела #КОЙ, той е налаган и пътят му е непрестанно трасиран от него. Бързото му кариерно развитие говори именно за това, че той е любимец на задкулисието. Приет за прокурор през 2006г. в Софийска районна прокуратура, още през 2009г. той е вече командирован в Софийска градска прокуратура и едва през 2010г. получава ранг на прокурор от ВКП и ВАП, без да са ясни изключителните му професионални заслуги и нравствени качества за този главоломен професионален прогрес. От 2016г. Иван Гешев е избран за председател на Специализираната прокуратура, от  лятото на 2018г. е и заместник главен прокурор, а юли 2019г. е номиниран за нов главен прокурор. Така, за тринадесет години стаж той преминава през цялата йерархия в прокуратурата. Зад всички негови повишения личи сянката на Сотир Цацаров, който лично го лансира и осигурява пътя му нагоре. А зад Цацаров знаем #КОЙ стои. Гешев е лична номинация на Пеевски и в това няма никакво съмнение.

Като част от ръководството на прокуратурата, Иван Гешев носи лична и пряка отговорност за състоянието на обвинението в момента, за неговата делигитимация и тотална липса на доверие сред обществото. По данни на Екзакта Рисърч от 2015г. одобрението на гражданите у прокуратурата е 10%, докато неодобрението е повече от 60%. През 2019г. тенденцията е за още по-силен спад, като друго изследване на Алфа рисърч сочи одобрение за Сотир Цацаров като главен прокурор от едва 6%,. Тези данни са в пълен дисонанс с мнението на самия Иван Гешев за прокуратурата и за мандата на самия Сотир Цацаров, като „най-успешният главен прокурор”. Единственият „успех” на Цацаров е, че подчини прокуратурата на мафията и я превърна в мутренска бригада за изпълнение на мокри поръчки срещу неудобните и прикриване на престъпленията на властимащите.

БОЕЦ ще споменем няколко от множеството провалени шумни прокурорски дела/прекратени преписки, които са ясен лакмус за това, колко успешен е Сотир Цацаров в своя мандат и колко успяла е прокуратурата в последните седем години под неговото ръководство. Обвиненията по тях са повдигнати или поддържани по времето на мандата на Цацаров като главен прокурор:

–Делото срещу Нихат Кабил, земеделски министър до 2008г. по време на тройната коалиция. Обвинен за незаконни заменки на недвижими имоти с две фирми, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, ощетили държавата с над 115 млн. лева. Делото е прекратено през 2014г.

–Делото за подготвяното „убийство“ на Делян Пеевски – прекратено септември 2014г.

–Делото срещу Мирослав Найденов, министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ, обвинен за корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение. Прокуратурата прекратява разследването срещу февруари 2015г.

–Делото срещу Цветан Цветанов, за незаконен отказ да се прилагат СРС – оправдан септември 2015г.

–Делото срещу Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика в правителството на тройната коалиция,обвинена присвояване на 11 млн. лв., окончателно оправдана декември 2015г.;

–Делото срещу Иван Данов, бивш  министърът на инвестиционното проектиране от кабинета Орешарски, за неправомерно получени помощи от френските социални служби – прекратено по давност 2015г.

–Делото срещу Сантиров/Цонев/Попов за подкуп – оправдани на три инстанции – окончателно февруари 2015г.

–Делото срещу Мирослав Боршош – за сключване на неизгодни сделки за 3,2 млн.лв. като директор на НДК  – две години след случая делото бива на два пъти прекратявано, още не е влязло в съда

–Делото срещу Христо Бисеров/Ивайло Главинков за недекларирани средства от 700 000лв. в сметки в Швейцария, сделки с валутни ценности и неплатени данъци – окончателно прекратено юни 2019г.

–Делото срещу Ивайло Московски, министър на транспортаот ГЕРБ за смъртта на сина му – окончателно прекратено януари 2019г.

–Делото срещу Дянков/Трайков/Прокопиев– за нанесени на държавния бюджет щети от над 1 млн. и 200 хил. за продажба на занижени цени акциите на EVN – два пъти прекратявано от съда

Делото срещу Павел Александров  /бивш директор на Фонда за лечение на деца в чужбина/ и още двама от Фонда– за участие в ОПГ и източване на Фонда – прекратявано и връщано от съда на два пъти, като в своите мотиви САС сочи, че дори не може да разбере обвинението на прокуратурата

Делото срещу Николай Ненчев, бивш военен министър от управлението на ГЕРБ, за неосигуряване на авиационна безопасност и летателно годност на самолетите на българските ВВС – оправдан на първа инстанция юли 2019г.

По част от тези дела Цацаров, Гешев и прокуратурата вкарват умишлено негодни обвинения, за да се стигне до оправдателни присъди, а по други са в ролята на бухалка.

Освен всички изброени по-горе, делото „КТБ“ или „грабежът на века“ има специално място в тази графа. Прокуратурата, наред с ДАНС, КФН, БНБ, МВР, не само допусна фалитът на КТБ да се случи, но взе и дейно участие за събаряне на банката и зае страната на Пеевски във войната с Цветан Василев. Под ръководството на прокуратурата и лично на Сотир Цацаров (негови медийни изяви) пред офисите на банката бяха изпратени тежко въоръжени спец отряди, извършваха се претърсвания и изземвания в офиси и жилищата на ръководителите на банката, давахасе пресконференции и изявления. Крахът на КТБ,според експерти, се оценява на стойност близо 5 млрд.лв.

Мястото на Иван Гешев в това дело е запазено. Той носи отговорност за пълното размиване на обвинението – безпрецедентни общо над 15 000! страници обвинителен акт, четени над девет месеца в съда. Представена в непосилен обем, информацията се крие за всички нас, изгубени сред многотията, а Делян Славчев Пеевски не е споменат нито веднъж от прокуратурата по него. Самото дело е фарс, в който обвинението се крепи на свидетелски показания на Борис Лазов – докато прокуратурата и съдът не дават съгласие на искането Цветан Василев да бъде разпитан по делегация.

Тук споменаваме и скандалният случай „ЦУМ-гейт“, при който главният прокурор Сотир Цацаров присъства на среща, инициирана от Георги Гергов, и открито заплашва Сашо Дончев за критичната позиция на притежавания от него в. Сега и карикатуриста Комарницки. БОЕЦ внесохме сигнал в ИВСС срещу Цацаров с искане за неговото отстраняване, но Инспектората не намери нищо укоримо в действията му. Пример за това, докъде е стигнало влиянието на мафията в съдебната власт.

Очевидно и повече от всякога, прокуратурата на Цацаров бе използвана за маша – мачкане на неудобните, чрез повдигане обвинения срещу тях, шумно медийно отразяване на акции, показност и впоследствие – безславно прекратяване на производствата или оправдателни присъди. В същото време, прокуратурата „изпира“ удобните, като никога срещу тях не намира достатъчно данни за отпочване на наказателни преследвания или ако намери такива – впоследствие отново делата се прекратяват. Показателен пример за това е сигналът от 2014г. на „Протестна мрежа“ срещу Делян Пеевски, а впоследствие и на БОЕЦ от 2017г., по който любимата на Сотир Цацаров прокурорка – Боряна Бецова (също рано-рано придобила ранг на прокурор от ВКП и ВАП) не намери основание за образуване на досъдебно производство. БОЕЦ продължихме с усилията и внесохме първият сигнал до новосформираната КПКОНПИ през януари 2018г. за незаконният произход на средствата на Делян Пеевски с които той от собственик на стар Опел за една година се превърна в мутлимилионер, с активи за десетки милиони. Лично Пламен Георгиев – председател на КПКОНПИ обяви Пеевски за „най-чистият” в държавата след сигнала на БОЕЦ. Така разобличихме и тази институция, като поредната организация подчинена на мафията.

Всички тези провали и скандали на прокуратурата, за които Сотир Цацаров и Иван Гешев имат основна заслуга, водят до тотален срив на доверието към нея. Оправдателните дела са причина и за огромни обезщетения, които българската държава заплаща на пострадалите. По данни на „параграф 22” само за първите седем месеца от 2019г. българската държава е осъдена да заплати обезщетения по дела по ЗОДОВ и незаконосъобразни действия на прокуратурата повече от 700 000лв. От друга страна също държавата плаща десетки милиони за обезщетения по дела срещу България в Страсбург заради действията на МВР и прокуратурата. БОЕЦ внесохме сигнал срещу Цветан Цветанов, който е отговорен за голяма част от тези присъди срещу държавата ни и отново СП на Гешев не намери данни за извършени престъпления, въпреки направената от тях констатация, че „Цветан Цветанов в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи е нарушил чл. 6 на ЕКЗПЧ в резултат на което са нанесени щети на държавата”. Тези обезщетения ги плащаме всички ние!

Този „успешен“ период на прокуратурата, според Иван Гешев, по негови уверения ще бъде не само продължен, но и дори доразвит в предстоящия си мандат. В своя интервю за БНТ от 23.07.2019г. той ясно изрази своята готовност за приемственост от работата на най-успешния до момента главен прокурор Сотир Цацаров. Самият Цацаров заяви, че верният избор за правилното продължаване действията на прокуратурата, които се виждат в последните години, е именно изборът на Иван Гешев за нов главен прокурор.

Иван Гешев показва завидна упоритост в незачитане на презумпцията на невиновност, като в свои медийни изяви той редовно се произнася за виновността на лица още дори преди внасяне на обвинителния акт срещу тях в съда.

Делото Иванчева/Петрова е показателен пример за начина му на работа и за това какво ни очаква следващите седем години. Напълно ненужно и показно унижение на двете задържани и лично присъствие на Иван Гешев на мястото на задържането. В свои пресконференции и интервюта той си позволява тенденциозно и безпардонно да коментира „бурния нощен живот“ на задържаната Иванчева. Припомняме, че за вземането на подкуп и откритите в лекия автомобил пари, Иванчева и Петрова бяха оправдани на първа инстанция.

По случая в последните дни с „ТАД Груп“и тяхната терористична дейност се сведоха до обществото „доказателства“, които все още не са представени по делото и приети от съда като такива. Работи се с внушения за виновността на посочени от него лица и това е целият арсенал, с който Иван Гешев разполага, а основната задача на прокуратурата е да изфабрикува „доказателства”,з а да бъде обвинени журналистите от сайта Биволъ, като поръчители. Тактиката с фалшивите сигнали, кошаревските свидетели и натъкмените доказателства вече е превърната в практика и стил на работа в прокуратурата от Гешев!

Да не забравяме „АпартаментГейт” и скандалите с къщите за гости разкрити от ‘Биволъ” , „Свободна Европа, „Фрогнюз” , „19 минути”, АКФ и тн. БОЕЦ внесохме 24 сигнала срещу висши политици и магистрати уличени в данъчни, имотни, корупционни и други престъпления. Организирахме редица протести и акции. Над дузина министри, депутати, политици и чиновници си подадоха оставките, сред тях Цветан Цветанов, Румен Порожанов, Цецка Цачева и тн. НО, прокуратурата не намери данни за извършени престъпления, а вместо да разследва уличените, бяха стартирани серия от разследвания, ревизии, обвинения и проверки срещу Биволъ и БОЕЦ. За корумпираните – индулгенции, за разкриващите корупционните схеми – бухалка и мачкане!

И още нещо много важно. Гешев не е просто поредният Цацаров. С избора на Гешев мафията надгражда и налага своята диктатура на ново ниво. Цацаров е послушен, удобен и страхлив. Гешев е също толкова послушен, но за разлика от Цацаров е и изключително брутален. Гештапото идва.

  Преди две седмици БОЕЦ обявихме Национален безсрочен протест-блокада пред съдебните палати в столицата и градовете в страната под надслов „СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ – БИТКАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“. С искания – оттегляне на кандидатурата на Гешев и стартиране на нова процедура, незабавна оставка на мафиотското правителство на Буда и приемане на закон за лустрацията. Насрочихме го за 12.09. с начален час 15.00ч! Нещо, което не е правено до сега! И заявихме готовност да отстояваме исканията си до тяхното постигане. Това също не е правено до сега. Последва лавина от репресии и удари срещу нас, което е най-силното доказателство, че сме на прав път. За броени дни 12 000 българи заявиха интерес и участие в събитието. И последва серия от насрочени събития за дните преди нашият протест, след него и дори за 12.09. има вече обявени още два протеста. Невиждан, но оправдан страх тресе дебелите. Всички тези действия имат за цел да разсеят фокуса, да се източи енергията, да бъдат разделени гражданите и дебелите да запазят своята власт.

Ако мафията си избере Гешев си гарантират още седем години власт и безнаказаност. Затова БОЕЦ решихме да сменим тактиката и да излезем с твърди действия и блокади. И да поемем всички рискове, както и да платим цената, за да спечелим тази битка. Изключително важно е да постигнем резултат, да покажем и на дебелите и на гражданите, че можем, да дадем кураж на обезверените и пример на тези, които още не са се оттърсили от страха. И да продължим! Нужен ни е този пробив! Вечерните и съботно-неделните разходки по паветата са много хубави, масови и развлекателни и точно толкова безопасни за участниците, колкото и за управляващата ни мафия. Аналогиите с протестите срещу избора на Пеевски през 2013г. не са коректни, защото тогава Пеевски бе предложен за шеф на ДАНС, а днес Пеевски владее цялата държава. Той предложи Гешев, той контролира правителството на Буда и парламента. След 5 години маршировки мафията ни превзе. НУЛА резултат и ефективност.

Камен Добрев – БОЕЦ

https://www.facebook.com/events/372828420047452/

Сменяме тактиката! Призоваваме всички будни и непримирими,  ЕЛАТЕ НА 12.09 ДА СВЪРШИМ РАБОТАТА! Да отстраним Гешев и да свалим правителството на мафията! И това е само НАЧАЛОТО! 
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА