Борисов е покрил данни за брутално източване на над 120 милиона лева от бюджета в лична сметка на министър!

Времето – кабинета на НДСВ. Борисов е главен секретар на МВР. Банката е ДЗИ.

Агенцията за финансово разузнаване АФР (вече част от ДАНС) извършва проверка през януари и февруари 2004г. на конкретна банка. Установени са фрапиращи нарушения.

-Банката е открила сметки на свои клиенти без тяхната идентификация, съществуват само под клиентски номер. Липсва име на физическото лице, или фирмата, Булстат, данъчен номер, съдебно решение за регистрация на фирмата, спесимени на лицата боравещи със сметката и тн.

-Установени са регулярни преводи от кореспондентски банки от лице, представител на организация, обявена за терористична от САЩ, към турски граждани с български паспорти, които са ги теглили в брой в дните на превода, като общата сума е стотици хиляди долари.

Установени са още няколко тежки нарушения, за които главен инспектор към дирекция „Инспекторат“ към АФР изготвя доклад до директора  Васил Киров. Разкрита, описана и докладвана е схема за „опрощаване“ на вземания прилагана от  АДВ за длъжници към бюджета. Става дума за огромна сума. (Помните разкритията на БОЕЦ за 16-те милиарда несъбрано ДДС, обявени от НАП за несъбираеми) Това е една от схемите. (Ще я представим в допълнителен материал)

Същият инспектор установява документално превод на над 120 милиона лева от сметка на конкретно министерство към личната  сметка на министъра. (БОЕЦ знаем и името на банката и името на министъра)

Скоро след този превод, през 2005г.  собственика на банката е убит показно в центъра на София.

Следва серия от брутални репресии и  жестоки удари, включително и опит за убийство спрямо инспектора от финансовото разузнаване разкрил и докладвал за нарушенията. 

Сезирани са всички компетентни институции и власти, но вместо да бъдат образувани разследвания по констатираните нарушения и данните за банкови, корупционни и други престъпления, цялата държавна машина е впрегната срещу източника.

Годината е 2009г. Премиер е Бойко Борисов. На 15.10.2009г. е уведомен офциално с документ с вх. номер 20-И-35/15.10.2009г. за гореописаните престъпления от инспектора, който ги е разкрил. Това става по молба на самият Борисов, който на 12.08.2009г. разговаря по телефона с него и изисква информацията да му бъда предоставена по „каналният ред“ . Разговора е осъществен с посредничеството на лекар, близък до Борисов. В документа внесен на 15.10.2009,. освен информация се настоява и за лична среща, на която да бъдат предоставени и допълнителни данни. В продължение на няколко месеца отговор няма. Следва ново писмо от 16.12.2009г, което също остава без отговор. Но не и без последствия за инспектора подал сигнала. Репресиите продължават, като ударите се насочват и към членове на семейството му. Случва се и друго. Борисов изпраща през 2010г. бившият шеф на финансовото разузнаване, който уволнява въпросният инспектор и покрива неговият доклад на работа в ОЛАФ. Кръгът се затваря. 

БОЕЦ разполагаме с документите, информацията и потвърждение на изнесените данни от първоизточника. Ще публикваме цялата информация, която впрочем е публична. Като още сега задаваме следните въпроси:

  1. Защо Бойко Борисов оставя без отговор сигнал за изключително сериозни престъпления, в които са замесени лица от най-високите етажи на властта?
  2. Каква е цената за разтвореният чадър над тези престъпления? Каква част от 120-те милиона прехвърлени от сметка на министерството към личната сметка на министъра са платени за бездействието на Борисов?
  3. Продължават ли гореописаните схеми да действат и към момента?
  4. Каква е връзката на Борисов с терористична организация финансираща турски граждани с български паспорти свързани с контрабанда?

Това е само началото и малка част от информацията с която разполагаме. Макар и да са минали доста години давността още не е изтекла и БОЕЦ ще сезираме не само българските компетентни органи, а и всички европейски и международни институции предоставяйки им цялата документация и информация. 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ обявихме национален протетс-блокада пред съдебните палати в столицата и страната за 12.09. с искания за оттегляне на кандидатурата на Гешев и незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов! За няколко дни почти 12 000 граждани са заявили интерес и участие. Очакваме ударите срещу нас да ескалират, очакваме дори арести, а дебелите са способни и на убийства, за да запазят престъпната си власт. Не могат да ни спрат, истината и гражданската солидарност и непримиримост са най-силното ни оръжие!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА