БОЕЦ прати прокуратурата на поправителен за Гешев.

Днес БОЕЦ внесохме жалба до Апелативна специализирана прокуратура срещу отказа на СП да образува наказателно производство срещу Иван Гешев по внесеният от БОЕЦ сигнал за извършени от него престъпления срещу правосъдието. Преди дни прокурор Валентина Маджарова, пряко подчинена на Гешев от СП ни изпрати своят отказ да образува наказателно производство. Междувременно БОЕЦ информирахме и Европейската комисия, както и новоизбраният главен европрокурор, г-жа Лаура Кьовеши за казуса, венсените от нас сигнали и отговорите на институциите. 

В четвъртък наш представител ще внесе и на място в Брюксел документите и сигналите на БОЕЦ във връзка с незаконните действия на Гешев и опорочената процедура по неговият избор за главен прокурор. Предстои и среща на БОЕЦ с Лаура Кьовеши. А междувременно връщаме прокуратурата на поправителен и изискваме да спазят закона и да образуват наказателно производство срещу Гешев!

Прилагаме текста на Жалбата до АСП:

До: АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

1505 София, ул. „Черковна“ №90

Ж А Л Б А      

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 730621#### председател на УС email : gdboec@abv. bg    

Срещу

Постановление на прокурор В. Маджарова за отказ да се образува досъдебно наказателно производство по пр.пр. №2392/2019г. по описа на СП

БОЕЦ обжалваме отказа на прокурор Валентина Маджарова, като необоснован и изискваме от Апелативна специализирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно производство в хода на което да се съберат всички факти, обстоятелства и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития с цел установяване на обективната истина по действията на прокурор Иван Гешев и изразените от нас съмнения за извършени от него престъпления срещу правосъдието.

       В постановлението за отказ на прокурор В. Маджарова не се съдържат конкретни факти оборващи изразените от нас съмнения. Извършен е повърхностен анализ на правната конструкция на института „Решаване на делото чрез споразумение” и е описана непълна хронология на развитието на конкретни дела без да се представя конкретика за привлечените лица по тези дела в контекста на съдържащата се в нашият сигнал информация за действия на прокурор Иван Гешев довели до избягване на наказателна отговорност за част от тях, които сме посочили поименно и мога да бъдат установени.  Не е потърсена допълнителна информация, не са снети сведения от нито едно лице и не е извършена експертиза на представените от нас документи и аудиофайлове съдържащи важна и конкретна информация, като се коментира само техният евентуален произход, а не и съдържанието им по същество.  БОЕЦ представихме и допълнителна писмена информация към нашият сигнал, която не е приложена и не е изследвана.  Уведомяваме ви, че във връзка с внесения от нас сигнал  вх № 12821/2019г разполагаме с допълнителна информация, че  прокурор Ваня Несторова от ВКП, Тошко Тодоров – бивш ръководител в НАП в отдела за финансови нарушения, следовател Бойко Атанасов,  както и служителите на ДАНС и МВР, които са работили по така наречените дела „НЕДОСЕГАЕМИТЕ” за данъчни престъпления, разполагат с информация, която потвърждава представените от нас данни и съмнения за извършени от Иван Гешев престъпления срещу правосъдието и други престъпления от общ характер! 

     Изискваме от Апелативна специализирана прокуратура да отмени постановление №2392/2019г. за отказ да се образува наказателно производство, да спази закона и след като са налице законовите предпоставки – законен повод и достатъчни данни – да образува  наказателно производство срещу Иван Стоименов Гешев, в хода на което да бъдат разпитани горепосочените лица, в качеството им на свидетели, както и да бъдат изяснени всички факти  и обстоятелства с цел установяване на обективната истина.

      Необразуването на наказателно производство при законен повод и достатъчно данни  за предполагаемо извършено престъпление е закононарушение. Проверките, които прокуратурата извършва извън регламента на НПК нямат процесуална и правна стойност и служат винаги единствено за „изпиране” и прикриване на престъпления, извършени от конкретни лица по високите етажи на всички власти. Това е порочна практика, която води до тежки последици за авторитета на съдебната власт и в частност на прокуратурата. В дисонанс с това срещу неудобни за властимащите хора незабавно се образуват наказателни производства и повдигат обвинения.

                   Пример – по сигнал на близка до депутата Пеевски медия срещу председателя на Сдружение БОЕЦ, Георги Георгиев за броени дни бе образувано наказателно производство, извършени видео и аудио експертизи и повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като му бе наложена мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната. А по сигнала на БОЕЦ за престъпления срещу правосъдието срещу заместника на главният прокурор Иван Гешев, прокуратурата образува нищо не значеща и без стойност  „проверка”, която е извън описаните в НПК задължителни процесуални действия при получаване на достатъчно данни и законен повод – внесен и регистриран официален сигнал. Фактически Специализираната прокуратура в лицето на прокурор Валентина Маджарова чрез своят отказ отказва не просто да провери действията  на Иван Гешев и данните за извършени от него престъпления срещу правосъдието, а отказва да спази закона, който я задължава да образува наказателно производство. Този двоен аршин показва наличието на избирателност, което е признак на тенденциозност, зависимости и корупционни практики или и трите. В случая на Георгиев – прекомерна репресия, а във втория случай на Гешев – укривателство и „изпиране”. Чрез своите действия специализираната прокуратура доказва тезата за недосегаемостта на главният прокурор и сталинският модел на управление на прокуратурата, като се разкриват и нови, още по-крайни нива на зависимости и мракобесие. Оказва се, че и заместниците на главният прокурор са недосегаеми, а внасящите сигнали срещу тях са преследвани и репресирани тенденциозно.

   Предвид високия обществен интерес, БОЕЦ ще информираме обществото за резултатите от всяко действие  на прокуратурата по нашия сигнал, като изрично сме заявили, като вносители на сигнала, че искаме да бъдем информирани за предприетите от прокуратурата стъпки.

      БОЕЦ изпратихме и официално писмо до председателя на Европейската комисия, до комисар Вера Юрова, както и до новоизбрания ръководител на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши. Писмото съдържа внесения до ВКП, ВСС и ИВСС сигнал, съдържащ данни за обосновани съмнения за извършени от прокурор Иван Гешев престъпления срещу правосъдието по дела за данъчни измами и източване на ДДС в размер на стотици милиони лева, както и отговорите на ВКП, ВСС и ИВСС  и информация за предприетите от институциите действия.

          БОЕЦ заявяваме своята готовност да предоставим и допълнителна информация след образуване на наказателното производство.

02.12.2019г.               Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“ 

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА