БОЕЦ пита НСО „Колко струва да ни возите?“

Вчера (29.01.2020г.) НСО публикува прессъобщение, от което ставя ясно, че Службата „предоставя коли за временно ползване“, или с други думи върти търговийка и бизнес с отдаване на коли под наем. Интересното е в случая е, че техните коли са със специален режим на движение и БОЕЦ внесохме официално запитване, колко струва да си наемем кола на НСО за един ден? И дали тя върви заедно с шофьора? След като НСО вози и охранява  корпулентни олигарси, бивши политици и всякакви неустановени субекти, защо БОЕЦ да не можем да се повозим при положение, че им плащаме и заплатите? 

Публикуваме  прессъобщението на НСО в цялост:

„Около 16.40 часа днес, 29 януари, в района на пазар „Иван Вазов“ в столицата е възникнал вербален спор между двама водачи относно пътна ситуация. Водачите не са напускали автомобилите си, нито е налице пътнотранспортно произшествие.

Във връзка с инцидента след 19.00 часа на спешен номер „112“ е подаден сигнал от гражданин, насочен към СДВР, IV РПУ. При обработката на сигнала единият от автомобилите е идентифициран по регистрационен номер като собственост на Националната служба за охрана.

В тази връзка НСО информира, че автомобилът, управляван от участник в инцидента, е предоставен с договор за временно ползване на Народното събрание, а превозното средство не е управлявано от служител на Националната служба за охрана.“

Резултат с изображение за нсо

Публикуваме и запитването на БОЕЦ:

До: НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД  БОЕЦ изискваме от НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА  (НСО) да ни  предоставят в законоустановения срок в писмена форма, в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация, основаваща се на прессъобщение публикувано от НСО на 29.01.2020г. за отдадени за временно ползване коли на Службата:

  1. Колко броя автомобили на НСО са отдадени за временно ползване и на кого към 30.01.2020г.? Изискваме и копия от договорите за отдаване под наем.
  2. Каква е тарифата, цената за отдаване за временно ползване на един автомобил за един ден, как е сформирана тази цена и на какво основание НСО извършва тази дейност – отдаване на коли за временно ползване.
  3. Кой заплаша горивото, амортизацията, поддръжката и ремонтите на предоставените за временно ползване автомобили?
  4. Предоставянето на автомобили за временно ползване включва ли и предоставяне на шофьор към тези автомобили и кой заплаща неговото възнаграждение?
  5. НСО извършва ли и други подобни дейности, или услуги, или търговска дейност, като предоставянето за временно ползване на автомобили? Като предоставяне за временно ползване на охрана, или техни служители например?

В тази връзка, освен питанията ни ЗДОИ,  отправяме и следните няколко въпроса. Колко струва  БОЕЦ да наемем (да ни бъде предоставен за временно ползване) един автомобил на НСО? От къде да си го получим, как да бъде извършено плащането и издавате ли фактури, за да може да си отчетем разхода. Очакваме вашата бизнес оферта.

      Предвид високият и надделяващ обществен интерес, както и сцел да си изградим обективно мнение за дейността на институцията, БОЕЦ изискваме да ни бъдат предоставени изискваните от нас документи, както да ни бъде предоставена цялостна и изчерпателна информация по зададените от нас въпроси, представляващи обществена информация по смисъла на закона.

Дата: 30.01.2020г.       Георги Георгиев – Председател на ГД БОЕЦ

Преди дни БОЕЦ огласихме информация, че за 2019г. колите на НСО са изминали над ДВА МИЛИОНА И 500 000 километра возещи нашите мутроуправници-паразити. Ние, гражданите плащаме за всичко това. БОЕЦ ще продължим да разкриваме свинщините и престъпленията на упраляващата ни мафия, но битката срещу нея може да спечелена само от гражданите на площадите!

БОЕЦ призоваваме за еждневни протести до свалянето на правителството на Борисов, Пеевски и Мафията и оставката на ВСС и Гешев! И посочихме още няколко стъпки:

  1. Незабавна Оставка на Борисов и цялото правителство.
  2. Незабавна оставка на Гешев и Висшият съдебен съвет.
  3. Незабавно приемане на Закон за Лустрацията, който да обхване освен комунистическата номенклатура, ченгетата и агентите от ДС, така също и всички участвали във властта и заемали висши политически длъжности от 1989г. до сега.
  4. Незабавно приемане на нов Изборен Кодекс с въвеждане на граждански контрол върху изборите и електронно дистанционно гласуване.
  5. Назначаване на Служебно правителство излъчено от Гражданските организации с единствена задача – провеждане на честни и прозрачни избори.

И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, НФСБ, ВМРО, АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ,  или която и да е ченгеджийска банда е алтернатива. Алтернативата ще се роди в битката! Ако трябва ще свалим  и следващите. За да продължим и стартираме всички така нужни реформи, първо трябва да изринем блатото до дъно!

Продължаваме, очаквайте следващите действия на БОЕЦ и когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА