Министерски съвет отговори на БОЕЦ за мерките! КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 5 МИЛИАРДА?

На 15.03.2020г. БОЕЦ изпратихме до МС и Оперативният щаб писмо съдържащо 12 мерки за защита и подкрепа на гражданите и бизнеса във връзка с кризата заради епидемията от коронавирус.

Текста на писмото и предложените мерки може да прочетет тук:

БОЕЦ с 12 мерки за борба с коронавируса и грижа за гражданите и бизнеса!

След няколкодневна настойчивост от наша страна днес получихме отговор от МС , с който признават „широката обществена значимост“ на поставените от БОЕЦ въпроси и препращат писмото ни до ресорните министерства.

НАЙ-ВАЖНАТА МЯРКА, КОЯТО БОЕЦ предлагаме е НЕЗАБАВНО ВЪВЕЖДАНЕ на ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ към Оперативният щаб, който да контролира, обсъжда, одобрява и консултира всички мерки, решения, разходи и предложения за законодателни промени, като представители на БОЕЦ бъдат включени в Съвета!

Буквално преди три седмици в края на февруари правителството отчиташе 1.5 милиарда лева бюджетен излишък, а вчера премиера обяви, че в бюджета вече  има дефицит от 3.5. милиарда! Абсолютно необяснимо изведнъж 5 милиарда лева изчезнаха! КЪДА СА ПАРИТЕ? Тази ралика не може да бъде обяснена с кризата с коронавируса, защото към днешна дата правителствот не е извършило почти никакви разходи по този повод, а бизнеса е платил в огромната си част дължимите данъци до средата на март.  Гражданите с право се съмняват в изнесените от Борисов данни. В същото време Министерски съвет внася законодателни промени уж предложени от Оперативният щаб без да се подложени на обществено обсъждане използвайки кризата, като параван и аргумент за бързото им приемане. Част от законодателните промени въвеждат брутални ограничения на граждански права и свободи, като ограничаване на свободста на словото и изразяването, налагане на цензура и репресии за публикации в интернет птостранството и социалните мережи ,без да имат тези „мерки“ каквото и да е връзка с епидемията. Друга част, като отмяната на контрола на АОП върхо обществените поръчки и разходването на европейски и обществени средства по време на извънредното положение и прякото им договаряне в разрез с нормалните процедури е предпоставка за масови корупционни практики. Като знаем КОЙ ни управлява и като знаем, че предстои „усвояване“ на милиарди  това означва огромен безконтролен грабеж! Това е и обяснението за изведнъж изчезналите 5 милиарда – предварителна подготовка на грабежа. Другото обснение е, че бюджета е бил умишлено фалшифициран и ненадейната криза с коронавируса разкри измамата „бюджетен излишък“ и „финансова стабилност“. Оказа се, че в бюджета и държавата реално пари няма, така, като няма маски и дезинфектанти по аптеките и болниците! В същото време за проекти обслужващи чужди интереси, като Турски поток например се харчат милиарди!

В същото време главният прокур Гешев, без да  е компетентен по темата за епимедимията се изживява, като последна инстанция, говори за „военно положение“, „крайни мерки“ и забравя за разследването на „Къщата в Браселона“ и сигнала на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за пране на пари, както и за сигнала ни срещу Домусчиев за неспазване на мерките и карантината заради което цялата една частна болница е поставена под карантина, а стотици граждани и лекари са поставени в риск и заплаха от заразяване!

БОЕЦ настоваме за незабавно въвеждане на Обществен съвет към Оперативният щаб за борба с коронавируса, като наши представители бъдат включени в него. Както и за незабавно СПИРАНЕ  на всички законодателни промени до тяхното предварително обсъждане и съгласуване с Общественият съвет. И не на последно място – НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО доказало своята вредност И неспособност да се справи с кризата!

БОЕЦ ще уведомим Европейската комисия и Европейският парламент за налаганата в България фашистка диктатура под формата на „кризисно законодателство“ , както и подготвяното ‘усвояване“ на милиарди лева, включително и европейски средтва без прозрачност, контрол и отчетност!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА