БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за скандала и престъпните корупционни схеми на Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова.

Утре, 05.06.2020г. БОЕЦ внасяме сигнала срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за организираната от тях престъпна група с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние до Европейската комисия и Лаура Кьовеши- ръководител на европейската прокуратура.

Лаура Кьовеши – ръководител на европейската прокуратура.

В сигнала се казва:

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание информация за тежки корупционни престъпления, в които е замесен българският премиер Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, депутатът Менда Стоянова и бизнесменът Васил Божков, заедно изградили организирана престъпна група с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние.

   Става дума за направени разкрития от Васил Божков – бизнесмен, свързан до скоро с управляващите, срещу когото в момента има повдигнати множество обвинения , който публикува информация и документи, за това, че българският премиер Бойко Борисов чрез финансовият министър Владислав Горанов са му поискали и получили 20% от печалбата на неговият хазартен, лотариен бизнес, като срещу това със съдействието на депутата Менда Стоянова и парламентарната група на партия ГЕРБ в Парламента е предложена и приета през 2014г. законодателна поправка, която обслужва бизнесинтересите на г-н Божков и му осигурява възможност за неплащане на стотици милиони лева към бюджета на страната.

   БОЕЦ сезирахме официално българските институции – прокуратурата и антикорупционната комисия – КПКОНПИ, но заради техните доказани зависимости от изпълнителната власт имаме обосновани съмнения, че няма да бъде извършено реално разследване по нашият сигнал, а вместо това ще бъдат предприети действия за прикриване на извършените престъпления. Поради тази причина БОЕЦ се обръщаме към Европейската комисия и Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши, с апел за образуване на международно разследване по случая и политическа реакция срещу тази брутална проява на корупция. Припомняме, че от десетилетия заради корумпираното управление на България милиарди лева от европейските програми и  предсъединителни и структурни фондове потънаха в джобовете на българската политическа мафия под невиждащото око на институциите в Брюксел, а това са пари на всички европейски данъкоплатци. Тези пари превърнаха политиците ни в олигарси, корупцията в стил на управление, мафията ни в могъщо образувание, а българските граждани си остават все така най-бедните граждани на Европа. В ход са процедури за „усвояване” на нови милиарди по различни европейски програми, като същите корумпирани лица превзели управлението на страната и подчинили всички институции и власти ще участват и ръководят пряко тези процеси. Това означава, че огромна част от тези пари ще бъдат източени по същите престъпни схеми от същата организирана престъпна група за корупция и подкупи, включващата политици, бизнесмени от техните обръчи от приближени фирми, на които прокуратурата и службите в България осигуряват чадър над извършваните престъпления. За такива схеми за източване и злоупотреби с  европейски средства, както и за случаи на корупция по високите етажи на властта в България, БОЕЦ сме сезирали многократно ЕК. Припомняме, че в края на февруари уведомихме ЕК за образуваното от испанската прокуратура разследване за пране на пари срещу българският премиер Бойко Борисов и свързани с него бизнесмени, чиито фирми са били бенефициенти и са усвоили чрез корупционни схеми над един милиард лева европейски и бюджетни средства по различни обществени поръчки и европейски програми.

Прилагаме копие на сигнала на БОЕЦ до българските институции:

………………………………………………………………………………………………………………………..

БОЕЦ вярваме, че европейската солидарност, като основна ценност, не се изразява в чиновническа толерантност към корупцията на национално ниво, а означава Европа да помогне на гражданските общества в нереформирани и разядени от политическа корупция държави да се преборят с тези пороци и проблеми. Това очакваме от вас, да подкрепите гражданското общество в България в справедливата ни битка срещу мафията и корупцията и вярваме, че това е наша, обща битка.

      БОЕЦ изискваме от Европейската комисия бърз отговор и официална позиция и изявление по този сигнал, както и конкретни мерки за иницииране на международно разследване на казуса.

05.06.2020г.    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Време е гражданите да повярват в себе си, в собствените си сили!. Да се свивате, да мълчите, да се страхувате и снишавате не е решение. Рано, или късно ще се удавите в блатото на мафията, дебелите ще стигнат до вас. Не се доверявайте на партии, които са част от статуквото и ан компрометирани типове алчни за влат.  Решението е – гражданска революция и изриване на свинете, които превърнаха държавата ни в кочина. Сваляне на правителството на Буда и Пеевски и отстраняване не Гешев. Това е само първата стъпка. БОЕЦ вярваме, че гражданите можем да спечелим тази битка. Не го ли направим, ще продължим да броим самоубитите докато дойде и нашият ред. И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгфеджийско образувание е латернатива, те са си едно! Алтернативата ще се роди в битката!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА