БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за публикуваното от Биволъ видео с разговора на министър Танева, разкриващ огромни схеми за залоупотреби с европесйки средства.

БОЕЦ внесе сигнал до Европейската комисия и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на европейската прокуратура по повод публикван от сайта Биволъ видеоматерил от разговор на министър Десислава Танева с представители на зеленчукопроизводителите.

Десислава Танева: Ако Европа види какви сме измамници, ще спре и ...

Министър Десислава Танева – „Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

      От публикуваният видеозапис ясно се чуват въпросите на Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”, както и отговорите на министърът на земеделието и храните на Република България, г-жа Десислава Танева и нейните заместници. Въпросите на Василев касаещи размера на изплатените средства на декар площ са провокирани от постъпили в Асоциацията 22 запитвания от нейни членове, във връзка с факта, че са получили финансиране в по-голям размер от очакваното и заложено в схемата за директни плащания. Василев иска и допълнителна официална  информация с цифри и данни.

   Във видеото ясно се вижда, че Танева е смутена от въпроса. Тя му отговаря, че от ведомството ще направят съответни изчисления и добавя:

 „Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

На практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които требва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори.

Министърът на земеделието и храните на България, г-жа Десислава Танева признава пред българските земеделски производители на зеленчуци, че държавата заблуждава Европейските органи и служби, като усвоява всички заявени средства за декар площ по схемата за директни плащания ‘Обвързана подкрепа”, като не съобщава за установените нарушения, а спрените средствата от констатираните злоупотреби и некоректни земеделци се преразпределят към останалите зеленчукопроизводители, вместо да бъдат възстановени и върнати в бюджета на ЕС

Министър Танева призовава земеделските производители да укрият информацията за извършените нарушения с цел тя да не достигне до европейските органи. Точен цитат на нейните думи:

Министър Десислава Танева:  „Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

БОЕЦ прилагаме и част от текста в статията на Биволъ, отразяваща интервю с Георги Василев- земеделски производител и секретар на Асоциация „Български пипер” , в което се описват схемите за източване на европейските средства и начина по който0 те се прикриват от българските власти.

Линк към статията на Биволъ съдържаща въпросното видео:

https://bivol.bg/taneva-eu-cheating.html?fbclid=IwAR1t-qtQodyOBjNnkSkuBmZhTzt5LFjdPoGWwmNJAKvQyQ8EAUBk1royohY&__cf_chl_jschl_tk__=bed09aaee8c9e248371dc5eff5c6afda6a176449-1591619816-0-Aa2-YKxZwNxu_JwY3pvfLvg5zZiAq-n-hcphmR-s4cBBszJktJVJGfg39vv37BYqQeLr_ND6hsCqZ7jQzK95XQqG_2kIALpx87kAJep9yU5lJDZ02rPZFyH2U_Da-IwIe9rGmQNYA-L52tzHAkXhFqs76sbTOnUtrVwhIK7MLNtNL6djt0iI6MGH7M4UIzl1LcRvAdqdhH2_9WIe_1HgsJ3h4I7mFFLUNjIJLTUSyuyN1KAP46ZpH2P3rUGRxWMO0DNsN4KFHCzsXf7_JyQyidkc_RYuFNfy7w7AnQEqWHsi_XOveiraBiSvaT6wyDu8aGREkImQSpWKwQ9sRKe4gfXSnXPoOOi1alzg9Aa7-_fShG6O0bUnOFkLBOaoUNup8poYT4wRubx05AP-z9sKP7w

   Според нас в думите на Георги Василев и министър Танева се съдържат достатъчно данни за извършени тежки нарушения от страна на българското правителство и министерството на земеделието и храните касаещи незаконосъобразно усвояване на европейски средства и прикриване на огромни по своят обем измами целящи източване на европейски субсидии по мерките и схемите за директни плащания на площ. Това поражда съмнения и за корупционни практики и схеми с участието на служители от министерството на земеделието и храните и подчинението му контролни органи до ниво министър и директор на агенция. Българското правителство и министерството на земеделието и храните констатират огромни нарушения и злоупотреби с европейските средства по мярка „Обвързана подкрепа” чрез заявка на площи, които реално не се обработват, или се имитира производство, с цел получаване на плащания по посочената програма. Въпреки това правителството и министерството заявяват към европейските органи всички заявени декари, включително и установените, като необработени, усвояват целият размер на отпуснатите средства, като се обръщат към производителите с призив това да бъде укрито от Европейската комисия, за да се избегнат санкции. Това е престъпление срещу интересите на Европейският съюз и европейските граждани и данъкоплатци.

  БОЕЦ сезираме Европейската комисия, ресорните еврокомисари и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на европейската прокуратура за установените престъпления, нарушения и злоупотреби с европейски средства и фондове и изискваме бърз отговор и реакция. БОЕЦ заявяваме нашата готовност да предоставим и допълнителна информация, както и да присъстваме на среща в Брюксел, където да представим всички данни и факти по случая.

В тази публикация са позлвани цитати от материал на сайта Биволъ.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Време е гражданите да повярват в себе си, в собствените си сили!. Да се свивате, да мълчите, да се страхувате и снишавате не е решение. Рано, или късно ще се удавите в блатото на мафията, дебелите ще стигнат до вас. Не се доверявайте на партии, които са част от статуквото и ан компрометирани типове алчни за влат.  Решението е – гражданска революция и изриване на свинете, които превърнаха държавата ни в кочина. Сваляне на правителството на Буда и Пеевски и отстраняване не Гешев. Това е само първата стъпка. БОЕЦ вярваме, че гражданите можем да спечелим тази битка. Не го ли направим, ще продължим да броим самоубитите докато дойде и нашият ред. И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгфеджийско образувание е латернатива, те са си едно! Алтернативата ще се роди в битката!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА