ВКП – „Бойко Борисов трябва да бъде разпитан пред детектор на лъжата по искането на БОЕЦ“! (документи)

На 03.06.2020г. БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние!

Повод бяха огласените документи и данни от укриващият се в Дубай бизнесмен, Васил Божков за изключително брутална по своят мащаб корупционна схема, при която Борисов е изнудвал Божков и той му е платил над 60 милиона лева подкуп през Горанов и Арнаудова, за „такса помагане“ и за да не бъде закачан лотарийният му бизнес. След общественият и медиен натиск сигнала ни бе препратен на СП на 04.06. 

Тук може да си припомните текста на сигнала:

БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние!

След едноседмично мълчание на прокуратурата, на 09.06.2020г. БОЕЦ внесохме до прокуратурата (вх. № PRB202005985624I) и Министерски съвет(вх№1548/20) , лично до премиера,  Искане за процесуално действие – изследване с полиграф (детектор на лъжата) на Бойко Методиев Борисов по негово предложение. Искането ни е приложено към сигналите на БОЕЦ за „Божков – Борисов Гейт“ и „Къща в Барселона гейт“.

БОЕЦ поиска официално Бойко Борисов да бъде изследван с детектор на лъжата.

Днес от Върховна прокураура, отдел „Специализиран“ ни уведомиха, че Искането на БОЕЦ е изпратено до Специализираната прокуратура по компетентност. 

Според чл. 46, ал.3 от НПК „Указанията на висшестоящия прокурор са задължителни за изпълнение от по-ниската по степен прокуратура. Изпратеното писмо от ВПК (Върховна касационна прокуратура) до Специализираната прокуратура, която се явава подчинена има задължителен характер. Изрично не е посочено, че Искането на БОЕЦ се изпраща само за сведение, или като предложение, напротив, като основание е посоена компетентността на СП, която извършват проверката по сигнала на БОЕЦ. По своята същност този документ се явява задължително за изпълнение указание за извършване на процесуланото действие – „Изследване с полиграф на г-н Борисов“,  посочена е и целта – „потвърждаване или отхвърляне на на съмнения за извършени престъпления“ , както и конкретният сигнал и проверка по която да бъде извършено действието. Това означава, че Бойко Борисов трябва да  бъде разпитан и изследван с детектор на лъжата във връзка с образуваната проверка по сигнала на БОЕЦ. Към искането сме приложили официално  и конкретни въпроси, които да бъдат зададени  на Бойко Методиев Борисов с цел установяване на обективната истина:

  1. Искал ли си чрез Владислав Горанов и Менда Стоянова пари от Васил Божков – Черепа, за да не му „закачаш“ бизнеса?
  2. Взимали ли са Горанов и Арнаудова пари от Васил Божков – Черепа, които са били предназначени за теб?
  3. Поръчвал ли си чрез Горанов, Менда Стоянова и парламрентарната група на ГЕРБ законодателни промени касаещи хазартният бизнес, с които да рекетираш Васил Божков – Черепа, за да ти плаща рекет „спокойствие“?
  4. Ти ли си баща на детето на Борислава Йовчева?
  5. Вярно ли е, че Пеевски е господар на прокуратурата и управлява страната, а ти си само негова марионетка?
  6. Вярно ли е, че притежаваш над 4 милиарда лева в офшорни компании, сметки и имоти в чужбина чрез подставени лица?
  7. Имаш ли нещо общо със смъртта на Ваньо Танов и Михаил Михов – Мишо Бирата?

След консултация със специалист сме формулирали въпросите така, че отговорите да бъдат с „да” или „не”, за да са подходящи за изследване с детектор на лъжата.

Този сигнал БОЕЦ изпратихме и до ЕК и г-жа Лаура Кьовеши, ръководител на Европейската прокуратура.

През изминалите дни БОЕЦ серизахме ВКП и за снимките с пачките в спалнята на Борисов.

Очакваме поредните удари на мафията срещу БОЕЦ и бойците, знаем, че са способни и на убийства, както и знаем, че краят им е близо! Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове!
До дни БОЕЦ ще обявим и дата за Национален граждански протест и там, на площадите гражданите ще се изправим в директна битка срещу мафията, битка за свобода, справедливост и възмездие!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА