Прокуратурата: Цеко Минев, Пеевски и Борисов са пожизнено невинни, а ПИБ и Юлен са чисти, като сълза!

На 22.02.2018г. БОЕЦ внесе сигнал по повод думите на Борисов, че Цеко Минев е собственик на „Юлен”. БОЕЦ сезираме прокуратурата за престъпна схема за източване на Първа инвестиционна банка от един от нейните основни акционери (Цеко Минев) чрез кредитиране в огромни размери на негови, или свързани с него фирми. Приложили сме публикации на сайта Биволъ разкриващи огромната капиталова дупка в банката и престъпните схеми на нейните собственици за източването и.

Пълен текст на сигнала:

ДО: ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
С И Г Н А Л
ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776
АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

На 14.02.2018г. в свое интервю по телевизия БТВ, Бойко Методиев Борисов – премиер на Република България в отговор на журналистически въпрос – кой е реалният собственик на фирма “Юлен“, заяви: “ „Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш – за Цеко Минев става въпрос…’’, 
Цеко Минев е един от основните акционери в Първа инвестиционна банка, която кредитира фирма ‘’Юлен’’ с десетки милиони лева, оказала се по думите на премиера собственост на същият Цеко Минев. Фактически, един от собствениците на банката кредитира през банката си фирма, която е свързана с него. Това, според прокуратурата по делото за фалита на КТБ е основната схема за „източване” и фалит на банката – чрез кредитиране на свързани със собственика фирми. БОЕЦ считаме, че от направеното от Бойко Борисов разкритие за собствеността на фирма ‘’Юлен” се пораждат основателни съмнения за реализиране на същата (както при КТБ, по твърденията на прокуратурата) незаконна схема за източване на Първа инвестиционна банка от един от нейните акционери – Цеко Минев.
БОЕЦ сезираме прокуратурата и изискваме да провери за фалшива декларация от кредитополучателя („Юлен”), който е укрил свързаността си с Цеко Минев. Сезираме прокуратурата и за основателни съмнения, че от г-н Минев са нарушени редица членове от Закона за кредитните институции, БНБ (наредба 7) и НК., като сам, или в съучастие с другите собственици на ПИБ са реализирали незаконни схеми за източване на капитала на банката, кредитирайки фирми свързани със собствениците на банката, както и други документни и финасови престъпления по НК. 
В публикувани материали на сайта за разследваща журналистика „Биволь”, се съдържа достатъчно информация, че Първа инвестиционна банка е превърната в пирамидална структура и използвайки парите на вожителите – основно български граждани и домакинства, е подложена на системно източване от нейните собственици чрез прилагане на различни схеми. От разследванията на „Биволь” разбираме, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу, който е представян от институциите до момента за собственик на фирма „Юлен”, е получил общо кредитиране в размер на над един милиард лева от ПИБ. След твърдението на Бойко Борисов, че Минев е реалният собственик на „Юлен”, може да се направи обоснован извод, че Георгиус е само прикритие, фиктивен собственик и Минев стои и зад другите фирми представлявани от Георгиус, кредитирани в огромен размер от банката на Минев. С други думи, мажоритарните собственици на банката веднъж я източват чрез лихвите по капитала, предоставен от техни офшорки. Втори път си раздават кредити през други офшорки които не се връщат. 
Пралагаме линк към публикацията на „Биволь” :
https://bivol.bg/bnb-fibank-report-4.html 
Ако, при разследването се установи, че Бойко Методиев Борисов, в качеството си премиер на Република България е излъгал публично, в ефира на една от националните телевизии за собствеността на „Юлен”, свързвайки собственика на ПИБ Цеко Минев с тази фирма, то БОЕЦ сезираме прокуратурата за извършено от Борисов престъпление по НК срещу банковата и финасовата стабилност на държавата. Чрез думите си, в качеството си на длъжностно лице Борисов поражда и налага съмнения в обществото , че един собственик на банка е кредитирал тайно свързана с него фирма. Това, на фона на още незапочналото дело за фалита на КТБ, в което, по твърдения на прокуратурата е приложена същата схема за източване и фалит на банката, би могло да доведе до паника в гражданите и вложителите и непредвидими, опасни и зловредни последици и вреди за банковата и финансова стабилност на държавата, което е престъпление от общ характер.

22.02.2018г.Видин Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ”

ИЗНЕНАДА НЯМА! Прокуратурата за пореден път „изпра“ господарите си и отказа да образува наказателно проиводство по сигнала на БОЕЦ! Сигнала ни отново „случайно“ е разпределен на небезизвестната прокурор Бецова от СГП. Напомняме, че всички наши сигнали срещу Пеевски, Цветанов, Борисов и Минев се разглеждат именно от този прокурор от СГП. 

В мотивите си за отказа, Бецова се позовава на вече направена проверка по сигнал на Биволъ през 2015г. В хода на която са разпитани журналистите Асен Йорданов и Атанас Чобанов и са приложени документи от извършената надзорна инспекция на ПИБ. И нито дума за Георгиус, нито дума за банковият одит от миналата година, нито дума за десетките нови разследвания  и публикации на биволите по темата Юлен и ПИБ!

Схемата вече е класическа! През януари 2016г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата за сделките на Пеевски по придобиване на редица активи, предприятия и медии, като декларираните от него средства не оправдаваха подобни разходи. Сигнала ни отново попадна при Бецова и отново по същата схема прокуратурата се позова на стара проверка от 2014г. по която Пеески и майка му са „изпрани и изчистени“ до ангелско бяло и всичко им е наред!

Веднъж невинни – пожизнено невинни! 

Има обаче един малък проблем! През годините след първоначалните проверки има множесто възникнали нови факти и обстоятелства, които няма как да се проверени години преди да се случат! Няма как през 2014г. прокуратурата да е проверила сделки случили се през 2016г.! Със сигурност прокуратурата няма машина на времето, въпреки, че пътуват с дизел до Луната!

Същата схема е приложена и при Цеко Минев и ПИБ. Ведъж проверен – цял живот невинен! А думите на Борисов, че Минев е собственик на Юлен отиват в графата “объркал се е“. Именно такъв бе отговора на прокуратурата на сигнала на БОЕЦ за думите на Борисов, че в Парламента има наркотрафиканти! „В сведениятя, които премиера Бойко Борисов даде в хода на предварителната проверка, за думите му, че в парламента има наркотрафиканти той обясни, че се е бил объркал.“

В България вече и кучетата знаят, че Минев е собственик на Юлен, че ПИБ кредитира със стотици милиони фирми свързани със собствениците на банката и че след ограбването на КТБ се е превърнала в банката на Пеевски и Буда! 

Не е смешно, трагично е!

Само дето нито Буда се е объркал, нито прокуратурата е прокуратура! Отдавна оглавяваната от Цацаров структура се е превърнала в мафиотска бригада за оневиняване на властимащите мафиоти, за прикриване на престъпленията им и мачкане на непримиримите и неприемащите властта на мафията! 

Управлява ни мафия! БОЕЦ продължаваме своята битка срещу мутрите, ченгетата, мафиотите и олигарсите превзели държавата ни. Гражданското общество и независмите медии останаха единствената сила, която може да се противопостави на това зло!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА