Авария на „Турски поток” ще е катастрофа. Оставка!

При авария на „Турски поток” щетите ще са катастрофални!

Строежа на „Турски поток” завърши, това съобщиха от сръбска страна. В България режача на лентички не обелва и дума. В същото време това е най-скъпият проект за последното десетилетия платен с обществени средства, струващ на българските граждани над 3 милиарда лева. В продължение на три месеца в десетки акция, видеорепортажи и протести от обектите на строежа по трасето на тръбата и от компресорната станция до с. Расово, БОЕЦ ви показахме как се „строи” по трасето на тръбата.

20.11.20г. Борисов „инспектира“ компресорната станция до с. Расово

Гледайте срутището край Рилския манастир и мислете за „Турски поток” Само седмица (29.12.2020г.), след като Борисов инспектира в типичният си партизански стил подпорната стена на пътя за Рилския манастир, съоръжението се срути – 09.01.2021г.

Всички инфраструктурни проекти в момента , освен с цел „усвояване” на милиони се строят и с цел предизборен ПР, реклама на Вожда и водещо е не качеството (никога не е било), а показността и максимална корупционна ефективност – как да се откраднат най-много пари. Да строят работниците на обекта, да съберат началниците, да докарат местните гербаджийски калинки и търтеи и да дойде Вожда с джипката, да ги пита „Аресва ли ви пъта”  и „Дал съм толкова милиона, доволни ли сте?”. „Севда ТВ” излъчва на живо, а електората мига на парцали.

Изображението може да съдържа: 1 човек, изправен, meme, текстово съобщение и на открито

Само че, всичко това ни струва милиарди и често плащаме с човешки животи за алчността на некадърността на нашите управници.

На 20.11.2020г. Борисов инспектира и компресорната станция край с. Расово, а месец преди това и трасето на тръбата от хеликоптер. Всичко бе цветя и рози, както и на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. Какво да чакаме сега? Поредната авария ли? Само че при авария на тръбопровода няма да има „ремонт на ремонта”. Това ще е катастрофа. БОЕЦ показахме, че на строителните обекти, които ние посетихме на „Турски поток” нямаше нито един представител на българската държава! Нямаше строителен контрол и надзор! Тръбата се зариваше пред очите ни в тинята без подложка с инертни материали и тн. нарушения. На място заварихме само беларуски и  руски фирми, с руска охрана, руски работници, които полагаха руски тръби за изграждането на руски газопровод за пренос на руски  газ на българска земя платено от българските граждани. БОЕЦ сезирахме за всички установени нарушения, както международните, така и българските институции. От ЕК и Брюксел вече получихме отговори и реакция, а българската прокуратура мълчи, като Борисов за детето на Борислава Йовчева.

През ноември БОЕЦ поискахме официално по ЗДОИ информация за строителните разрешителни, както и за извършените проверки и констатирани нарушения от ДНСК за строежа на „Турски поток” , но получихме ОТКАЗ, който обжалвахме в съда и делото вече е насрочено. Какво и защо крият от ДНСК ще стане ясно.

БОЕЦ сезира ЕК, ОЛАФ и Лаура Кьовеши за „Турски поток“!

БОЕЦ сезирахме и Конгреса на САЩ за нарушенията и установеният руски контрол при изграждането на „Турски поток”  и ще продължим да поддържаме темата докато не получим всички отговори и този проект бъде променен с цел осигуряване на достъп на много и различни доставчици до тръбата за доставка, пренос и транзитиране на газ на пазарни цени, което ще означава истинска деверсификация на газовите доставки.

Борисов ще носи отговорност и за този грабеж. Както и всичко друго „построено” от ГЕРБ остава опасността от аварии и проблеми, но тази цена също ще я платим. Важното е мафията да бъде отстранена от властта незабавно и да започнем да си редим държавата без ченгетата, мутри и мафиоти! 

БОЕЦ знаем едно от  слабите места на мафията – руските зависимости и енергийните проекти за милиарди. Тази битка крие огромни рискове, защото се изправяме срещу интереси за милиарди, зависимости, които са налагани с десетилетия и враг, който е способен на всичко. В същото време, ако спечелим, то това ще е пълна катастрофа за мафията и истински успех за гражданите. Сега фокусираме цялата си дейност и сили в тази посока, а заплахите към нас и лъжите на управляващите само доказват, че сме на прав път.
„Турски поток“ ще се превърне в „Путински Новичок“ за Борисов.
Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА