БОЕЦ В АКЦИЯ! Стартираме инициатива за изграждане на ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА МАФИЯТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!

                                        На 03.01.2018г. БОЕЦ внасяме официални писма в Столична Община и СОС с предложение за поставяне в столицата  на ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА КОРУПЦИЯТА И МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!

Пълният текст на документа:

ДО: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ДО: СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

                                   П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

             ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”                                                        ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

Гражданско сдружение “БОЕЦ – България Обединена с Една Цел“, като неправителствена организация в обществена полза, предлагаме в столицата да бъде поставен ПАМЕТНИК НА  ЖЕРТВИТЕ НА МАФИЯТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ.  В тази връзка изискваме от Столичен общински съвет и Столична Община,  информация за реда, нужните документи  и процедурите за реализацията на идеята.

БОЕЦ считаме, че точно сега, по време на българското европредседателство тази идея трябва да бъде реализирана. Именно по всички европейски  изследвания и статистики, България  повече от десет години оглавява всички класации  за ниво на корупция и е обявена еднолично за най-корумпираната и бедна държава в Европа, въпреки думите на нашите политици, че у нас корупция няма и затова няма и осъдени за корупция.  Осъдени няма, но загинали и жертви има.

Корупцията убива.

Мафията убива.

Некадърността убива.

Примерите за това са много. Свидетели сме на десетки корупционни проекти за изграждане на диги, почистване на речни корита и укрепване на язовирни стени, за които бяха похарчени и откраднати от корумпираните ни управници стотици милиони лева и след всеки дъжд броим труповете на жертвите на мафията и корупцията. И това е само един пример, има и още – пътища убийци, магистрали убийци, тунели убийци, язовири убийци… Милиарди потънаха за “инфраструктура“ и в джобовете на политиците ни, а ние, обикновенните граждани плащаме с живота си за алчността им.

Жертви на мафията и корупцията са не само хората, загубили живота си в резултат на действията и бездействието на управляващата ни мафия, жертви са и хилядите българи, чиито бизнес бе унищожен, жертви са и болните, останали без лекарства, лечение и достъп до медицински грижи, както и милионите българи прокудени от родината им заради мизерията и зверската корупция в България.

Жертви са всички, които загубиха мечтите си, децата си, земята си, бизнеса си, парите си, надеждата си за по-добро бъдеще. Жертви сме всички.

БОЕЦ предлагаме Паметника да бъде изграден и монтиран на мобилна платформа за да бъде периодично преместван и поставян пред Министерски съвет, Народното събрание, Съдебната палата, Висш съдебен съвет и Президентството.  Както и във всеки областен град по различни поводи (като рязане на някоя лентичка за откриване на поредният корупционен проект например), за да може всеки да се поклони и да отдаде почит на жертвите на мафията и корупцията и да спомене виновните!

За изработката на самата композиция, БОЕЦ незабавно стартираме благотворителна кампания, като ще потърсим съдействието на всички гости, по време на българското европредседателство, както и на всички посолства на държавите членки на ЕС в София. Разбира се, ще се обърнем и към нашите сънародници тук и в чужбина, които подкрепят идеята ни.

Очакваме отговора на институциите и стартиране на обществен дебат за постигане на национален консенсус около идеята. Като неделима част от паметника, БОЕЦ държим да бъдат монтирани една урна и една плоча. В урната да бъдат поставяни листчета с имената на жертвите на мафията и корупцията, а на плочата  да бъдат изписвани имената на корумпираните управници и отговните за превръщането на родината ни в най-корумпираната, бедна и безправова държава в Европа. Като автори на идеята, БОЕЦ си запазваме правото да изпишем първите три имена- Борисов, Пеевски, Цацаров!

 

02.01.2018г.            Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ“

Ще публикуваме отговорите на СОС и Столична Община, интересни ще са мотивите, ако се противопоставят.  За кампанията за набиране на средства и изграждане на самият паметник ще изпратим писма до посолствата на държавите членки на ЕС, еврокомисарите и останалите безбройни национални и евроинституции.

Борбата срещу управляващата ни мафия и корупцията трябва да се води на всички фронтове, всеки ден и най-вече – на площадите! Скоро!

Това е само началото…

„Председателството“ дойде, а Лицето на България го няма! Къде е Пеевски?!

ГЛЕДАЙТЕ И СПОДЕЛЯЙТЕ!БОЕЦ в леговището на Пеевски!На 14.09.2017г. ГД "БОЕЦ" отидохме в хотел Берлин за да запознаем г-н Делян Пеевски лично с номинацията на БОЕЦ , той да е за ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ по време на българското европредседателство и да му връчим сигнал за корупция срещу прокуратурата в качеството му на Господар на прокуратурата и Собственик на държавата! При посещението си в хотел Берлин се обърнахме за съдействие към журналиста от сайта Биволъ , Димитър Стоянов , за да документираме срещата и да гарантираме прозрачност на своите дейтсвия.Оказа се, че Делян Пеевски не живее в хотел Берлин и няма нищо общо с хотел Берлин. Бидейки български депутат той не бе открит от нас и на работното си място в Парламента и остава открит въпроса КОЙ СКРИ ПЕЕВСКИ? Защо Пеевски се крие от БОЕЦ? Защо ние, като български граждани, представители на гражданска организация и данъкоплатци не можем да се срещнем с един български депутат, чиято заплата плащаме и с която заплата ТОЙ от собственик на стар Опел се превърна в мултимилионер и най-успелият българин? Едно е сигурно, ЩЕ ГО НАМЕРИМ… Плащаме му заплатата, плащаме му и осигуровките и изискваме от него отговори и обяснения защо не ходи на работа, както и съдействие и отговори по нашият сигнал! "Народа" за това го "избра"!Продължаваме!#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Публикувахте от БОЕЦ – гражданско движение в 16 септември 2017 г.

ГЛЕДАЙТЕ И СПОДЕЛЯЙТЕ!
БОЕЦ в леговището на Пеевски!
На 14.09.2017г. ГД „БОЕЦ“ отидохме в хотел Берлин за да запознаем г-н Делян Пеевски лично с номинацията на БОЕЦ , той да е за ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ по време на българското европредседателство и да му връчим сигнал за корупция срещу прокуратурата в качеството му на Господар на прокуратурата и Собственик на държавата!
При посещението си в хотел Берлин се обърнахме за съдействие към журналиста от сайта Биволъ , Димитър Стоянов , за да документираме срещата и да гарантираме прозрачност на своите дейтсвия.
Оказа се, че Делян Пеевски не живее в хотел Берлин и няма нищо общо с хотел Берлин. Бидейки български депутат той не бе открит от нас и на работното си място в Парламента и остава открит въпроса КОЙ СКРИ ПЕЕВСКИ? Защо Пеевски се крие от БОЕЦ? Защо ние, като български граждани, представители на гражданска организация и данъкоплатци не можем да се срещнем с един български депутат, чиято заплата плащаме и с която заплата ТОЙ от собственик на стар Опел се превърна в мултимилионер и най-успелият българин?
Едно е сигурно, ЩЕ ГО НАМЕРИМ… Плащаме му заплатата, плащаме му и осигуровките и изискваме от него отговори и обяснения защо не ходи на работа, както и съдействие и отговори по нашият сигнал! „Народа“ за това го „избра“!
Продължаваме!