Бедни сме не защото сме некадърни, а защото ни крадат и ограбват!

Мутренско-герберска демография!
За последните десет години милионерите в България са се увеличили от 3300 души през 2007г. до 4800 през 2017г., или с хиляда и петстотин човека. За същият период българите живеещи в България са намалели с един милион и половина. Сметките показват, че всеки един милионер „изяжда“ по хиляда българи. И докато българите стават все по-малко и по бедни, милионерите стават все повече и по богати. Това е резултата от престъпното забогатяване на мафиотите превзели държавата ни през изминалите години. Защото тяхното богатство е спечелено не с честен труд, а е одрано от гърба на българите! Корупция, рекет и грабеж на бюджет и общини през корупционни схеми, обществени поръчки и ДДС далавери!
Разкритията на БОЕЦ за милиардите откраднати от ДДС, а това са пари платени от всеки българин, ракриват мащаба на ограбването на страната – 16.2 МИЛИАРДА лева! И това само от ДДС. А от обществените поръчко, колко? А от еврофондовете, колко? А от акцизи, колко? А от общините, колко?
ТОВА Е ПРИЧИНАТА за обедняването и обезлюдяването на България. Бедни сме не защото сме некадърни и мързеливи, бедни сме защото търпим една банда самозабравили се престъпници да ни крадат безнаказано. В резултат милиони българи бяха прокудени от зверската корупция, а останалите тук издържат паразитите-управници и дълбаят дъното! Защото свинете засищане нямат! 


Последният пример – депутата от ГЕРБ – Гамишев, източил 200 000 лева ДДС и прехвърлил фирмата си на малоимотен бушон е олицетворение на управляващата ни мафия! После излезе и още един… Помним и шесте апартамента на Цветанов и огромните му хонорари, като „екперт“, помним и дворците на кметове, министри и депутати. Помним и как пари за лекарства в тази държава все няма, пари за майките на деца с увреждания няма, пари за лечение на деца в чужбина няма,пари за достойно увеличение на пенсиите няма. Но пари за нови луксозни джипки и лимузини за Буда има. И пари за крадене винаги има!
Та, запомнете! Докато ни управляват мутри, ченгета, мафиоти и комуняги, ще ставаме все по бедни, болни и нещастни! Докато начело на държавата са Буда, Пеевски и Цацаров, ще броим заминаващите и умрелите и ще закриваме болници и родилни отделения! Това е злото, което ни съсипва! Тумора, който ни убива. И от това зло отърването е само едно – на площадите! Това ще е битка за свободата ни, за живота ни, за държавата ни. Първо отстраняваме мафията от властта, после си редим държавата!
БОЕЦ водим тази битка. Свържете се с нас.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ сезира комисията LIBE на европарламента за репресиите на МВР и ГДБОП над български граждани.

До сряда, 04.04.2018г., ГД „БОЕЦ” ще сезира комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) по повод извършените над български граждани и лица с украински произход репресии от ГДБОП и МВР във връзка с посещението на руският патриарх.

Напомняме, че още през 1992г. България подписва ЕКЗПЧ. Според Конституцията на България, Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи е част от българското законодателство и се прилага с предимство пред онези национални закони, които й противоречат.

През последните десет години в международният съд за правата на човека в Страсбург, България е осъдена по стотици дела, именно за нарушаване на човешките права на български граждани от правохранителните органи при арести, задържания и както в случая „профилактиране”.

БОЕЦ считаме, че с действията си МВР и ГДБОП са превишили правата си и са нарушили правата на гражданите, подлагайки ги на стрес, физически тормоз и унижение. Още по фрапиращи са действията на властите седмици след заминаването на руският патриарх, за които няма никакво основание. Единственото обяснение е, че чрез действията си  институциите целят да репресират, смачкат, заглушат, унижат и подчинят   свободомислещите български граждани, заради откритата им гражданска позиция не само по въпроса касаещ посещението на Гундяев, а и по различни други теми. Този тип действия са типични за  държави управлявани от различни диктаторски режими и са недопустими за страните членки на ЕС.

Предисторията:

На 02.03.2018г. в навечерието на националният празник на България и в  навечерието на визитата по покана на Св.Синод на БПЦ-БП – на Патриарха на РПЦ-МП Кирил Гундяев, в късните часове на вечерта и рано сутринта полицейския двойки са посещавали в домовете им български граждани, и лица с украински произход, изразили свои мнения и позиции в социалните мрежи относно посещението и личността на Руския патриарх, като същите са били предупреждавани да спрат с негативните оценки, и принуждавани да подпишат предупредителни протоколи, че ”няма да застрашават сигурността му”. (Между тях и отец Рафаил /Росен/ Стефанов, член на ”БОЕЦ”)

Става дума за над 25 човека. Този безпрецедентен в най-новата ни история опит за оказване на натиск, и ограничаване свободата на словото и съвестта, още повече в светлината на скандално протеклата визита, получи силно медийно отразяване, и предизвика остро обществено възмущение.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/mvr-profilaktira-grazhdani-zaradi-loshi-komentari-v-interenet-za-ruskiya-patriarh

Продължението:

На 27.03, почти месец след като Кирил Гундяев отпътува от страната, в полицията с призовка като свидетел е извикана и г-жа Олена Коцева, Председател на Сдружение ”Мати Украина”, и член на УС на Атлантическия съвет.

Уважаеми господа от ГДБОП! Да, не съм сбъркала, пиша специално за вас, за тези , които много внимателно следят моят…

Публикувахте от Olena Koceva в 27 март 2018 г.

Допълнителен мотив за действията на БОЕЦ е и изялвлението на вътрешният министър Валентин Радев, че МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в социалните мрежи.

Диктаторските режими налагат своята власт чрез репресии и потъпкване на човешките свободи!

БОЕЦ ще внесем  сигнал до Комисията LIBE и призоваваме гражданите, които са били подложени на тези действия на МВР да се свържат с нас и да ни предоставят информация. Винаги сме защитавали подложените на натиск и репресии и вярваме, че гражданската солидарност е най-силното ни оръжие в битката  срещу управляващата ни мафия. Бранейки своята власт и поддавайки се на своите зависимости, властимащите стават все по брутални в действията си. Гражданското общество остана единствената сила която може да се противопостави на мафиотизацията, ширещата се корупция  и мутризацията на държавата, както и на потъпкването на човешките права и свободата на словото.

БОЕЦ водим тази битка.

Петър Пенчев – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

БОЕЦ продължаваме своята инициатива да отбелязваме хора, спечелили нашето доверие и уважение с гражданската си доблест и активна позиция и действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!

Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Петър Пенчев!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има и достойни българи, хора непримирими с неправдите! Че не всички са маскари! Че будни и смели има и винаги е имало!

Петър Пенчев работи в Софтуерна къща. Като син на николапетковист, хвърлен за 6 години по комунистическите концлагери, чувства завещанието на баща си да бъде свободен гражданин и след 1989 г. завежда съдебни дела за екологични безобразия в България, а от 2004 г. излиза и на улицата. Протестира срещу горенето на ракетите СС-23, радиоактивните отпадъци в с. Смоляновци и гр. Вълчедръм, балирането и горенето на софийския боклук в циментовите заводи,  разширяването на хранилището за радиоактивните отпадъци в с. Нови хан край столицата, замърсяванията на Софийското поле от Кремиковци, заболеваемостта на децата от Гълъбово, незаконната подмяна на ядреното гориво в АЕЦ “Козлодуй”,  плана “Рила-буфер”, боклука от Австрия в завода с. Бели извор и др.  Чрез съда спира възобновяването на ядрения реактор в София-ЖК”Младост”, както и първият ОВОС на Националното хранилище за радиоактивни отпадъци.  В момента тече съдебната битка срещу втория ОВОС – с искане да не бъде оставен за вечни времена радиоактивният боклук на повърхността, а да бъде на 60-100 метра дълбоко в земята.

Обществено известна е дейността му за установяване на истината за взрива в завод „Миджур“ в с. Горни Лом, при който загинаха 15 човека.
Петър Пенчев е съосновател и член на общественият съвет на Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская” основана на 40-ия ден от разстрела на смелата правозащитничка. С акциите в обществена полза само след две години Германският президент връчи на Асоциацията – Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”, като тя бе единствената гражданска организация, заедно с връчването на същата награда на тридесет признати световни лидери като Вацлав Хавел, Лех Валенса и др.

На 05.12.2012 г. на специална конференция в Европарламента  Петър Пенчев заедно с Атанас Чобанов и Асен Йорданов, също членове на Асоциацията, представят доклад за организираната престъпност в България с акцент престъпното минало на Бойко Борисов.

Прилагаме текста на излявлението внесено в Специалната комисия за корупцията в ЕП:

Аз искам да акцентирам на аналогията между два силни катаклизъма в днешна България, лежащи в основите на организираната престъпност и корупцията:

На първо място: Това е уродливото наличие на двете съдебни системи в България (ярко отбелязано и от доскорошния американски посланик в София Джеймс Уорлик) – една съдебна система е срещу правата на гражданите и затова сме начело и по дела в Страсбург,друга е за оправдаване на престъпването на закона от олигархията(последният типаж у нас се роди от симбиозата на избраната при манипулативни избори власт със съмнително забогатяли кръгове около всички партии, управляващи или подпомагащи) – модел, свежо пренесен от Русия на Путин.

На второ място: Аналогична уродливост е наложена от властите и при медиите, предполагам еврокомисар Нели Крус го видя и лично наскоро при посещението в България, за жалост обаче без никакво изпълнение на обещанието пред нея за прозрачност от авторитарния режим у нас:

Имаме два диаметрално разположени рупора за информиране на гражданите:

– Най-силният рупор, защото разполага със значим паричен ресурс, е този на днешния премиер Бойко Борисов и платените от него медии (ярко отбелязано и от един по-предишен американски посланик в София Джон Байърли), където държавната машина, особено днес, изсипва много пари. Тези медии са ежедневна възхвала на премиера и политическата олигархия, при което няма и помен за коментари против едрата корупция;

– „Безсребърен“ е другият рупор – на свободните блогъри и социалните мрежи в ИНТЕРНЕТ, където е територията на свободното слово. То е на журналисти и граждани-нежурналисти, от всички кътчета на ограбвана България, на които не се заплаща от никого – пишат се примери и доказателства за корупция само от едната чест и достойнство като свободолюбиви граждани, без да чакат авторите каквото и да е подаяние;

И слава на Бога, има един трети информатор за борба срещу организираната престъпност в България – това са медиите и институциите зад граница, от територията на демократичните държави, какъвто пример е и сайтът „Биволъ“, базиран във Франция.

Накрая искам да подчертая, че тъй като още от времето на комунистическата „желязна“ завеса най-честен за нашите бащи бе гласът, който идваше от чуждите радиостанции, позволявам си да благодаря на днешния Семинар в Европейския парламент за предоставената ни дума – ние искахме днес да се чуе на силен глас в Европа, а оттам и да вдъхнем смелост на нашите съграждани, че не трябва да мълчим как бандити с тъмно минало и настояща наглост, с опасна и за здравето на Европа алчност и безпардонност, управляват България.”

Въпреки активните си граждански позиции Петър Пенчев отказва всички предложения  за кариера от политически централи, защото не иска да бъде по никакъв начин участник в разграбването на държавата.

По инициатива на Петър Пенчев, Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”-носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”, Първото в България Независимо дружество за защита правата на човека с патрон Илия Минев със секретар Огнян Цеков и Българска асоциация на пенсионерите-град София внесоха официални писма до институциите в подкрепа на Ваня Рибчева, майката на загиналият в Лясковец командос Емил Шарков и се присъединиха към усилията на БОЕЦ да защитим от репресиите на управляващата ни мафия една почернена българска майка.

http://politkovskaya-bg.blogspot.bg/2017/12/blog-post.html

Хора, като Петър Пенчев дават кураж на мнозина българи в битките им за справедливост. Най-ценният урок е – да бъдем непримирими към всяка неправда!

Петър Пенчев –  БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

 

(В публикацията са използвани и материали от други медии)

Видовден! БОЕЦ внесе сигнал във ВКП срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите, заемащи тези постове след 2000г заради ДДСгейт!

Росен Стефанов – Отец Рафаил от БОЕЦ и Захаринка Истаткова, в качеството и на говорител на сдружението, внесоха сигнал във Върховна касационна прокуратура по повод аферата ДДСгейт. Сигнала е срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите заемали тези постове след 2000г.

ГД „БОЕЦ” сезираме прокуратурата за основателните си съмнения, за извършени от заемащите постовете – министър на финансите, ръководител на НАП и премиер за периода 2000г. – 2017г, както и в качеството им на длъжностни лица престъпления по чл.282 и чл. 285 от НК, както и реални данни за неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП, довели до щети за държавата и фиска в изключително големи размери. НАстояваме прокуратурата да установи тези хора, както и тяхната отговорност по отношение на несъбраното ДДС. Предвид изключително големият размер на нанесените щети, както и на огромният обществен интерес, ГД БОЕЦ настояваме прокуратурата да образува досъдебно производство в хода на което да бъдат установени всички факти и обстоятелства, да бъдат повдигнати обвинения и потърсена отговорност на длъжностните лица, допуснали чрез свои действия, или бездействие да бъде нанесена тази огромна щета за държавата, изразяваща се в почти шест милиарда несъбираем данък добавена стойности в над 16 милиарда установени злоупотреби с ДДС.

Официално по повод ДДСгейт бяха внесени и писма до Парламента и парламентарно предсатвените партии. Информирахме ги, че общият размер на установените задължения по ревизионни актове на НАП е в размер на 16 210 668 700 лв. НАД ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА! И това с допълнението, че тези пари в огромната си част са несъбираеми! ТОВА Е СЪИЗМЕРИМО С БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА! – ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, ОТБРАНА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, СОЦИЛАНИ РАЗХОДИ, СЪДЕБНА СИСТЕМА, ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО!

МИЛИАРДИ  НЕСЪБРАНИ! На фона на фалиращи болници, протестиращи служители от различни сфери, мизерни пенсии и тотален демографски срив заради беднотията и зверската корупция. МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а в това време събираме левчета за да си лекуваме ние, българските граждани децата и близките, защото ДЪРЖАВАТА  НЯМА ПАРИ!

Не очакваме реакция от тях, защото самите те са членове и са част от партиите и схемите за източване и ограбване на държавата. От материал на Биволъ става ясно, че депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев е продал фирмата си с 200 000 лева задължения за  ДДС на малоимотен гражданин. Такива има доста в парламента, а мнозинството от депутатите са зависими от олигарсите източили милиардите ДДС. В държавата на мафията, властта е в ръцете на мафията! И парите ни също!

Депутат от ГЕРБ излъгал хазната с 200 бона данък

БОЕЦ продължаваме своята битка срещу мафията и корупцията и изразяваме позицията си, че докато Цацаров е начело на прокуратурата, всеки опит за реална борба с корупцията и мафията и всеки опит за реална съдебна рефорна са обречени!

Продължаваме!

БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт


БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт!

Днес, 26.03,2018г., представителите на БОЕЦ – Весислава Танчева и Анжела Адамова внесохме в представителството на ЕК в София документи за ДДСгейт.

Според данните получени по ЗДОИ от НАП, общият размер на ДДС измамите установени с ревизионни актове на НАП след 2000г. е 16.2 милиарда лева, от тях почти 6 милиарда са вече отписани от НАП. Останалите в преимуществените случаи са задължения на малоимотни лица, които са послужили като бушони в схемите за ДДС измами и няма вероятност да се издължат. Това е най-големият обир в новата българска история и БОЕЦ считаме, че е невъзможно този грабеж да е продължавал през годините без институциите и управляващите да са разпъвали чадър и да са участвали в схемите за източване на ДДС. Публична тайна е , че това е един от начините за пълнене на партийните каси на всички партии управлявали през последните две десетилетия. Тази престъпна практика достига колосални размери по време на управлението на ГЕРБ в степен, че е застрашена националната сигурност, а правителството за да компенсира загубите и за да не стане видна дупката в бюджета през 2011г присвоява резерва на здравната каса. Същата 2011г. е и рекордна по отношение на схемите за източване на ДДС, като НАП обявяват в документите си до БОЕЦ, че сумата на несъбираемите задължения за ДДС за годината е в размер на 1.1 милиарда лева.


Поради огромният размер на несъбраното ДДС, това се отразява не само на бюджета на България и живота на българите, а и на общият европейски бюджет защото вноската на страната ни изкуствено е занижена.
БОЕЦ внесохме сигнал в ЕК и по случая на следовател Бойко Атанасов, подложен на репресии и незаконно подслушване заради направените от него разкрития пред сайта Биволъ за наличието на шпицкоманди в прокуратурата занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на корупционни престъпления и оказване на натиск върху неудобни за управляващите хора. Атанасов пръв повдигнат темата за ДДС измамите и това даде повод на БОЕЦ да поискаме официално данните от НАП. Истината се оказа още по зловеща.


БОЕЦ продължаваме с действията си за търсене на отговорност на виновните за източването от бюджета чрез ДДС измамите на над 16.2 милиарда лева и няма да позволим скандала да бъде забравен. Защото тези пари са откраднати от всеки един от нас, всички сме платили сметката за да може шепа олигарси и политици да богатеят, а народа да обеднява. Това е и една от причините България е да е на първо място по бедност и корупция в Европа.
Продължаваме!