Видовден! БОЕЦ внесе сигнал във ВКП срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите, заемащи тези постове след 2000г заради ДДСгейт!

Росен Стефанов – Отец Рафаил от БОЕЦ и Захаринка Истаткова, в качеството и на говорител на сдружението, внесоха сигнал във Върховна касационна прокуратура по повод аферата ДДСгейт. Сигнала е срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите заемали тези постове след 2000г.

ГД „БОЕЦ” сезираме прокуратурата за основателните си съмнения, за извършени от заемащите постовете – министър на финансите, ръководител на НАП и премиер за периода 2000г. – 2017г, както и в качеството им на длъжностни лица престъпления по чл.282 и чл. 285 от НК, както и реални данни за неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП, довели до щети за държавата и фиска в изключително големи размери. НАстояваме прокуратурата да установи тези хора, както и тяхната отговорност по отношение на несъбраното ДДС. Предвид изключително големият размер на нанесените щети, както и на огромният обществен интерес, ГД БОЕЦ настояваме прокуратурата да образува досъдебно производство в хода на което да бъдат установени всички факти и обстоятелства, да бъдат повдигнати обвинения и потърсена отговорност на длъжностните лица, допуснали чрез свои действия, или бездействие да бъде нанесена тази огромна щета за държавата, изразяваща се в почти шест милиарда несъбираем данък добавена стойности в над 16 милиарда установени злоупотреби с ДДС.

Официално по повод ДДСгейт бяха внесени и писма до Парламента и парламентарно предсатвените партии. Информирахме ги, че общият размер на установените задължения по ревизионни актове на НАП е в размер на 16 210 668 700 лв. НАД ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА! И това с допълнението, че тези пари в огромната си част са несъбираеми! ТОВА Е СЪИЗМЕРИМО С БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА! – ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, ОТБРАНА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, СОЦИЛАНИ РАЗХОДИ, СЪДЕБНА СИСТЕМА, ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО!

МИЛИАРДИ  НЕСЪБРАНИ! На фона на фалиращи болници, протестиращи служители от различни сфери, мизерни пенсии и тотален демографски срив заради беднотията и зверската корупция. МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а в това време събираме левчета за да си лекуваме ние, българските граждани децата и близките, защото ДЪРЖАВАТА  НЯМА ПАРИ!

Не очакваме реакция от тях, защото самите те са членове и са част от партиите и схемите за източване и ограбване на държавата. От материал на Биволъ става ясно, че депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев е продал фирмата си с 200 000 лева задължения за  ДДС на малоимотен гражданин. Такива има доста в парламента, а мнозинството от депутатите са зависими от олигарсите източили милиардите ДДС. В държавата на мафията, властта е в ръцете на мафията! И парите ни също!

Депутат от ГЕРБ излъгал хазната с 200 бона данък

БОЕЦ продължаваме своята битка срещу мафията и корупцията и изразяваме позицията си, че докато Цацаров е начело на прокуратурата, всеки опит за реална борба с корупцията и мафията и всеки опит за реална съдебна рефорна са обречени!

Продължаваме!

ПОДКРЕПА ЗА БОЕЦ
ПОДКРЕПА ЗА БОЕЦ

БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт


БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт!

Днес, 26.03,2018г., представителите на БОЕЦ – Весислава Танчева и Анжела Адамова внесохме в представителството на ЕК в София документи за ДДСгейт.

Според данните получени по ЗДОИ от НАП, общият размер на ДДС измамите установени с ревизионни актове на НАП след 2000г. е 16.2 милиарда лева, от тях почти 6 милиарда са вече отписани от НАП. Останалите в преимуществените случаи са задължения на малоимотни лица, които са послужили като бушони в схемите за ДДС измами и няма вероятност да се издължат. Това е най-големият обир в новата българска история и БОЕЦ считаме, че е невъзможно този грабеж да е продължавал през годините без институциите и управляващите да са разпъвали чадър и да са участвали в схемите за източване на ДДС. Публична тайна е , че това е един от начините за пълнене на партийните каси на всички партии управлявали през последните две десетилетия. Тази престъпна практика достига колосални размери по време на управлението на ГЕРБ в степен, че е застрашена националната сигурност, а правителството за да компенсира загубите и за да не стане видна дупката в бюджета през 2011г присвоява резерва на здравната каса. Същата 2011г. е и рекордна по отношение на схемите за източване на ДДС, като НАП обявяват в документите си до БОЕЦ, че сумата на несъбираемите задължения за ДДС за годината е в размер на 1.1 милиарда лева.


Поради огромният размер на несъбраното ДДС, това се отразява не само на бюджета на България и живота на българите, а и на общият европейски бюджет защото вноската на страната ни изкуствено е занижена.
БОЕЦ внесохме сигнал в ЕК и по случая на следовател Бойко Атанасов, подложен на репресии и незаконно подслушване заради направените от него разкрития пред сайта Биволъ за наличието на шпицкоманди в прокуратурата занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на корупционни престъпления и оказване на натиск върху неудобни за управляващите хора. Атанасов пръв повдигнат темата за ДДС измамите и това даде повод на БОЕЦ да поискаме официално данните от НАП. Истината се оказа още по зловеща.


БОЕЦ продължаваме с действията си за търсене на отговорност на виновните за източването от бюджета чрез ДДС измамите на над 16.2 милиарда лева и няма да позволим скандала да бъде забравен. Защото тези пари са откраднати от всеки един от нас, всички сме платили сметката за да може шепа олигарси и политици да богатеят, а народа да обеднява. Това е и една от причините България е да е на първо място по бедност и корупция в Европа.
Продължаваме!

ПОДКРЕПА ЗА БОЕЦ
ПОДКРЕПА ЗА БОЕЦ