Хвърлихме камък в блатото! Цацаров е изпратил сигнала на БОЕЦ за ДДСгейт в спецпрокуратурата!

   БОЕЦ получихме отговор от ВКП, че сигнала ни за ДДСгейт е изпратен по компетентност в спецпрокуратурата. След двуседмично мълчание, благодарение на натиска, който упражнихме и разгласаяването на скандала с несъбраните милиарди ДДС, прокуратурата бе принудена да реагира. Сега са длъжни да образуват проверка и да ни уведомят за резултата.

(За 12 милиарда – 12 думи. Толкова)

Междувременно БОЕЦ сезирахме и парламента, парламентарните партии и президента. Нулева реакция и мълчание, което е лесно обяснимо. Самите те и техните „спонсори“ – господари-олигарси са част от схемите за източването на тези милиарди. Това се потвърди и с направените от Биволъ разкрития за депутата от ГЕРБ Гамишев, прехвърлил фирмата си с над 200 000 лева задължения към държавата на малоимотен бушон. https://bivol.bg/gamishev.html  Оставката на Гамишев бе гласувана веднага от парламента, но през това време се разбра, че и втори депутат от ГЕРБ е уличен в същите действия и в реализирането на подобна схема за прехвърляне на фирма със стотици хиляди лева задължения на малоимотно лице и „завличане“ на държавата и бизнеспартньори. Явно ДДСарството се оказва вирус, от който боледуват нашите политици и депутати. Вирус, довел до епидемия и установени злоупотреби за над 12.2 милиарда лева, потънали в бездънните джобове, банковите сметки и офшорките на нашите управници.

На този фон мълчанието и бездействието на извън парламентарната опозиция по ДДСгейт изглежда меко казано странно и предизвиква все повече въпроси.

Единствената институция , която реагира своевременно бе Европейската комисия, която ни уведоми, че сигналите на БОЕЦ ще бъдат внесени в ресорните служби на ЕК в Брюксел и то броени дни след внасянето им. На 26.03.2018г. БОЕЦ внесохме в представителството на ЕК в София сигнали за ДДСгейт и репресиите над следовател Бойко Атанасов, който пръв заговори за размера на откраднатото и невнесено ДДС!

Действията на прокуратурата, от една страна са знак, че скандала вече не може да бъде потулен и от друга страна са абсурдни! Абсурда се състои в това, че Цацаров праща сигнала в спецпрокуратурата, чиито шеф е Иван Гешев. От интервютата на следовател Атанасов знаем, че именно Гешев е сключвал „срамни“ споразумения с ОПГ-та за източване на ДДС и финансови измами. Прокурорите от обвинители са се превърнали в споразумители. БОЕЦ в своите изявления и сигнали също визирама тези действия на Гешев и прокуратурата в цялост, като част от схемите за безнаказаното ограбване на милиарди лева от ДДС и прикриване на тези престъпления. Гешев трябва да разследва сам себе си! Невъзможно е тези схеми да са били реализирани в такива огромни мащаби и продължили над две десетилетия, ако не е бил осигурен чадър и съучастие от страна на институциите и на хора по високите етажи на властта, а именно – прокуратура, НАП, изпълнителна власт. БОЕЦ вече внесохме сигнали срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов за престъпления по служба, неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП. Идентичен сигнал внесохме и срещу всички шефове на НАП, финансови министри и премиери заемали тези постове след 2000г.

КАКВО ПРЕДСТОИ?

БОЕЦ продължаваме с натиска и ще разчитаме на подкрепата на гражданското общество и независимите медии за да не позволим нашите сигнали да бъдат заметени по подобие на много други и виновните за този грабеж на милиарди от гърба на най-бедният народ в Европа да останат ненаказани и да продължат да източват и ограбват държавата ни.

До дни БОЕЦ ще публикуваме документи и информация за български политик, бивш министър и настоящ депутат, който с действията си е причинил щети за държавата в размер на милиони. Официални документи, констатиращи името му, действията му и щетите, които е причинил на държавата, както и  умишленото бездействие на прокуратурата по случая! 

Разобличаването на престъпленията на мафията превзела държавата ни е един от начините да водим битката срещу това зло. Когато институциите са подчинени на мафията, гражданското общество и независмите медии остават единствената сила, която да казва и показва истината за престъпната същност на управляващото ни политическо статукво и да се борим за справедливост и възмедие. А който не бива чут вика още по силно и накрая излиза на площадите.

БОЕЦ водим тази битка!

 

България предлага убежище на всички изгонени руски шпиони и дипломати!

След проведено снощи заседание на съвета на управляващата коалиция, днес, на извънредно заседание на Министерски съвет по предложение на премиера е взето решение, България да предложи убежище и да приюти всички изгонени руски шпиони и дипломати заради случая „Скрипал”.

Бойко Борисов

Сидеров се е заклел във вечна любов на Бойко Борисов и е обещал, че поне една година няма го нарича „курв@”, а Каракачанов и Симеонов изразили своето мнение, че това е по-добра новина и от съобщението, че китайският космически боклук няма да падне върху територията на страната ни.  По повод на това решение, Корнелия Нинова в свой пост във Фейсбук написа: „Другарю Борисов, с вас вече освен по мъжки, мога да се разбера и по женски. Молодец!“

В мотивите си премиера посочва, че като председатели на съвета на Европа, ние трябва да бъдем солидарни с нашите европартньори и съюзниците ни от NATO  и с това решение даваме възможност на всички държави да си разчистят кагебейско-путинския бардак по посолствата, а ние ще ги съберем тук за да са под око и да не могат да тровят този или онзи из свободният свят. От друга страна в България има няколокостотин хиляди  имота – жилища и апартаменти на руски граждани, които стоят празни и хващат паежини в момента и така ще ги напълним и почистим за лятото. Най-важният аргумент за това свое решение, Борисов формулира така:

Като дойдат тук братушките, ще ги пусна на Цацаров и на Гешев да ги разследват и разпитат за Скрипал. И ще установим истината за да я кажем на целият свят! Както установихме истината  за Яневагейт, за ЧЕЗ, за  източените милиарди от ДДС, за стотиците показни убийства, за КТБ, за аферата с Мишо Бирата, за „ало, Ваньо“, за Белене и тн. Ако трябва ще им дам и Цецоу да им помага, дори Пеевски съм готов да го направя шеф на ДАНС, само и само да излезе истината и да спасим света и западните Балкани от война.” Край на цитата.

БОЕЦ оставяме без коментар това решение, но си запазваме правото да коментираме друг път.

Честит Първи април, и макар и първоаприалски, не сме далеч от истината