НАП отказа да разкрие имената на фирмите източили над 16.2 милиарда лева ддс!

На пресконференция на 20.03.2018г. в БТА София, БОЕЦ огласихме информация, получена по ЗДОИ от НАП, от която се разбира, че за предиода след 2000г. установените с ревизионни катове на НАП злоупотреби с ДДС са за над 16.2 милиарда лева, а от тях почти 6 милиарда са вече обявени за несъбираеми.

През следващите дни БОЕЦ внесохме сигнали срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов в прокуратурата за престъпления по служба и неупражнен контрол върху дейността на НАП (получихме отговор, че сигнала ни е изпратен в спецпрокуратурата), сезирахме и народното събрание на президента. На 26.03. запознахме със случая и предствителството на Европейската комисия, от където получихме своевременно отговр, че сигнала ни е изпратен до кабинетите на ресорните еврокомисари. ДДСгейт започна да набира сила!

На пресконференцията съобщихме, че на 19.03. БОЕЦ сме внесли следващо Заявлени по ЗДОИ до НАП , с което изискваме да ни бъде предоставен списък с имената на фирмите и дружествата с установени задължения за ДДС в размер над 10 000лева, за периода след 2010г. Пълната формулировка на изсикваната от нас информация е:

Пълен и изчерпателен списък на търговците и дружествата  длъжници, както и всички свързани с тях търговци по веригата в схемата на данъчната измама от началното звено на веригата , така нареченият „липсващ търговец”, до крайният ползвател на данъчното предимство, със задължения по влезли в сила ревизионни актове за дължим ДДС, в размер над 10 000лева, включително техния размер, за периода 01.01.2010 година – 31.12.2017 година.“

Както е видно, БОЕЦ искаме обществото да разбере не само имената на малоимотните бушони, стоящи в края на веригата, а имената на търговците и лицата, които са откраднали милиардите и са реалните организатори на схемите за източване на ДДС! И това се оказва проблем за НАП! 

Както е известно, НАП обявяват имената на своите длъжници, като „некоректни данъкоплатци“ на публични места в офисите на своите поделения из страната! Но, това са обикновените фирми, със задължения от по няколко стотин лева, до няколко хиляди лева. Големите длъжници се оказват недосегаеми, неузнаваеми и защитени от закона! Мотивите на НАП за отказа им са, че исканата от нас информация била защитена от закона и по смисъла на ДОПК била данъчна и осигурителна информация, което я прави неразкриваема!

ВАЖНИЯТ ВЪПРОС Е – ЗАЩО НАП КРИЕ ИМЕНАТА НА ДЛЪЖНИЦИТЕ?!

Това са фирми, а зад тях стоят хора откраднали от бюджета на държавата милиарди, които са платени от всеки българин!

Дали защото ще лъснат имената на министри, депутати и бизнесмени от близките до управлявалите партии кръгове и обръчи?

Както вече стана ясно от разследване на Биволъ, депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев е прехвърлил на малоимотно лице своя фирма заедно със задълженията за над 200 000 лева ДДС! Това струваше депутатското кресло на Гамишев, а прокуратурата образува проверка по случая. На следващия ден, от материали на PRESS TV стана ясно, че още един депутат от ГЕРБ – Борис Кърчев е реазлизирал същата схема с две свои фирми ощетявайки държавата със стотици хиляди лева! На 04.04.2018г. БОЕЦ сезирахме главна прокуратура за случая на Кърчев и очакваме следващата депутатска оставка! И логично се питаме, колко още имена има да излизат? И отказа на НАП да огласи пред обществото имената на схемаджиите източили милиардите ДДС ни кара да мислим, че са много! Управлява ни мафия, ограбваща държавните ресурси и осигуряваща си чадър и безнаказаност чрез превзетите от нея институции!

БОЕЦ ще заведем дело в Административен съд София срещу отказа на НАП и ще се борим до край отговорните за този грабеж да бъдат разобличени пред обществото и да понесат своята отговорност! Първите резултати от ДДСгейт вече са факт! 

 

Стела Николова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

Стела Николова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Стела Николова!


Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни и смели има и винаги е имало!
Стела Николова е на 44 години, завършила е право и е адвокат във Варна. Семейна е, има едно дете.
„Бясна съм от обеззеленяването на градовете, бясна съм и за Пирин!“, казва тя.
Стела Николова организира заедно с други будни граждани два Марша за правосъдие във Варна, участва в протести за опазване на зелените площи на града, за съхраняване на Морската градина на Варна и за спасяване на Пирин.
Без да е професионално задължена, присъства на сесиите на местния Общински съвет и на обществените обсъждания, когато се вземат решения, важни за града. Не се колебае да задава въпроси и да търси отговорност от овластените, но досега не получава нормални отговори и вече не вярва, че общинските власти във Варна са способни на съпричастност към проблемите на гражданите.
Не членува в никакви партии и сдружения, освен в Адвокатска колегия.
Хора като Стела Николова дават кураж на мнозина българи в битките им за справедливост. Най-ценният урок е – да бъдем непримирими към всяка неправда! Да говорим Истината без страх и да отстояваме гражданската си позиция! Стела е от тези граждани, осъзнали силата си и осъзнали, че живота ни зависи от нас самите, че ние редим съдбата си и ние сме господари на бъдещето си! А нашите управници са длъжни да чуват гласа на гражданите и да се съобразяват с тях! Защото този, който не бива чут, вика още по силно и накрая взима павето!

Респект, Стела и поздравления за всичко, което правиш на гражданския фронт!

Стела Николова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!