Г-н Президент, стига лицемерие и популизъм! БОЕЦ помним!

Според президента „липсата на прозрачност“ е най-големият проблем на държавата ни! Няма как да се съгласим, защото БОЕЦ помним!

Днес Президента Радев изнесе  публична лекция в УНСС на тема “Социално-икономическо развитие на България – предизвикателства и перспективи“. Основният проблем, който стои пред страната ни според Радев е „липсата на прозрачност“! Първо, липсата на прозрачност е следствие, а най-тежкият проблем на държавата ни е корупцията и мафията, превзела всички институции и власти и налагаща схемаджийството, рекета, далаверата и шуробаджанащината, като стил на управление! Мафията, която доведе страната ни до статута на най-бедна и корумпирана държава в Европа, без реално правосъдие и свобода на словото! Мафията, която прокуди над два милиона българи от родината им! Мафията, която доведе мнозинството от останалите в България до отчаяние и мизерия. Мафията, грабеща милиарди от гърба на българите, от ДДС, обществени поръчки, общини и еврофондове. А липсата на прозрачност е следствие от мафиотското управление на страната, така както и потъпкването на свободата на словото, репресиите спрямо неприемащите властта на мафията, партийните назначения, подчинената съдебна система и мутризирането на институциите! През миналата година Радев подписа мракобесните промени в НПК, въпреки призивите на гражданското общество да наложи вето!

Основният проблем на държавата е, че Пеевски, Борисов и Цацаров, заедно с шепа олигарси и ченгета са превърнали страната ни в кочина. Това е мафията, която стои на върха на държавата и докато това е така, всички опити за реална борба с корупцията и истинска съдебна реформа са обречени! 

Точно заради това, БОЕЦ няма как да се съгласим с думите на Радев, защото помним! Помним, че още в първите дни на своя мандат той застана на страната на статуквото! В началото на 2017г. точно Румен Радев, след встъпване в длъжност ОТКАЗА да предостави стенограмите за КТБ! ОТКАЗА 37 ПЪТИ! И трябваше да бъде осъден от Биволъ за да станат тези стенограми достояние на българското общество! БОЕЦ също подадохме Завление по ЗДОИ до президента за стенограмите КТБ и също получихме отказ! Заведохме дело в Административен съд София град срещу отказа на президента и съда не прие, че общественият интерес стои над омертата на мафията!  БОЕЦ бяхме осъдени да платим на президента 500 лева разходи. Три дни след това друг състав на същият съд отсъди в полза на биволите по същият казус и след като решението на съда влезе в сила, Радев бе принуден да предостави стенограмите! Тогава той не говореше за „прозрачност“, тогава пазеше тайната на мафията! Между другото, БОЕЦ обжалвахме пред ВАС и през октомври тази година е насрочено делото ни срещу Радев по вече решен въпрос с влязло в сила съдено решение! Ще се похарчат абсолютно безсмислено няколко хиляди лева народни пари за да осъдим отново Радев по казус, по който вече е осъден! И за това не чуваме да говори, а по тези въпроси прозрачност трябва да има! Но в същото време президента има наглостта да казва, че разсекретяването на стенограмите КТБ било негова заслуга! Просто вкарваме малко прозрачност в темата!

Преди един месец БОЕЦ внесохме в президентсвото всички материали по ДДСгейт! 16.2 милиарда лева установени задължения за ДДС по ревизионни актове на НАП, от които почти 6 милиарда вече обявени за несъбираеми! Да сте чули дори една дума от президента по този въпрос? Или неговите „спонсори“ не желаят „прозрачност“ по този скнадал? 16.2 МИЛИАРДА не заслужават ли вниманието на президента, или Гергов, Златев и Буда не дават?

И последно. През изминалата година Радев, в опит да изгради някакъв фалшив образ на „борец срещу статуквото“ зададе поредица от въпроси, включително и за бизнес отношенията на Пеевски и Борисов! Само че, президента трябва да дава отговори, а не да задава въпроси! Въпросите ги задаваме ние, гражданското общество и от години задаваме тези въпроси, а отговори няма! Това, г-н президент не е прозачност, а имитация на опозиционност! Ако искате прозрачност, нужни са отговори и действия. БОЕЦ внесохме сигнал в прокуратурата по повод въпросите на президента! Тотално затъмение, липса на прозрачност и адекватни действия на институциите по тези сигнали!

Така че, г-н президент, стига лицемерие и популизъм!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА