Помните ли? Люба Кулезич се завръща на екран!

ПОМНИТЕ ЛИ?

Точно преди една година, през ноември 2017г. Люба Кулезич бе свалена от ефира на БИ АЙ ТИ телевизия по най-бруталният начин. Поредното отстраняване. В нейното предаване „Честно казано“ бяха поставяни теми, които в нито една от официалните телевизия не смееха дори да споменат. Това бе една от последните  трибуни на свободното слово в национален ефир. Място, където Истината се говореше без страх!  БОЕЦ излязохме в акция пред сградата на БИ АЙ ТИ в защита свободата на словото и в подкрепа на остранената журналистка и бяхме нападнати от мутрите на дебелите.

Люба Кулезич е български журналист и публицист, който няма нужда от представяне. В демократичните държави добрите журналисти се отличават по получените награди за своята дейност. В България, страната известна с подчинените на партийната мафия медии,  гражданите броим уволенията на един телевизионен журналист и ударите срещу него и така преценяваме неговите качества и дали е независим и принципен в своята работа. Защото в България всеки неудобен за властимащите бива отстраняван. Всеки имал дързостта да говори Истината от екрана бива смачкван. Всеки, който не приема властта на мафията бива обявяван за враг. Всеки, показващ и отразяващ престъпното лице на политическото статукво превзело държавата ни, бива уволняван. Това е битката на мафията срещу свободата на словото, срещу непримиримите и свободомислещите. И малцина са журналистите и медиите, които имат куража да отстояват тази свобода! Защото мафията е жестока и брутална – побои и покушения над журналисти, уволнения, дела, обвинения! В своята работа Люба Кулезич мина през всичко това. От физически нападения, до уволнения и обвинения. И през последните години остана един от малцината журналисти, имащи куража и смелостта да води битката с корупцията и мафията от телевизионният екран.

2018г. Започна с „убийството“ на BIT, продължи с уволнения и репресии над неудобни журналисти и медии, мина през незаконният арест на раследващите журналисти Димитър Стоянов от Биволъ и ръмънският му колега Атила Биро и завършва със зверското убийство на журналистката Виктория Маринова. И след всичко това приемането на „медийният закон на Певски“ в парламента звучи още по чинично и извратено. Мафията безчинства в превзетата държава  и се опитва да смачка всеки човек говорещ Истината и да потули всеки скандал, като ДДСгейт, Къщата в Барселона, ГинкаГейт и  ДжиПиГейт. Точно в такива моменти се усеща най-силно нуждата от свободни и независими телевизии и журналисти, които да поставят важните за обществото теми в национален ефир. И на този фон новината, че Люба Кулезич се завръща на екран в ефира на Евроком, е много силен знак. Знак, че мафията не е всемогъща и Истината винаги намира своят път.

БОЕЦ помним, че Люба Кулезич бе първият телевизионен журналист и водещ, който ни покани и постави темата за ЦУМгейт, след сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров в ИВСС.

Пожелаваме здраве и успех на Люба Кулезич и нейният екип. И сили да устояват на ударите, които няма да закъснеят. Успех, Истината е най-силното оръжие! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА