Оставка на Цацаров, Оставка на Борисов! НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА!

Днес, 11.12.2018г.  в няколко града в страната се проведе акция на БОЕЦ в подкрепа на малцината честни и достойни български магистрати отстояващи независимостта на съдебната система.

НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА!

Излязохме в София, Видин, Стара Загора, Варна, Казанлък, Монтана…. Конкретният повод бе продължаващите удари срещу магистратите Лозан Панов, Методи Лалов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев и техните колеги изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата. Гражданите заявихме своята подкрепа и обявихме , че ще считаме всяко посегателство и репресия спрямо тях за посегателство срещу нас, за посегателство срещу демокрацията и правовата държава! БОЕЦ считаме, че липсата на справедливост и корупцията са най-тежките проблем в България и докато начело на държавата стои мафията всички опити за развитие и просперитет са обречени. И затова поискахме оставката на мафиотското правителство на Бойко Борисов. БОЕЦ считаме, че докато начело на съдебната система, чрез влиянието си във ВСС стои Цацаров – пазителят на мафията, всеки опит за съдебна реформа и справедливост са обречени. И затова поискахме оставката на Цацаров. Не просто оставки, а отстраняване по начин, така че никога повече да не се връщат във властта, а да плащат за престъпленията си.

Направихме нещо, което не се бе случвало. Протести в множество градове и столицата в един и същи ден и час с обща кауза и единни искания. Никой не може да обвини гражданите, че няма организатори и че исканията им са противоречиви и хаотични. Искаме незабавно преустановяване на репресиите спрямо независимите български магистрати и незабавно отстраняване на Буда и Цацаров. Заявено ясно, мотивирано, аргументирано и точно. БОЕЦ заедно с непримирими граждани застанахме с имената и лицата си и заявихме позицията и исканията си. В София към нас се присъдиниха и граждани в защита на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, подложени от месеци на нечовешки условия и унижение от прокуратурата на мафията.  Във Видин бяхме приети от председателят на Видинският окръжен съд, съдия  Васил Василев на когото връчихме документ, озаглавен ГЛАС, в знак на солидарност и подкрепа в битката за отстояване на независмостта на съдебната система! В Стара Загора , София и други градове същият документ е входиран в деловодствата на съдилищата. Прилагаме текста на документа:

ДО : БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И СЛУЖИТЕЛИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4, вход З ап. 157, тел. 0899591399

          Сдружение БОЕЦ заедно с други граждански сдружения и непримирими граждани излизаме пред съдебните палати в страната и столицата в знак на солидарност и подкрепа за независимите български магистрати. 
„НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА“ 
Поводът е непрестанните удари и репресии над Лозан Панов, Методи Лалов, Бойко Атанасов, Калин Калпакчиев и др., изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата и бранещи независимостта на съдебната система. 

           Управляващата ни мафия  се опитва да смачка последните оцелели в системата независими магистрати и затова е важно гражданите да завявим своята подкрепа. Липсата на справедливост и корупцията са най-тежкият проблем на нашето общество. Битката за справедливост е наша обща битка и всяко посегателство срещу достойните български магистрати приемаме, като посегателство срещу нас, срещу принципите на демокрацията и като посегателство срещу правовата държава. 
         Призоваваме всички граждани запазили чувството си за справедливост и стремежа си към свобода да се включат. Излизаме навсякъде с ЧЕРНИ ЧАДЪРИ, като символ на чадъра разпънат от прокуратурата над мафията и символ на „Българският чадър“, на убийството на гражданското инакомислие от диктатурата! Вярваме, че навсякъде има честни магистрати и гражданите имаме своя дълг да защитим достойните. Загубим ли тази битка, позволим ли да мачкат пред очите ни хора, които рискуват кариерата и живота си в защита на справедливстта и Истината, то ние убиваме себе си и надеждите си за нормален живот.

            За нас олицетворение на мафията е триумвиратът Борисов, Пеевски, Цацаров. Прокуратурата, ДАНС, МВР и НАП са превърнати в бухалки на мафията и мутренски бригади за репресии над непримиримите и неприемащите престъпната им власт. Гражданското общество на гражданският фронт и честните и независими магистрати вътре в съдебната система, останахме последните ядра на съпротива и заедно можем да спечелим битката срещу мафията и корупцията.

             Вярваме, че нашият ГЛАС, гласът на гражданското общество ще бъде чут от всички. Защото този, който не бива чут вика още по-силно и накрая чадърите се превръщат в копия.

Дата: 11.12.2018г.       Г.Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Излязохме с ЧЕРНИ ЧАДЪРИ, като символ на чадъра разпънат от прокуратурата над мафията и корупцията.

ЗАПОМНЕТЕ  ЧЕРНИТЕ ЧАДЪРИ НА БОЙЦИТЕ! Скоро ще ги видите в цялата страна. 

Продължаваме!

Благодарност към Стела Николова, Милена Пехливанова, Огнян Цеков, Людмил Недев, Иван Иванов, Бойко Никифоров и всички непримирими граждани, които ни подкрепиха. Благодарност и към колегите от гражданско обединие „Единни за промяна“ , които излязоха заедно с БОЕЦ във Видин. Благодарност към Биволъ, Фрогнюз, БНР и Евроком за отразаяването. Благодарност и към всички бойци, във всички градове, които показаха, че страхът може да бъде преодолян! Целта е гражданите да осъзнаят силата си. Тогава няма какво да ни спре.

Отстраняване на мафията от властта. Електронно гласуване. Граждански контрол върху изборният процес. Закон за Лустрацията. Независимо международно разследване на ДжиПиГейт, ДДСгейт и убйството на журналистката Ввиктория Маринова. ВНС и конституционни промени за реални реформи. Съд, затвор и конфискация на незаконно придобитото имущество за всички участвали в ограбването на народ и държава. БОЕЦ знаем точно какво искаме и как да го постигнем!

София

Видин

Стара Загора

Варна

Казанлък

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА