След сигнал на БОЕЦ, ДАНС и КПКОНПИ проверяват кмета на Видин! (документи)

На 14.12.2018г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува статия за скандален търг на Община Видин  за продажба на определена фирма на над 1126 декара общинска земя, като се разкриват и припомнят и допълнителни факти за връзка на „инвеститора“ с управляващите, партия ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Видин пусна на скандален търг последните си обработваеми земи

БОЕЦ реагирахме мигновено и внесохме сигнали до прокуратурата, ДАНС, КЗК, Областният управител на Видин и премиера, като представихме пред институциите факти, документи и обстоятелства, будещи обосновани съмнения за реализирането на корупционна схема в интерес на конкретна фирма и във вреда на Община Видин.

БОЕЦ даде кмета на Видин на прокуратурата заради съмнителен търг за един милион лева! (документи)

Вчера, 19.12.2018г. бе проведен скандалният търг и случилото се потвърди нашите съмнения. Наддавене не е имало, а предварително определената фирма е обявена за  победител с цена 5% над началната. Тази цена е с поне 300 000 под пазарната, а начина по който е проведен този търг лиши от възможност за участие много от заинтересовани местни земеделци, както лиши и общината от възможността да получи максималната цена за своите имоти. Още тогава БОЕЦ зададохме няколко въпроса, на които не получихме отговор от общинското ръководство.

Защо община Видин, кмета и неговата администрация не подлагат на публично обсъждане тази огромна за мащабите на Видин продажба на общинска собственост? Нужна ли е и защо тази продажба, след като депутата Владимир Тошев (областен координатор на ГЕРБ Видин, член на БКП и бивша номинация на БСП за кмет на Видин) по същото време обявява от трибуната на НС, че община Видин е в цветущо състояние, че няма просрочени задължения и че на глава от населението тя е на първо място в България и дори бие София! Недвижима собственост и дълготрайни активи  се продават само при възникнала нужда и необходимост, явно такава няма, защо тогава се продават над 1126 декара общинска земя при съмнителни условия? Ако общината има нужда от спешно финансиране, защо не изтегли кредит, който всяка банка би и отпуснала при това добро финансово състояние, а самата земя да обезпечи кредита и от рентата получавана от нея той да бъде изплащан? Така общината ще остане собственик на тези активи на стойност един милион лева! Защо не се прилагат добрите практики и не се организира търг за всеки имот по отдедлно, като общината получи най-високата цена и даде възможност на всички заинтересовани да участват? Защо се въвежда абсурден и непосилен депозит за участие в размер на половин милион лева? Кмета и неговият екип чии интереси защитават, на общината или на инвеститора? Какъв е личният им интерес от тази продажба? Има ли упражнен натиск от страна на правителството и на премиера Бойко Борисов върху кмета за провеждането на този търг по този начин? Има ли пренебрегване на интересите на общината и елиминирането на други участници в този търг с цел фаворизиране на конретната фирма, представена, като инвеститор? 

Огнян Ценков – кмет на Община Видин.

Районна прокуратура Видин вече образува проверка по случая, а днес ДАНС ни уведомиха, че сигнала на  БОЕЦ е на вниманието на КПКОНПИ. Това е много важне тест за КПКОНПИ. БОЕЦ вече ги разобличихме, като слуги на Пеевски, като принудихме председателят на Комисията, Пламен Георгиев да обяви Пеевски за „най-чистият в държавата“. През изтеклите месеци бяхме свидетели и на гаврите от страна на КПКОНПИ и прокуратурата спрямо Иванчева и Петрова при тяхното задържане и последвалият арест. Иванчева бе независим кмет на район „Младост“ в София. Кмета на Видин е кмет от ГЕРБ и говорим за съмнения за корупция и злоупотреба с власт за сделка на стойност един милион лева. Дали КПКОНПИ ще прояват двоен аршин? Дали ще докажат за пореден път, че изпълняват поръчки срещу неудобните за властта и разтварят чадър над близките до властта? Поредстои да видим. БОЕЦ ще продължим да следим случая и ще уведомяваме обществото и медиите за реакциите и резултатите от проверките на институциите.

БОЕЦ очакваме и реакцията на премиера, като напомняме неговото изказване от преди две години от един форум на „елита“ на ГЕРБ, на който той заяви „Ще чистя и при най-малкото съмнение за корупция“! Или Бойко Борисов отново ще се скрие докато неговите кадри оглозгват северозапада, същият севрозапад обявен за приоритет от правителството на Борисов! Приоритет за ограбване и съсипия! След като обезлюдиха видинският регион, ГЕРБ са на път и да го обезземлят! То друго за крадене вече не остана.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА