БОЕЦ с Коледен подарък за Ангелкова, Жирардели, Цеко Минев, Юлен и Цацаров.

Днес, 27.12.2018г. БОЕЦ внесохме във ВКП сигнал за корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, търговия с власт, данъчни и финансови престъпления, по повод направеното изявление от Марк Жирардели, че той е собственик на „Юлен“. Малък Коледен подарък от БОЕЦ за управляващата ни мафия.

Разследване на „Биволъ“ от 2014г. показва, че „Юлен“ е собственост на Цеко Минев, основен акционер и собственик на ПИБ, към която дружеството има огромни дългове. Собственоста е скрита зад подставено лице, което се явява собственик и на други активи, фирми и бизнеси свързани с Минев и ПИБ – малоимотният кипърец Георгиус Георгиу.  В продължение на години институциите в България се правят на ударени за престъпните схеми, с които капитала на ПИБ се източва чрез огромни кредити от нейните собственици през свързани и контролирани от тях офшорки скрити зад Георгиус и подобни. Образуваните от прокуратурата проверки по сигнали на Биволъ и БОЕЦ завършиха без „данни за извършени престъпления’. Предвидимо. След фалита на КТБ, #ФалираЛиПИБ стана обслужваща банка на мафията и Пеевски, а те са господари на прокуратурата. Цацаров не може да посегне на златната кокошка на своите господари.

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев зад Юлен, Витоша ски и кредитирани от ПИБ офшорки

На 16.12.2018г. бившата ски звезда, Марк Жирардели заяви в свое интервю. че той е собственик на „Юлен“. 

На следващият ден – 17.12.2018г. сайта  „Биволъ” публикува свое разследване и документи, от които е видно, че краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу, а не Марк Жирардели. Предвид високият обществен интерес и риска от извършване на престъпни действия, включително и пране на пари и реализирането на различни измамни схеми, БОЕЦ сезираме прокуратурата да провери кой е реалният собственик на „Юлен”, дружество, което се явява един от най-крупните концесионери в страната, както и произхода на средствата за закупуване на неговите акции и активи. Междувременно бе осветлена и допълнителна информация по казуса, която БОЕЦ сме готови да предоставим на прокуратурата.

В същото време обществено известно е, че г-н Марк Жирардели е и съветник на министъра на туризма, г-жа Николинка Ангелкова. Това стана ясно от изявление на министър Ангелкова на 12.12.2014г. Прилагаме линкове от съобщение по темата от Българското национално радио и други медии:

https://www.bnr.bg/vidin/post/100497464/mark-jirardeli-stava-savetnik-na-ministara-na-turizma

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mark-jirardeli-stava-suvetnik-na-angelkova

https://www.24chasa.bg/novini/article/4478083

Разбираме, че в качеството си на собственик на „Юлен” , г-н Жирардели от 2016г. е бил и съветник на министър Ангелкова. Разбираме от неговите думи, че ще работи за подобряване на инфраструктурата, което да доведе до повишаване на цената на продукта. А самият той в определ период от време след 2016г., освен съветник на министър Ангелкова е и собственик (по негови думи твърдения от 16.12.2018г.) на огромна част от тази инфраструктура, като собственик на „Юлен”. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че министър Ангелкова и г-н Жирардели са в конфликт на интереси. Министър Ангелкова е член на Министерски съвет и е участвала чрез гласуване  във взимането на редица решения конкретно касаещи ски зона Банско, обект на концесия от форма „Юлен”, както и решения касаещи откриването на втори лифт на ски зона Банско, което е в пряк интерес на „Юлен”  докато в това време е била съветвана от собственика на „Юлен”. Корупция и конфликт на интереси.

БОЕЦ сезираме прокуратурата за тези обстоятелства и изискваме образуването на досъдебно производство, в хода на което да бъдат проверени всички факти с цел установяването на обективната истина, както и наличието на извършени престъпления от общ характер.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА