Г-н Цветанов, честит ви европрокурор! Ти си го избра!

ДОКАТО БУДА го играе господар на територията и ни подхвърля преференции, като бонбони на малки деца, мафията си избра кандидати за европрокурори. Новата европрокуратура, която ще бъде оглавена от румънската топ прокурорка Лаура Кьовеши смущава сънищата на дебелите. Тази структура ще има правомощия да разследва злоупотреби и корупционни схеми с източване на евросредстава на територията на всяка държава членка, а нашите управници са водещи в източването и грабежа на европейските фондове. Решението за тях е да вкарат своя къртица в Люксенбург (там ще бъде централата на Европейската прокуратура) и да следят за случващото се и текущите разследвания, за да могат да прикриват престъпленията си. В България процедурата по избор на наш представител бе администрирана от МП и ВСС. Както БОЕЦ алармирахме и реагирахме, управляващата ни мафия направи всичко възможно да отстрани следовател Бойко Атанасов от конкурса, опорочавайки цялата процедура до която бяха допуснати 8 кандидати. Трима от тях бяха „избрани“ по неясни критерии от неясно как, по какви правила и от Кой сформирана комисия. От тях един ще бъде избран за български европрокурор. В този материал БОЕЦ ще ви предсатвим и запознаем с един от тримата финалисти – прокурор Десислава Пиронева – прокурор от СГП.
ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!
Преди три години следовател Бойко Атанасов разкри в интервю  за Биволъ шпицкомандите в прокуратурата за изпълнение на специални поръчки. Структури на пряко подчинение на Цацаров, респективно на Пеевски и Борисов за прикриване на престъпленията на мафията и репресии спрямо неудобните. Начело на шпицкомандата в СГП , а след това и в специализираната прокуратура е поставен Иван Гешев, доказал верноста си на дебелите и възнаграден с поста зам. главен прокурор по лично предложение на Цацаров. В шпицкомандата на Гешев са привлечени прокурорите Франтишек, Бецова, Стоев, Пиронева… Последната е набюдател по разследването за АЕЦ Белене и главен герой по още един знаков сигнал на БОЕЦ! Това е сигнала срещу Цветан Цветанов за делата срещу България по негова вина в Страсбург! През 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу лицето Цветан Генчев Цветанов, за това, че в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, чрез свои действия и изказвания е дал основание на съда по правата на човека в Страсбург да осъди България по редица дела, което е довело до щети за държавата по изплащене на присъдените обезщетения и тежко увреждане на авторитета на държавата.

Цветан Цветанов е причинил щети на държавата за милиони! (документи)

В мотивите на съда в Страсбург се посочват конкретни действия на МВР и лично на Цветанов, чрез които са нарушава презумцията за невиновност, както и бруталните и унизителни действия на прокуратура и полиция при извършване на редица арести. Към юни 2016г. Общият размер на присъдените обезщетения, които България трябва да заплати само по тези случаи (операция “Медузите“, “Касоразбивачите“ и други) е над 250 000 лева. Към днешна дата щетите причинени от Цветанов на българската държава вече са в порядък от милиони лева!

В своя отговор прокурор Пиронева от СГП потвържадава твърдяното от БОЕЦ, сама посочва, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, признава, че от това са възникнали щети за държавата – сумите, които е трябвало да заплати, но… “считам, че по ясен и непротиворечив начин се обосновава извода за липса на каквото и да е извършено престъпление“!

ПИРОНЕВА ни казва в официален документ, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинил е щети за държавата в качеството си на длъжностно лице, България е осъдена заради действията му (посочен е персонално в мотивите на съда) в Страсбург да заплати обещетения по тези дела, но НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! И ОТКАЗВА да образува наказателно производство срещу Цветан Цветанов! ! Мотивите са абсурдни! 

ТОВА Е „избранника“ на мафията за български кандидат за европрокурор. Пиронева е доказала вече, че може да изпълнява поръчките на господарите си и да прикрива престъпленията им. В кочината на Буда, Пеевски и Цацаров това са ценни кадри! Като еврокомисар Мария Габриел – Стокиращата. Корумпирани, послушни и верни.
През настоящата година предстои най-важният избор на мафията, избора на нов главен прокурор. Борисов, Пеевски и компания ще стискат властта докато си изберат следващата цаца. Това е тяханата гаранция за безнаказаност и продължаване на грабежа за поне още седем години!
Не можем и няма да позволим това. БОЕЦ стартираме инициатива за номиниране на граждаанска кандидатура за главен прокурор! Преди това трябва да свалим престъпното правителство на Буда и Пеевски! Има само един начин – на площадите.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Стоян Николов-Торлака – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е българският писател, публицист и журналист, Стоян Николов – Торлака!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни, смели и достойни има и винаги е имало!

Стоян Николов е роден на 3 октомври 1979 година в Михайловград (днес Монтана). Завършва история във Великотърновският университет „Свети Кирил и Методий“ и културна антропология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.  Автор е на трилогията на диалект „Северозападен романь“, „Автономията????“, „Май ше ни бъде…“, както и на историческия роман в две части „Иваил цар“.
Торлака е известен и с публицистичните си текстове. Той има своя коментарна рубрика в „Биволъ“. Преди да започне да пише за сайта за разследваща журналистика, Николов има дългогодишен журналистически опит. Бил е редактор и автор в разнообразни онлайн и печатни медии: в-к „Сега“, в-к „Новинар“, Sever.bg, OffNews, Cross.bg, Vibes.bg и други.
Повечето от текстовете на Стоян Николов-Торлака, може да прочетете на http://torlaka.com . Във фейсбук може да го намерите на facebook.com/stoyantorlaka/

Има една специална порода хора и тяхната специалност се изразява в органичната им нетърпимост към всяка неправда и острото им чувство за справедливост. Трудно е да виреят в една превзета от мафията държава, защото живота им се превръща в ежедневна битка. Още по-трудно е да бъдат смачкани, защото всеки удар срещу тях само ги амбицира още повече. А хората родени в северозапада знаят какво значи неправда, знаят и какво значи правда. Стоян Николов освен писател и журналист е и историк, а историята ни учи, че няма вечно зло, няма вечни диктатори и че всеки народ има право да се бори срещу душманите си с всички сили и средства. 

Като автор на Биволъ, Торлака е част от най-опасният за управляващата ни мафия журналистически екип, разкриващ престъпленията и разобличаващ бандитската същност на управляващата ни ченгеджийско-мутренска клика. И плаща цената за тази дейност. Независимите медии, свободните журналисти и непримиримите граждани останахме единствената сила, която може да се изправи срещу мафията превзела държавата ни. Истината в тази битка е най-силното ни оръжие. А Торлака знае как да използва това оръжие и има куража да го прави!

В този текст, Стоян Николов -Торлака казва и рисува действителността без компромиси:

„Всеки от нас се ражда с отворено за света сърце. С времето обстоятелствата ни променят.
Някои не искат да воюват с околните, а просто да надграждат себе си и живеят достойно. Има и такива обаче, които, поради една или друга причина, започват да си мислят, че другите са им длъжни и трябва да служат на техните интереси. Просто е. „Аз нямам коефициент на полезно действие, но ще се наместя на удобна позиция и ще ръководя процесите, за да живея повече от прилично“.
За подобно отношение към битийното в животинския свят е измислен терминът паразит, който съвсем успешно е пренесен като нарицателно и в социума. Наложи ми се сравнително късно да се сблъскам с подобни взаимоотношения. Именно заради това и останах като блъснат от товарен влак.
Мислиш, че ще завършиш разни училища, университети, ще обикаляш библиотеки, ще спортуваш, ще се срещаш с всякакви хора и това ще е достатъчно, за да си подготвен за реалния живот. На Територията няма нищо подобно.
На Територията има друго. Банда от паразити са превзели политиката, икономиката, здравеопазването, образованието, културата… Целия ни обществен живот. И всеки девет от десет човека, които не са част от тази клика, са готови да им слугуват, за да получат „порцийка храна“, както пееше Милена в ония времена, когато още вярвахме, че промяната е въпрос на време.
Е, оказа се, че не е въпрос на време. Всички тук сме се сблъсквали с товарния влак не веднъж и дваж. Някои решиха, че е по-добре за тях да се качат в композицията и да хапват не само порцийки, а и цели порциони. И им се получи, няма спор. Други хванаха влака за тук и там. Повечето потърсиха щастието с влакове с крила, но транспортът едва ли е особено важен. Трети пък сметнахме за правилно да спазваме законите на Вселената и Конституцията на Република България и, колкото и да е мазохистично, останахме тук и стиснахме челюсти, защото го дължим и на кръвта на предците, и на мечтите на децата си.
Не обвинявам, не съдя, не търся отговорност. Поне не и в този текст. Просто казвам, че всеки е свободен да направи собствения си избор. Правилата са за всички. Може да си мислиш, че ще избягаш от тях, но когато нараняваш другите и се възползваш от тях, рано или късно ще си получиш заслуженото. Когато пък си БОЕЦ и си юмрука на възмездието, няма да имаш мира ни ден, ни нощ, но ще знаеш, че каузата ти е справедлива, а в мишците ти се влива всичката стаена под „преклонена главица сабя не я сече“ ярост на народа. Защото Територията или ще се превърне отново в България, или децата ни ще си хванат чукалата и ще я оставят да пустее.“
Стоян Николов-Торлака

Респект, Стояне пред силата на духа и словото ти! Дори и в най-мрачните времена в България е имало и има хора непримирими с неправдите. Хора с вяра и кураж да отстояват истината и да се борят за свобода, справедливост и възмездие!

Стоян Николов Торлака – ДОСТОЕН!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Три години по-късно шпицкомандира Иван Гешев вместо в затвора е зам. главен прокурор!

Точно преди три години следовател Бойко Атансов разкри в свое интервю за Биволъ съществуването на шпицкоманди в прокуратурата. Шпицкомандите са на праяко подчинение на Цацаров и Пеевски и изпълняват специални задачи за прикриване на престъпленията на своите господари, сключване на удбни за мафията споразумения и мачкане на неудобните. 

https://bivol.bg/boyko-atanasov-1.html?fbclid=IwAR1kn7Tn4o7YC0XNnq4z_8MXmhBBmMMmuILWebtHA6VW5MMt848SF59_2ZU

Последваха тежки удари срещу Атансов. Чугуненото мнозинство във ВСС подвластно на Цацаров образува множество дисциплинарни производства срещу следователя в опит да го смачка и да му запушат устата. Едно от най-важните разкрития на Бойко Атанасов бе за срамните споразумения сключени от прокурор Иван Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС и данъчни престъпления.

 (следовател Бойко Аатансов)

Неговите думи ни дадоха повод и БОЕЦ разровихме темата, като през март 2018г. на прескоференция в БТА разкрихме и показахме документи, от които става ясно, че за  последните години  са източени над 16 милиарда лева ДДС! След което публикувахме и официалне документ подписан от заместеник на Цацаров, че за последните десет години прокуратурата е сключила  3125 споразумения с ОПГ-та и лица уличени в източване на ДДС и данъчни измами. Рекордьор и специалист в споразуменията е именно Иван Гешев. Същият, който тръгна с дизел за Луната по делото КТБ и стигна до… поста зам.главен прокурор по лично предложение на Цацаров. Мафията знае как да награждава слугите си!

(прокурор Иван Гешев – споразумителя)

По внесените от БОЕЦ сигнали до прокуратурата за източените 16 милиарда ДДС получихме откази да се образуват досъдени производства с аргумента, че парите ги няма, но и данни за престъпления няма. 

Днес следовател Бойко Атанасов се яви на изслушване във ВСС, акто кандидат за  европрокурор. Както БОЕЦ алармирахме още преди две седмици, министерството на правосъдието и мнозинството във ВСС се опитват да отстранят Атанасов от съзтезанието с нечестни средства и инициирахме акция в негова подкрепа. Миналата седмица БОЕЦ внесохме Заявление до МП и ВСС да бъдем ситуирани, като наблюдатели при провеждането на процедурите, изслушването и избора  на кандидатите за български европрокурор. Отново станахме свидетели на поредната имитация на прозрачност и демокрация. Наблюдателите и журналистите бяха вкарани в стая с два монитора с прекъсващ звук и картина , на които да следят изслушването на кандидатите за европрокурори, което се извършваше в зала намираща се в другият край на сградата. Изложението на следовател Атанасов започна с въпрос към така наречената „комисия“, по какви правила, как, кога и кой е определил този състав на комисията, както и правилата по които да бъде проведено изслушването. Отговор нямаше, но дни преди изслушването стана ясно, че ВСС е наложило дисциплинарно наказание на Бойко Атанасов явно с цел да бъде навредено на неговата кандидатура. Това ни бе достатъчно и нашите представители напуснаха ВСС. Присъствието ни само легитимираше опита на спуснатите от Цацаров, Борисов и Пеевски кадровици да представят този фарс за нормална процедура.

Следващата ни стъпка е да информираме Брюксел за случващото се в България и да продължим с натиска за прозрачен и честен избор на български европрокурор. Усилията на управляващите да предрешат този избор показва техният страх от независими разследвания без техен контрол от новата европейска прокуратура и затова искат да вкарат свой послушен и верен човек там. Страх от това, че ще бъдат разкрити корупционните им схеми за източване на европейските фондове. Бойко Атанасов е доказал своята независимост и професионализъм и това го прави неудобен. 

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА