Три години по-късно шпицкомандира Иван Гешев вместо в затвора е зам. главен прокурор!

Точно преди три години следовател Бойко Атансов разкри в свое интервю за Биволъ съществуването на шпицкоманди в прокуратурата. Шпицкомандите са на праяко подчинение на Цацаров и Пеевски и изпълняват специални задачи за прикриване на престъпленията на своите господари, сключване на удбни за мафията споразумения и мачкане на неудобните. 

https://bivol.bg/boyko-atanasov-1.html?fbclid=IwAR1kn7Tn4o7YC0XNnq4z_8MXmhBBmMMmuILWebtHA6VW5MMt848SF59_2ZU

Последваха тежки удари срещу Атансов. Чугуненото мнозинство във ВСС подвластно на Цацаров образува множество дисциплинарни производства срещу следователя в опит да го смачка и да му запушат устата. Едно от най-важните разкрития на Бойко Атанасов бе за срамните споразумения сключени от прокурор Иван Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС и данъчни престъпления.

 (следовател Бойко Аатансов)

Неговите думи ни дадоха повод и БОЕЦ разровихме темата, като през март 2018г. на прескоференция в БТА разкрихме и показахме документи, от които става ясно, че за  последните години  са източени над 16 милиарда лева ДДС! След което публикувахме и официалне документ подписан от заместеник на Цацаров, че за последните десет години прокуратурата е сключила  3125 споразумения с ОПГ-та и лица уличени в източване на ДДС и данъчни измами. Рекордьор и специалист в споразуменията е именно Иван Гешев. Същият, който тръгна с дизел за Луната по делото КТБ и стигна до… поста зам.главен прокурор по лично предложение на Цацаров. Мафията знае как да награждава слугите си!

(прокурор Иван Гешев – споразумителя)

По внесените от БОЕЦ сигнали до прокуратурата за източените 16 милиарда ДДС получихме откази да се образуват досъдени производства с аргумента, че парите ги няма, но и данни за престъпления няма. 

Днес следовател Бойко Атанасов се яви на изслушване във ВСС, акто кандидат за  европрокурор. Както БОЕЦ алармирахме още преди две седмици, министерството на правосъдието и мнозинството във ВСС се опитват да отстранят Атанасов от съзтезанието с нечестни средства и инициирахме акция в негова подкрепа. Миналата седмица БОЕЦ внесохме Заявление до МП и ВСС да бъдем ситуирани, като наблюдатели при провеждането на процедурите, изслушването и избора  на кандидатите за български европрокурор. Отново станахме свидетели на поредната имитация на прозрачност и демокрация. Наблюдателите и журналистите бяха вкарани в стая с два монитора с прекъсващ звук и картина , на които да следят изслушването на кандидатите за европрокурори, което се извършваше в зала намираща се в другият край на сградата. Изложението на следовател Атанасов започна с въпрос към така наречената „комисия“, по какви правила, как, кога и кой е определил този състав на комисията, както и правилата по които да бъде проведено изслушването. Отговор нямаше, но дни преди изслушването стана ясно, че ВСС е наложило дисциплинарно наказание на Бойко Атанасов явно с цел да бъде навредено на неговата кандидатура. Това ни бе достатъчно и нашите представители напуснаха ВСС. Присъствието ни само легитимираше опита на спуснатите от Цацаров, Борисов и Пеевски кадровици да представят този фарс за нормална процедура.

Следващата ни стъпка е да информираме Брюксел за случващото се в България и да продължим с натиска за прозрачен и честен избор на български европрокурор. Усилията на управляващите да предрешат този избор показва техният страх от независими разследвания без техен контрол от новата европейска прокуратура и затова искат да вкарат свой послушен и верен човек там. Страх от това, че ще бъдат разкрити корупционните им схеми за източване на европейските фондове. Бойко Атанасов е доказал своята независимост и професионализъм и това го прави неудобен. 

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА