Стоян Николов-Торлака – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е българският писател, публицист и журналист, Стоян Николов – Торлака!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни, смели и достойни има и винаги е имало!

Стоян Николов е роден на 3 октомври 1979 година в Михайловград (днес Монтана). Завършва история във Великотърновският университет „Свети Кирил и Методий“ и културна антропология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.  Автор е на трилогията на диалект „Северозападен романь“, „Автономията????“, „Май ше ни бъде…“, както и на историческия роман в две части „Иваил цар“.
Торлака е известен и с публицистичните си текстове. Той има своя коментарна рубрика в „Биволъ“. Преди да започне да пише за сайта за разследваща журналистика, Николов има дългогодишен журналистически опит. Бил е редактор и автор в разнообразни онлайн и печатни медии: в-к „Сега“, в-к „Новинар“, Sever.bg, OffNews, Cross.bg, Vibes.bg и други.
Повечето от текстовете на Стоян Николов-Торлака, може да прочетете на http://torlaka.com . Във фейсбук може да го намерите на facebook.com/stoyantorlaka/

Има една специална порода хора и тяхната специалност се изразява в органичната им нетърпимост към всяка неправда и острото им чувство за справедливост. Трудно е да виреят в една превзета от мафията държава, защото живота им се превръща в ежедневна битка. Още по-трудно е да бъдат смачкани, защото всеки удар срещу тях само ги амбицира още повече. А хората родени в северозапада знаят какво значи неправда, знаят и какво значи правда. Стоян Николов освен писател и журналист е и историк, а историята ни учи, че няма вечно зло, няма вечни диктатори и че всеки народ има право да се бори срещу душманите си с всички сили и средства. 

Като автор на Биволъ, Торлака е част от най-опасният за управляващата ни мафия журналистически екип, разкриващ престъпленията и разобличаващ бандитската същност на управляващата ни ченгеджийско-мутренска клика. И плаща цената за тази дейност. Независимите медии, свободните журналисти и непримиримите граждани останахме единствената сила, която може да се изправи срещу мафията превзела държавата ни. Истината в тази битка е най-силното ни оръжие. А Торлака знае как да използва това оръжие и има куража да го прави!

В този текст, Стоян Николов -Торлака казва и рисува действителността без компромиси:

„Всеки от нас се ражда с отворено за света сърце. С времето обстоятелствата ни променят.
Някои не искат да воюват с околните, а просто да надграждат себе си и живеят достойно. Има и такива обаче, които, поради една или друга причина, започват да си мислят, че другите са им длъжни и трябва да служат на техните интереси. Просто е. „Аз нямам коефициент на полезно действие, но ще се наместя на удобна позиция и ще ръководя процесите, за да живея повече от прилично“.
За подобно отношение към битийното в животинския свят е измислен терминът паразит, който съвсем успешно е пренесен като нарицателно и в социума. Наложи ми се сравнително късно да се сблъскам с подобни взаимоотношения. Именно заради това и останах като блъснат от товарен влак.
Мислиш, че ще завършиш разни училища, университети, ще обикаляш библиотеки, ще спортуваш, ще се срещаш с всякакви хора и това ще е достатъчно, за да си подготвен за реалния живот. На Територията няма нищо подобно.
На Територията има друго. Банда от паразити са превзели политиката, икономиката, здравеопазването, образованието, културата… Целия ни обществен живот. И всеки девет от десет човека, които не са част от тази клика, са готови да им слугуват, за да получат „порцийка храна“, както пееше Милена в ония времена, когато още вярвахме, че промяната е въпрос на време.
Е, оказа се, че не е въпрос на време. Всички тук сме се сблъсквали с товарния влак не веднъж и дваж. Някои решиха, че е по-добре за тях да се качат в композицията и да хапват не само порцийки, а и цели порциони. И им се получи, няма спор. Други хванаха влака за тук и там. Повечето потърсиха щастието с влакове с крила, но транспортът едва ли е особено важен. Трети пък сметнахме за правилно да спазваме законите на Вселената и Конституцията на Република България и, колкото и да е мазохистично, останахме тук и стиснахме челюсти, защото го дължим и на кръвта на предците, и на мечтите на децата си.
Не обвинявам, не съдя, не търся отговорност. Поне не и в този текст. Просто казвам, че всеки е свободен да направи собствения си избор. Правилата са за всички. Може да си мислиш, че ще избягаш от тях, но когато нараняваш другите и се възползваш от тях, рано или късно ще си получиш заслуженото. Когато пък си БОЕЦ и си юмрука на възмездието, няма да имаш мира ни ден, ни нощ, но ще знаеш, че каузата ти е справедлива, а в мишците ти се влива всичката стаена под „преклонена главица сабя не я сече“ ярост на народа. Защото Територията или ще се превърне отново в България, или децата ни ще си хванат чукалата и ще я оставят да пустее.“
Стоян Николов-Торлака

Респект, Стояне пред силата на духа и словото ти! Дори и в най-мрачните времена в България е имало и има хора непримирими с неправдите. Хора с вяра и кураж да отстояват истината и да се борят за свобода, справедливост и възмездие!

Стоян Николов Торлака – ДОСТОЕН!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА