Прокуратурата: „Булгартабак“ е приватизиран, ограбен и източен законно! Пеевски не е Банев. (документи)

Сагата „Булгартабак“ е към своят край, Пеевски изяде заводите…

Предприятието е приватизирано по абсолютно непрозрачен и мафиотски начин по времето на Борисов 1, след това обезкостено, източено, оглозгано и фалирано. Класика. Въпроса за собствеността на Булгартабак бе табу няколко години, както и  имената на Пеевски, Борисов и Сталийски, като скрити собственици. За годините през които Пеевски и Буда контролират Булгартабак, се случиха много и тежки международни скандали свързани с контрабанда на цигари за Турция, Сирия, Ирак и други арабски държави. Контрабандните канали се свързват и с кюрдски посредници свързани с терористични групировки.

Повече информация и данни може да прочете в материала на сайта за разследваща журналистика Биволъ:

За Мафията “Булгартабак” с документи и факти

На 02.03.2019г. в пощата на БОЕЦ получихме писмо от г-н Николай Ризов, с което ни уведомява за отговор на прокуратурата, по негов сигнал касаещ приватизацията на Булгартабак. В писмото е цитиран текста на сигнала:

„Като добросъвестен гражданин подадох сигнал(жалба) във Върховната касационна прокуратура:

(Сигнал може да бъде подаден от всеки гражданин, който е станал свидетел или е разбрал за извършено престъпление, дори ако не е пострадал от него. Нещо повече – по закон гражданите са длъжни да информират прокуратурата или полицията, когато знаят или са станали свидетели на извършено престъпление.)

(„Кой открадна и фалира

„Булгартабак холдинг“!

(„Булгартабак Холдинг“ затваря цигарената си фабрика в Благоевград)

„…И както държавата влиза в това предприятие(„Дунарит“),така трябва бързо да направи анализ ревизия на порочните схеми в приватизацията.“

(„24 часа“)

Призовават от „24 часа“ – и сами не си вярват!

Ами я да си припомним скандалната приватизация на „Булгартабак холдинг“ на смешната цена от 100 млн. евро – покупната цена за 79,83% от капитала на“Булгартабак – Холдинг” АД е 100 100 000 евро.

След като преди това – за 2 път – изгониха под фалшив претекст от процедурата по приватизация на „Булгартабак“ втората компания в света БАТ!

През 2004 г. „Бритиш американ тобако“ предложи 200 млн.евро за 80% от акциите в „София БТ“, „Благоевград БТ“ и „Пловдив БТ“, а на следващата година си оттегли офертата заради „усложнената политическа обстановка“.

Вторият път наетият консултант по сделката „Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид“ предлага вариант за приватизация на „Булгартабак“ – 100% тежест на показателя „цена“. Т.е. печели този, който плати най-много.

Този критерий отпада – познайте в угода на кого!

В окончателния вариант на процедурата за избор на купувач на „Булгартабак“ са заложени 65% тежест на социални критерии, 30% на цена и 5% на инвестициони намерения.

Социалните критерии се състоят в ангажимент за изкупуване и преработване на тютюн. Точно това изискване отказва стратегическите купувачи от участие в конкурса.

Тоест поставиха пред БАТ неизпълними условия – само за да ги разкарат от участие в приватизацията.А това че държавата можеше да вземе според първоначално предложения критерий „цена“ много повече пари за „Булгартабак“ – няма никакво значение – важното беше холдингът да отиде у правилните хора!

И БАТ се оттегли от процедурата за 2 път – и така бе разчистен пътя на родната мафия да прилапа на безценица „Булгартабак“.

2017г. същата тая компания British American Tobacco (BAT) купи водещи марки на производителя на цигари „Булгартабак“.Стойността на сделката е над 100 млн. евро, като така базираната в Лондон компания ще стане собственик на водещите брандове на българския холдинг – Victory, Eva Slim и GD.

Тоест 100 млн.евро само за марките – за колкото продадоха 79,83% от „Булгартабак холдинг“!

Така че – ето ви крещящ пример за „порочните схеми в приватизацията“ – криминална приватизация в действие!

„За да затворим тази тема, каква беше в началото уговорката за участие в собствеността на „Булгартабак“?

Според Пеевски Борисов, Доган и Сталийски трябвало да получат бонуси (по 10% собственост от дяла, който беше приватизиран, според схема, публикувана в блога на Мирослав Иванов – бел.ред) затова, че разрешават сделката.“(Цветан Василев пред „Капитал“)

Тест за независима Прокуратура

или мафиотска Креатура!

Николай Ризов)“

В сигнала са посочени конкретни данни и съмнения за извършени престъпления при приватизацията на Булгартабак – „порочни и криминални схеми“ при приватизацията на дружеството, визирани са източници, имена на длъжностни лица и политици имащи отношение към сделката и Булгартабак.

И отговора на прокуратурата! КЛАСИКА! Приватизацията, ограбването и източването на Булгартабак са законни и няма данни за извършени престъпления! САМО ДЕТО И БУЛГАРТАБАК ВЕЧЕ ГО НЯМА! 

И с какво Пеевски е по-различен от Банев? Защо Банев е в ареста(където му е мястото), а Пеевски е в Дубай(вместо в ареста при Банев) ? Прокуратурата отново доказа, че е на пряко подчинение на Пеевски и нейната задача е да защитава своите господари и техните интерси. Миналата година и КПКОНПИ публично се  легитимираха, като пазители и слуги на мафията, като обявиха Пеевски за най-чистия в държавата, след сигнала на БОЕЦ за незаконният произход на неговите доходи, с които от собственик на стар Опел стана мултимилионер за една година! Борисов преди една година заяви, че ще прави „пълна ревизия на прехода и приватизацията“. Вместо това продължава да гледа и вижда Пеевскив огледалото! Защото няма как мафията да разследва сама себе си. 

НЕОБХОДИМОТО – Сваляне на правителството на Буда, отстраняване на Цацаров и избор на нов главен прокурор. БОЕЦ инициираме кампания за номиниране на гражданска кандидатура за главен прокурор. Вярваме, че има достойни и честни магистрати в България. Отпушим ли съдебната система, лавината ще тръгне. Честните и достойни магистрати вътре в съдебната система и непримиримите граждани на гражданският фронт, заедно ще спечелим битката срещу мафията и корупцията превзели държавата ни!
БОЕЦ водим тази битка!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

БОЕЦ – Стара Загора: „Борисов реже лента на обект на ТРЕЙС без акт 16?“

Бойците от Стара Загора внесоха Заявление по ЗДОИ до Община Стара Загора по повод реализацията на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“. 

На 03.02.2019г. премиера Бойко Борисов бе на посещение в Стара Загора, за да среже лентата на поредният обект на ТРЕЙС – фирмата ремонтирала пътя край Своге, където миналата година загинаха 20 човека при ужасна катастрофа. Тогава правителството заяви, че ще съди ТРЕЙС, но няколко месеца по-късно разбрахме, че ТРЕЙС съдят медии и граждани, които са коментирали темата с катастрофата и отговрорността на фирмата изпълнител, а раследването на прокуратурата потъна в мъгла и забрава. Вместо отговорност и дела срещу ТРЕЙС, Борисов им ходи на крак, за да им реже лентичките. Почти. При своето посещение, Борисов бе посрещнат от групата на БОЕЦ, които искаха да му зададат няколко конкретни въпроса, както за катастрофата край Своге, така и за конкретният обект в Стара Загора, но премиера се уплаши и избяга от отговорите и срещата с бойците. Обявеното публично ленторязане не се състоя, гражданите не бяха допуснати до събитието, а след няколко минути премиера напусна града. Много страх, много. БОЕЦ отразихме случващото се и срамното и страхливо  бягство на премера -слънце.

Публикувахте от Aydin Dail в Неделя, 3 февруари 2019 г.

Но въпросите останаха. По информация на БОЕЦ, изградените обекти са пуснати в експлоатация без акт 16, което повтаря сценария от ремонта на пътя край Своге, където обекта е въведен в експлоатация и използван две години без акт 16 и едва три месеца след неговото приемане са установени множество проблеми и дефекти, които в крайна сметка доведоха и до тежката катастрофа и десетки жервти. Стремежа към „усвояване“ на управляващата ни мафия е разбираем. Но и нашият стремеж да разобличаваме корупционните схеми на дебелите е силно мотивиран. Ние плащаме с живота си за некачествените ремонти и ремонти на ремонтите на пътищата -убийци, тунели – убийци, магистрали – убийци, влакове – убийци, диги – убийци. Дебелите пълнят офшорките си с милиарди, а ние пълним гробищата с близките си.

И питаме Общината, дали конкретните обекти са приети по законно установената процедура, спазени ли са всички законови изисквания за въвеждане в екслоатация и изпълнение ли са всички заложени в проеката дейности!

Прилагаме пълният текст на Заявлението:

До: ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес относно ремонтирания участък на бул. ,Св. Патриарх Евтимий‘, надлеза над жп линията и бул. ‚Славянски‘ в южната част на град Стара Загора и всички обекти включени в проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“ ,ГД  БОЕЦ изискваме от Община Стара Загора да ни  предоставят в законоустановения срок, на хартиен носител, в писменна форма, на посоченият адрес на ГД  БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация:

 1. Издаден ли е акт 16 при пускане в експлоатация на инфраструктурните обекти включени в проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“ ? Извършено ли е приемане на обектите от комисия на Ввъзложителя и има ли протокол за пиемане на обектите?
 2. Предадени ли са на Възложителя окончателно всички обекти включени в проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“ и издадено ли е Разрешение за ползване/ УВЕ на обектите съгласно Наредба номер 3 от 31.07.2003г.
 3. При приемането на обектите съставена ли е количествено стойнстна сметка за действително изпълнени СМР, съставена от Изпълнителя и подписана от комисия на Възложителя и лицето упражняващо строителният надзор?
 4. Оформен и подписан ли е приемателно-предавателен протокол за качеството на изпълнението с приложени всички актове и протоколи съгалсно наредба номер 3 от 31.07.2003г.?
 5. Предвидено ли е в проекта създаването на обособена ‘бус-лента’?
 6. Има ли анекси към договора за изпълнение на проекта?
 7. Предвидено ли е в проекта , или в други проекти поставянето на постоянни рекламни билдбордове и надписи на фирмата изпълнител на територията на ремонтирания участък? Н акакво основание са поставени теси рекламни съоръжения и заплаща ли фирмата за използване на общинските обекти за своя реклама?
 8. Защо липсва информационна табела посочваща ясно името на проекта, името на програмата, от която е част и източника на финансиране, благодарение на който въпросният проект е реализиран?
 9. Съществува ли в проекта изграждането на велоалея за безопасното предвижване на велосипедисти между централната и индустриална части на града?
 10. Извършена ли е проверка от компетентни регулаторни органи за безопасността на реконструирания участък преди неговото откриване?
 11. Предвидено ли е в проекта осигуряването на лесен и безопасен достъп за хора с увреждания до пешеходните зони на ремонтирания участък?
 12. Предвидено ли е в проекта премахването на стълбите от бул. ‚Славянски‘ към моста водещ към индустриалната зона, с което се ограничава удобното придвижване на пешеходците?

Желаем да ни бъдат предоставени следните документи:

 1. Разрешението за ползване/ УВЕ на обектите съгласно Наредба номер 3 от 31.07.2003г. при окончателното приемане на всички обекти включени в проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – . ІІ фаза“.
 2. Количествено стойнстната сметка за действително изпълнени СМР, съставена от Изпълнителя и подписана от комисия на  Възложителя и лицето упражняващо строителният надзор при приемането на обектите включени в проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – . ІІ фаза“.
 3. Приемателно-предавателеният протокол за качеството на изпълнението с приложени всички актове и протоколи съгалсно наредба номер 3 от 31.07.2003г..
 4. Всички анекси към Договора за изпълнение на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“
 5. Както и да ни бъде отговорено на всички поставени въпроси.

Предвид високият и надделяващ обществен интерес, както и сцел да си изградим обективно мнение за дейността на институциите, БОЕЦ изискваме да ни бъдат предосатвени изсикваните от нас документи, както предоставена цялостна и изчерпателна информация по зададените от нас въпроси, предсатвляващи обществена информация по смисъла на закона.

Дата: 19.02.2019г.       Георги Георгиев – Предсадател на ГД БОЕЦ

 

Ще информираме обществото за отговорите на общината и ще продължим да разобличаваме далаверите на управляващата ни мафия. И да събираме непримиримите за сваляне на престъпното правителство на Борисов и отстраняване на Цацаров – пазителя на мафията!

И още нещо, освен на площадите, трябва да почнем да ги преследваме и по кабинетите, залите, пресконференциите, публичните прояви, ленторязъчните изяви. Навсякъде. Следете обявените им програми и ги посрещайте навсякъде „подобаващо“. БОЕЦ продължаваме кампанията „ЩЕ ВИ НАМЕРИМ“.Няма по-голям  страх от този, да им извикат в очите – МАФИЯ! ОСТАВКА! СЪД И ЗАТВОР ЗА ТЕБ! Питайте Буда. Всяка седмица на сайта на МС и на различните министрства се публикува тяхната програма. И на Цацаров също. Преследвайте ги! 

#ЩеВиНамерим
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА