Стига с тази социална политика, важното е Гешев да е Радост!

„Да ми се махат от главата!“ – така миналата година премиера изрази отношението си към майките на деца с увреждания и техните протести. И поиска и прие оставката на „социалният“ министър Бисер Петков. Целта му бе да свали напрежението и да спаси себе си. Последва реакция на майките и оставката на министъра бе върната и той запази поста си. 

Година по-късно майките отново протестират и отново реакцията на Борисов е да жервта бушона, за да спаси собствената си кожа. И отново майките реагират срещу това решение. Общият знаменател и олицетворение на отношението на управляващите към майките и проблемите на децата и хората с увреждания е Валери Симеонов. Ескалацията на напрежението сред протестиращите и миналата година и сега е свързано с него и малоумните му, фашизоидни и расиситки изказвания. 

Има две сюжетни линиии. Първата е свързана наистина с протестите на майките. Борисов реагира класически и демонстрира способността си да жертва, да предаде и продаде всеки и всичко, за да запази себе си, властта си и кожата си. Винаги го е правил,  вече дори не е изненада, предвидимо е, дори очаквано. Министри, депутати, областни управители, дори председателят на Парламента са просто бушони, чиято функция и роля са да „горят, за да продължи да свети господаря“. Борисов с месеци  и години се прави, че не забелязва някакъв проблем и реагира само и единствено, ако усети, че е пряко застрашен. Социалната и здравна политика са сектори, който са омразни на управляващата ни мафия. Ако можеха щяха да ги закрият. За тях болните и хората нуждаещи се от социална помощ, както и пренсионерите са досаден проблем, който им хаби ресурса за крадене. Ако болниците и социалните мерки бяха магистрали, щяха да изисипят в тях милиарди допълнително, защото половината от тези милиарди ще потънат в техните джобове. Какво обаче могат да откраднат от някое болно дете с увреждания? Освен от парите за количката и лекарствата му,  друго не могат да откраднат, а трябва да „дават“, както се изразява Борисов. И решенито е цинично просто – като не можем да крадем от вас, ще мрете. Не заслужавате да живеете щом не можете да ни захранвате. Тази политика на геноцид е целенасочена и последователна от десетилетия. Така превърщат огромна част от гражданите в една смачкана и вкарана в капана на неразрешими проблеми маса, която се се контролира изключително лесно с подаяния. С 40 лева за Коледа, или с личното „даване“ от премиера на някой лев за някое дете, широко отразено от слугинските медии. Така убиеца се представа за спасител.

В България ежегодно умират десетки хиляди души от лечими болести. Умират деца по коридорите на болниците. Умират в болничните легла убити от мизерия и липса на лекарства. А все още живите болни и хора с увреждания оцеляват, като в концлагер докато угаснат. За тях достъпа до здраве и лечние е свързан с умишлено създадени варваски процедури, бюрокрация, бумащина и хиляди чиновнически ограничения. Умишлено. За да умрат и да не харчат парите за крадене. За едно лекарство струващо 300 лева, един болен трябва да мине три комисии, да попълни няколко десетки докумнета, да загуби поне два месеца и да се моли за оживее докато му го отпуснат. Знаете ли през колко комисии си минали Пеевски и Доган и колко документи са попълнили, за да получат охрана от НСО за над 4 милиона годишно? НИТО ЕДНА! Защото Пеевски не е болен, той е просто „дебел“. По същитя начин за Гергов и подобни държавата излива десетки милиони в бездънните им джобове, но за малкият Иванчо от Варна нямаше 12 хиляди лева за лечение в чужбина. Иванчо е вече звездичка в небето, а Цветанов си има асансьор в хола. И виновни няма, и наказани няма, и всичко е точно. Един друг „Иванчо“ обаче се превърна в радост…

И това е втората сюжетна линия. БОЕЦ, други граждански сдружения и хиляди граждани половин година бяхме на площадите и се съпротивлявавахме срещу действията на мафията да инсталира Гешев на поста главен прокурор с цел да си осигури още седем години безнаказан грабеж. Борисов се криеше и свиваше, като мишка и направи всички възможно избора на Пеевски да се случи. Това е най-силното доказателство, че Борисов се е превърнал в марионетка и изпълнител на волята на Пеевски.  Именно отказа на правителството на Борисов да издигне гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, чиято номинация бе внесена официално от БОЕЦ превърна избора на Гешев в съзтезание с един кон, този на Пеевски и мафията. Борисов мобилизира и цялият ресурс на МВР и жандармрията, за да осигури избора на Гешев и смаже протестите „ГЕШЕВ Е ПОЗОР“. Предстои и трудоустрояването на Цацаров и овладяването на следващата по важност структура – КПКОНПИ. Буквално до дни това ще е факт. Сега е точният момент да се хвърли някоя министерска оставка, за да се отклони и разфокусира общественото внимание. И така мафията ще реализира своят „Голям шлем“ : Пеевски – главен прокурор, Пеевски – шеф на КПКОНПИ, Пеевски – премиер. Това, което по времето на Орешарски не можа да се случи, Борисов го реализира в пълна сила – предаде и продаде държавата и всички власти в ръцете на ДПС и Пеевски.

БОЕЦ сме изразили отдавна своето убеждение, че всички министри и правителството на Борисов трябва да си ходят незабавно. И то след протести и сваляне от власт  така, че никога повече да не се връщат. БОЕЦ сме изразили и позицията си, че никоя от съществуващите партии-мафиотски кланове, част от статуквото не са алтернатива. Цялато ченгеджийско-мутренско блато трябва да бъде изринато до дъно.

Толкова за социалната политика. Питайте Борисов, как така за специализираната прокуратура и съд правителството гласува през последните месеци няколко милиона лева за бонуси към заплатите, а за иновативни лекарства за онкоболните пари няма? Защото Гешев е радост ли? А  болните от рак не са радост.

Бог да прости загиналите и жетвите на  режима на мафията на Борисов хора с увреждания, болни и социално слаби и да даде сили на оцелелите да се борят за живота си. И да прости на нас- живите и здравите, че търпим бездейно да избиват или прокуждат от родината им нашите деца, родители и близки.

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА