Ето защо Гешев си избра Пиронева за своя заместничка! (документи)

Преди три години следовател Бойко Атанасов разкри в интервю  за Биволъ шпицкомандите в прокуратурата за изпълнение на специални поръчки. Структури на пряко подчинение на Цацаров, респективно на Пеевски и Борисов за прикриване на престъпленията на мафията и репресии спрямо неудобните. Начело на шпицкомандата в СГП , а след това и в специализираната прокуратура бе поставен Иван Гешев, доказал верноста си на дебелите и възнаграден с поста зам. главен прокурор, а след това и главен прокурор по лично предложение на Цацааров, разбирайте Пеевски. В шпицкомандата на Гешев тогава са привлечени прокурорите Франтишек, Бецова, Стоев, Пиронева… Последната е набюдател по разследването за АЕЦ Белене и главен герой по още един знаков сигнал на БОЕЦ! Това е сигнала срещу Цветан Цветанов за делата срещу България по негова вина в Страсбург! През 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу лицето Цветан Генчев Цветанов, за това, че в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, чрез свои действия и изказвания е дал основание на съда по правата на човека в Страсбург да осъди България по редица дела, което е довело до щети за държавата по изплащене на присъдените обезщетения и тежко увреждане на авторитета на държавата.

Цветан Цветанов е причинил щети на държавата за милиони! (документи)

В мотивите на съда в Страсбург се посочват конкретни действия на МВР и лично на Цветанов, чрез които са нарушава презумцията за невиновност, както и бруталните и унизителни действия на прокуратура и полиция при извършване на редица арести. Към юни 2016г. Общият размер на присъдените обезщетения, които България трябва да заплати само по тези случаи (операция “Медузите“, “Касоразбивачите“ и други) е над 250 000 лева. Към днешна дата щетите причинени от Цветанов на българската държава вече са в порядък от милиони лева!

В своя отговор прокурор Пиронева от СГП потвържадава твърдяното от БОЕЦ, сама посочва, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, признава, че от това са възникнали щети за държавата – сумите, които е трябвало да заплати, но… “считам, че по ясен и непротиворечив начин се обосновава извода за липса на каквото и да е извършено престъпление“!

ПИРОНЕВА ни казва в официален документ, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинил е щети за държавата в качеството си на длъжностно лице, България е осъдена заради действията му (посочен е персонално в мотивите на съда) в Страсбург да заплати обещетения по тези дела, но НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! И ОТКАЗВА да образува наказателно производство срещу Цветан Цветанов! ! Мотивите са абсурдни!

ТОВА Е „избранника“ на мафията за заместник на главният прокурор! Пиронева е доказала вече, че може да изпълнява поръчките на господарите си и да прикрива престъпленията им. В кочината на Буда, Пеевски, Гешев и Цацаров това са ценни кадри! 

Резултат с изображение за пиронева прокурор

Десислава Пиронева избрана от Пеевски и назначена от Гешев за зам. главен прокурор

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

На 23.01. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме в 10.00ч. пред ВСС с искане за Оставките на Гешев и правителството на Борисов и мафията. Ще добавим и още една цел –  ЗАЩИТА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ДОЛУ РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА ОТ ЕВРОКОМ И СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ! 

Продължаваме!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ сезира Лаура Кьовеши и ЕК за фалшивите „постижения“ на Гешев!

Днес, 22.01.2020г. БОЕЦ внесе Сигнал до Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, Председателят на Европейската комисия и ресорните еврокомисари за установените фалшификации и манипулации на данните за дейността и професионалните резултати на Гешев представени пред ВСС по време на неговата номинация и изслушване във връзка с процедурата по избор на Главен прокурор!

Резултат с изображение за боец ек

Бойците от софийскитя комитет на БОЕЦ, Весислава Танчева и Анжела Адамова в представителството на ЕК.

На 15.01. в предаването на Люба Кулезич по телевизия „Евроком“ БОЕЦ огласихме информация получена по ЗДОИ от СГП и от нея става ясно, че за периода 2009г. – 2016г. когато е работил, като прокурор в СГП, Гешев има общо внесени 20 (двадесет) обвинителни акта и по тях са осъдени 27 (двадесет и седем) лица! ОТКАЗВАТ да ни предоставят информация за сключените от Гешев споразумения, като очевидно, част от „осъдените” са именно и тези, с които е сключвал споразумения и те са с условни присъди!

Фалшификацията става видима, след като тези данни се сравнят с представените пред ВСС данни за дейността на Гешев при неговото номиниране и избор! В специален доклад (публикуваме част от него, като той е публично достъпен на сайта на ВСС) се цитират други данни – за периода – 2006г. – 2016г. прокурор Гешев има внесени в съда 230 акта и по тях са били осъдени 233 лица! ДЕСЕТ ПЪТИ са завишени данните! Има малко разминаване в периода, защото на нас от СГП ни отговарят за 2009 – 2016, а там се цитира 2006-2016г, защото от 2006 до 2009г Гешев е бил в районна прокуратура, където няма внесен нито един обвинителен акт! Самият Гешев лично потвърждава и декларира пред ВСС, бългаското общество и медии фалшивите данни за своята професионална дейност.

В понеделник представители на БОЕЦ внесоха сигнали и в българските институции – ВКП, ВСС и ИВСС, но както обявихме не очакваме реакция от тях, защото те са превзети от същата задкулисна мафиотска групировка издигнала и назначила Гешев за главен прокурор! БОЕЦ считаме, че Европейските институции трябва да реагират и изискваме от тях отговор и реакция и в същото време вярваме, че гражданите можем и трябва да реагираме на брутално налаганата мафиотска диктатура от Борисов, Пеевски, Гещев и тяхното обкръжение. Диктатура налагана чрез превземане на институциите, погазване на гражданските свободи и свободата на словото и постоянни репресии над независимите медии и журналисти!

На 23.01 в 10.00ч.  БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме пред ВСС в защита Совбодата на словото и срещу репресиите спрямо журналисти, граждани и общественици и с искане за оставка на Борисов и мафиотското му правителство и незабавна оставка на Гешев! А след оставките – продължаваме битката. Преди дни разбрахме, че срещу телевизия Евроком има внесен донос в прокуратурата и журналистите работещи в медията. Можем и трябва да ги защитим! 

Прилагаме текста на сигнала до Кьовеши и ЕК:

ЧРЕЗ

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В ГРАД СОФИЯ

 ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ГОСПОЖА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

 КОПИЯ ДО:

КОМИСАРЯ ПО ПРАВОСЪДИЕ И ПОТРЕБИТЕЛИ

ГОСПОЖА ВЕРА ЮРОВА

 РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПРОКУРАТУРАНА НА ЕС

ГОСПОЖА ЛАУРА КЬОВЕШИ

С И Г Н А Л

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

С ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

         Като неправителствена организация, извършваща дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в Република България, ГД „БОЕЦ” представяме на Вашето внимание следните факти и обстоятелства, водещи до обосновани съмнения за извършени престъпления от служители на съдебната власт, магистрати и/или главния прокурор на Република България Иван Стоименов Гешев.

Във връзка с процедурата по избор на нов главен прокурор в България, като правоимащ субект, според чл.173. ал 3 от ЗСВ, БОЕЦ, в качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза, внесохме редица сигнали, искания и становища до Висшия съдебен съвет (ВСС), Инспектората на ВСС, Върховна касационна прокуратура и други.

В тези сигнали и становища представихме данни и документи, че процедурата по избора на главен прокурор е опорочена, както и твърдения за извършени престъпления срещу правосъдието от единствения кандидат за главен прокурор, Иван Стоименов Гешев в хода на водени от него разследвания.

Представихме на Вашето внимание сигналите и становищата на БОЕЦ до институциите, като очакваме Вашия отговор, коментар и реакция по повод опорочения избор на главен прокурор и действията на един мафиотски кръг начело с депутата Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов в опита им да инсталират и назначат на върха на прокуратурата един зависим и компрометиран човек, който не притежава нужните морални, нравствени и професионални качества чрез една опорочена и непрозрачна процедура.  Тези тежки дефекти на „избора” предизвикаха и множество граждански протести и остра съпротива на гражданското общество, част от което е и БОЕЦ срещу беззаконието и подчиняването на прокуратурата на мафията чрез назначаването  на нейна марионетка за главен прокурор.  С настоящия сигнал Ви предоставяме допълнително информация за това, че при номинирането, изслушването и избора на Иван Гешев за главен прокурор, пред ВСС са били представени неверни данни, завишаващи десетократно успехите в неговата професионална дейност и резултатите от нея. Целта е била Висшият съдебен съвет и българското общество да бъдат заблудени за качествата на кандидата Гешев и той да бъде избран за главен прокурор. Подобен скандал няма аналог в съдебната история на България и потвърждава нашата позиция, че процедурата по избор за главен прокурор в България през 2019г. е опорочена и манипулирана.

По-долу представяме на Вашето внимание информация за манипулативно представяне на информация и неверни данни относно професионалните качества на Иван Стоименов Гешев при избора му за нов главен прокурор, в това число документите, удостоверяващи това със съмнения за извършени престъпления от служители на съдебната власт, магистрати и лично от страна на новия главен прокурор

На 16.09.2019г. бе проведено заседание на Атестационната комисия към ВСС във връзка с избора на нов главен прокурор,  на което заседание бе представен Доклад за дейността на единствения кандидат за поста – г-н Иван Стоименов Гешев. Последният присъства лично на изслушването, като с поведението си потвърждава данните, изнесени в Доклада. Докладът е наличен на сайта на ВСС в раздела за избор на нов главен прокурор, като в него се представя множество информация за професионалната кариера и биография на кандидата, с конкретни числа за неговата дейност и резултати. В тази статистика за периода 2006г.  – 19.07.2016г. е посочено (на стр.7 от доклада), че г-н Гешев е:

-изготвил общо 4218 постановления по досъдебни производства, включително писма и резолюции

-внесъл е в съда 230 прокурорски акта

-по внесени от прокурор Гешев прокурорски актове са осъдени 233 лица.

Числата 233 осъдени по 230 обвинителни актове са тиражирани във всички медии, като сам Иван Гешев коментира пред Агенция „Фокус“ на 03.10.2019г., че: „Това, което мога да кажа, че не се притеснявам от работата си. Оценката за работата на един прокурор в крайна сметка дава съдът. След като имам над 233 осъдени лица, значи съдът ми е дал отлична оценка с това, че мои обвинителни актове са осъдени такъв брой лица. Това е оценка не само на количеството, но и на качеството на свършената от мен работа.

 Още по време на процедурата по избор на нов главен прокурор от Сдружение БОЕЦ внесохме официални Становища и конкретни въпроси към ВСС и Иван Гешев, в качеството му на кандидат, касаещи неговата дейност и сключените от него споразумения с обвиняеми лица, като тези наши становища и въпроси са също публикувани и налични на сайта на ВСС.  Въпреки, че Иван Гешев отговори официално на БОЕЦ и отговора му също е публикуван на сайта на ВСС, в него не се съдържат конкретни отговори на нашите въпроси. Затова на 13.08.2019г. от БОЕЦ внесохме официално Заявление по ЗДОИ до ВКП, което бе препратено по компетентност на СГП. Софийска градска прокуратура не отговори на БОЕЦ в законоустановения срок и оспорихме мълчаливия им отказ. С решение №172 от 13.12.2019г. по адм. дело №289/2019 на Административен съд – Видин, съдът отмени мълчаливия отказ на СГП, като даде указания на прокуратурата да се произнесе изрично по отправеното искане.

На 09.01.2019г., в изпълнение на съдебните указания, с решение № 17842/19 на  Емилия Русинова – административният ръководител на СГП ни предостави частичен достъп до изискваната информация. Предоставената ни справка съдържа статистика за дейността на прокурор Иван Гешев за периода 2009г. – 2016г.  В нея е посочено, че за указания период прокурор Гешев е:

наблюдавал 490 досъдени производства, като се е произнесъл 783 пъти по тях.

-внесъл е в съда 20 броя прокуроски актове

по внесените от него прокурорски актове  в съда са издадени 22 осъдителни присъди

-по внесените от него прокуроски актове в съда са осъдени 27 лица

-прекратил 72 досъдебни производства

Прилагаме копие от получения от Софийска градска прокуратура отговор:

При сравняването на данните от писмената информация на СГП и Доклада представен пред ВСС се забелязва огромна разлика в данните, като в представения пред ВСС Доклад те са завишени десетократно.  Пред ВСС се посочва , че прокурор Гешев е внесъл в съда 230 прокурорски акта, а СГП заявяват, че броят им е 20. Пред ВСС се представя, че по внесените от прокурор Гешев прокурорски актове са осъдени 233 лица, а от СГП заявяват, че броят им е 27. Фрапиращи разлики и неясноти има и в останалите данни. Справката предоставена от СГП не съдържа информация за данните от дейността на прокурор  Гешев за периода от 2006г. до 2009г., но дори  и да допуснем, че той е работил със същият интензитет и добавим тези резултати, то отново е видно, че данните, представени пред ВСС са завишени в пъти.

Още по-интересното е, че от БОЕЦ отправяме запитване до СГП относно внесените от прокурора Гешев в съда обвинителни актове, а оттам ни отговарят за внесени от него 20 прокурорски акта, като сме на мнение, че в тази бройка, ако не всички, то преимуществено, се касае за споразумения, каквото е това по делото „Недосегаемите“, по което членовете на организирана престъпна група, ощетила бюджета с милиони, получават наказание по две години лишаване от свобода, отложено по чл.66 от НК.

БОЕЦ считаме, че пред Атестационната Комисия на ВСС умишлено са представени неверни и завишени данни за дейността и професионалните постижения и резултати на прокурор Гешев с цел да бъде представен, като много активен и с неоспорими резултати, а всъщност данните от СГП и реалността показват нещо съвсем различно. Целта на това манипулативно предоставяне на данните е била да се заблуди и самият Висш съдебен съвет, както и българското общество за качествата, професионалните умения и дейността на Иван Гешев.

БОЕЦ считаме, че това представяне на документ съдържащ невярна и информация с цел да се заблуди и подведе държавен орган е престъпление от общ характер. Иван Гешев присъства при представянето на тези неверни и манипулирани данни и с поведението си ги потвърждава и затаява истината за тяхната  неистинност.

През последните години българското общество многократно бе скандализирано с информация за

лица заели висши постове в държавната администрация с фалшиви дипломи и представили невярна информация за своята професионална квалификация, образование и биография, като те станаха известни с прозвището „калинките на ГЕРБ и Борисов”.  Цитираният от нас в настоящия сигнал случай на манипулативно представени, а вероятно и неверни данни за дейността на Иван Гешев е още по-брутален, защото става дума за избор на нов главен прокурор и такъв скандал няма аналог в съдебната история на България. С тези свои действия Иван Гешев и евентуалните негови съучастници изготвили неверните справки и доклад рушат авторитета на съдебната система и доверието на българските граждани в институциите, което и без това е на критично ниво.

БОЕЦ внесохме Сигнал и до българските институции и изисквахме незабавно отстраняване на Иван Гешев от заемания от него пост и от заседанията на ВСС, за да не влияе на разследването и свидетелите. Изисквахме от сезираните от нас институции да предприемат всички вменени им  по закон задължения и да образуват разследване.

Очакваме и отговор и реакция от европейските институции, като БОЕЦ заявяваме своята готовност да предоставим и допълнителна информация, както и нашето желание да се срещнем с представители на европейската комисия и с г-жа  Лаура Кьовеши, за да представим нашата позиция по тази изключително важна за българското общество тема касаеща прокуратурата, съдебната система и върховенството на закона.

22.01.2020г.                                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

На 23.01. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме в 10.00ч. пред ВСС с искане за Оставките на Гешев и правителството на Борисов и мафията. Ще добавим и още една цел –  ЗАЩИТА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ДОЛУ РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА ОТ ЕВРОКОМ И СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ! 

Продължаваме!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА