Измамата „ГЕШЕВ“! Нито един внесен обвинителен акт, само СПОРАЗУМЕНИЯ с престъпници! (документи)

Иван Гешев не е внесъл НИТО ЕДИН обвинителен акт  за седем години по време на „работата“ си, като прокурор в Софийска градска прокуратура! ЕДИНСТВЕНО е сключвал СПОРАЗУМЕНИЯ с престъпници! 

По време на номинирането и изслушването на Иван Гешев в качеството му на  кандидат за главен прокурор пред ВСС и българското общество бяха представени данни, потвърдени от самият него, че той има внесени в съда 230 обвинителни акта, като по тях са осъдени 233 души! БОЕЦ изпратихме свои Становище и Въпроси до ВСС през септември 2019г., които бяха публикувани на сайта на Съвета. Питахме конкретно за неговата дейност и сключените от него Споразумения с обвиняеми лица! И въпреки, че ВСС публикува на сайта си официалният отговор на Гешев до БОЕЦ, в него нямаше нито един конкретен отговор на зададените от нас въпроси! По време на процедурата по избор на нов главен прокурор, председателят на ВКС и член на ВСС,  съдия Лозан Панов зададе допълнителни въпроси за професионалната кариера и постигнати резултати от единственият кандидат Иван Гешев, но и на него му бе отказан отговор

БОЕЦ зададохме своите въпроси до ВКП използвайки правото ни по Закона за достъп до обществена информация и след мълчалив отказ на СГП, ОСЪДИХМЕ ПРОКУРАТУРАТА да ни предостави исканата информация!

След съдебното решение СГП бяха принудени да ни отговорят и Емилия Русинова, шефката на Софийска градска прокуратура ни изпрати частична справка по зададените въпроси! Получената информация е меко казано скандална! Тя бе огласена от предсатвители на БОЕЦ  в предаването на Люба Кулезич по телевизия Евроком и от нея става ясно, че за периода 2009г. – 2016г. когато е работил, като прокурор в СГП, Гешев има общо внесени 20 (двадесет) „прокуроски“ акта и по тях са осъдени 27 (двадесет и седем) лица! ОТКАЗВАТ да ни предоставят информация за сключените от Гешев споразумения, като очевидно, част от „осъдените” са именно и тези, с които е сключвал споразумения и те са с условни присъди!

КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ?

Проблемът става виден, след като тези данни се сравнят с представените пред ВСС данни за дейността на Гешев при неговото номиниране и избор! В специален доклад (публикуваме част от него, като той е публично достъпен на сайта на ВСС) се цитират други данни – за периода – 2006г. – 2016г. прокурор Гешев има внесени в съда 230 акта и по тях са били осъдени 233 лица! ДЕСЕТ ПЪТИ са завишени данните! Има малко разминаване в периода, защото на нас от СГП ни отговарят за 2009 – 2016, а там се цитира 2006-2016г, защото от 2006 до 2009г Гешев е бил в районна прокуратура, където няма внесен нито един обвинителен акт!

Това не е просто манипулация, или интерпретация на някакви данни, както при изборите например, защото тогава би трябвало да имаме някаква реална основа, която да интерпретираме. Тук става дума за тотална фалшификация и лъжа! Просто са си измислили тези резултати, за да представят Гешев, като някакъв суперпрокурор, а той всъщност е абсолютен позор! Този скандал няма аналог в съдебната история на България! Имали сме  случаи на калинки с фалшиви дипломи, но това е по-лошо! Сега имаме фалшив главен прокурор! Именно фалшивите данни за неговата дейност са най-силният аргумент за номинацията на Гешев, както става ясно от доклада на Атестационната комисия на прокурорската колегия към ВСС!

ОСТАНАХА БЕЗ ОТГОВОР РЕДИЦА ВЪПРОСИ!

ЗАЩО ние питаме за броя внесени от Гешев ОБВИНИТЕЛНИ АКТОВЕ, а прокуратурата ни предоставя информация за внесени от него в съда ПРОКУРОРСКИ АКТОВЕ?

ЗАЩО не ни отговарят и не предоставят информация за броя на сключените от него СПОРАЗУМЕНИЯ?

ЗАЩО прокуратурата потъпквайки Закона пази омертата за дейността на Гешев?

Какво крият? ВЕЧЕ ЗНАЕМ!

БОЕЦ публикуваме ВСИЧКИ ВНЕСЕНИ ОТ ИВАН ГЕШЕВ „АКТОВЕ” В СЪД! НЯМА НИТО ЕДИН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ! САМО СПОРАЗУМЕНИЯ! 

Тази информация е събрана по повод изготвена Справка, подписана от административния ръководител на СГП, Емилия Русинова във връзка с ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО СРЕЩУ ПРОКУРОР ИВАН СТОИМЕНОВ ГЕШЕВ и получена от БОЕЦ от наш източник.

От справката съдържаща 19 (деветнадесет) внесени от „прокурор“ Гешев „прокурорски актове“ в българския съд разбираме, че по време на седемгодишния си престой в СГП

ГЕШЕВ НЯМА НИТО ЕДИН ВНЕСЕН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ! ВСИЧКИ „АКТОВЕ“, КОИТО Е ВНЕСЪЛ ГЕШЕВ, КАТО ПРОКУРОР В СЪДА СА СПОРАЗУМЕНИЯ С ОБВИНЯЕМИ ЛИЦА! 

100% СПОРАЗУМЕНИЯ – НИТО ЕДИН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ! 

Точно за това още преди години БОЕЦ нарекохме Гешев „СПОРАЗУМИТЕЛЯ НА МАФИЯТА! А как точно се правят тези „споарзумения“ стана ясно от публикуваните в Биволъ аудио записи от срамните пазарлъци на Гешев с обвиняемите по делото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“! В голямата си част тези лица са обвинени за тежки престъпления, включително и за данъчни и финансови престъпления срещу данъчната система за милиарди! Разследванията са водени от други прокурори, следователи и служби, които им повдигат и обвинения, а благодарение на Гешев тези хора се спазаряват с прокуратурата и получават минимални и най-често условни присъди, като нанесените на държавата щети остават невъзстановени, а милиардите потъват в джобовете на мафията и прокурорите-споразумители!  ТОВА СА ПЕНСИИТЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЗА ГОДИНИ! Освен сключването на споразумения с обвиняемите, Гешев шрекратява и много досъдебни производства, като така осуетява наказателното преследване срещу тях.

Записи: Колаборирал ли е Иван Гешев с ОПГ по “Недосегаемите”?

Именно във връзка със сключените от Гешев споразумения с ‘Недосегаемите“, БОЕЦ публикувахме още на 13.10.2019г. редица документи, които доказват щетите нанесени на държавата от споразумителя Гешев и конкретно как той обслужва интересите на обвиняемите за сметка на обществения интерес!

БОЕЦ публикуваме документи уличаващи Иван Гешев в неправомерни и престъпни действия в интерес на НЕДОСЕГАЕМИТЕ и срещу общественият интерес!

От  документ – таблица, (публикувани от БОЕЦ) изготвена от ВКП  Е ВИДНО, че Иван Гешев е предложил СПОРАЗУМЕНИЕ със Желяз Иванов и Ивайло Йорданов от „Недосегаемите“ , което е отхвърлено от съда, защото НЕ Е ВЪЗСТАНОВЕНА ЩЕТАТА НАНЕСЕНА НА ДЪРЖАВАТА! Съдът връща споразумението на прокуратурата! Гешев прекратява производството. В справката за действията на Гешев през 2017г. изрично се посочва, че причината за неодобрението от съда за предложените от Гешев споразумения с Желяз Иванов и Ивайло Йорданов от НЕДОСЕГАЕМИТЕ е НЕВЪЗСТАНОВЕНИТЕ ЩЕТИ НА ФИСКА В РАЗМЕР НА 1 969 000 лева! Самото внасяне на подобно споразумение без да е възстановена щетата е неправомерно! Пример как Гешев за пореден път нарушава закона в интерес на МАФИЯТА! 

В България, а и вероятно в целия цивилизован свят НЯМА друг такъв „прокурор”, който за седем години „дейност” да не е внесъл НИТО ЕДИН обвинителен акт! Затова БОЕЦ казваме, че ГЕШЕВ НЕ Е ПРОКУРОР! Прокурорите защитават обществения интерес, като повдигат обвинения на извършителите на престъпления, прокурорите са ОБВИНИТЕЛИ, а Гешев е СПОРАЗУМИТЕЛ! Медиатор на мафията в защита на нейните кадри! От документите разбираме също, че въпреки споразуменията на конвейер, в които се е специализирал Гешев, българският съд ОТХВЪРЛЯ ЧАСТ от тях!

ИЗМАМАТА „ГЕШЕВ”

Така можем да наречем този мегаскандал. На върха на прокуратурата чрез фалшификации и манипулирани данни е поставен от мафията човек, чиято единствена дейност в неговата професионална „кариера“ е била да сключва споразумения с престъпници обслужвайки техния интерес! Това е най-тежкият скандал в съдебната история на България. Цялата кариера на Гешев и неговото назначаване на поста главен прокурор са доказателство, че той е бил внедрен в съдебната ситема от същото мафиотско статукво, което инсталира и Цацаров, и Борисов, и Пламен Георгиев и всички останали марионетки на мафията! С единствената цел и задача  да защитава интересите на мафията! Да сключва споразумения с мафиоти и престъпници, да използва прокуратурата, като бухалка срещу непримирмите и неудобните и да пази своите господари! 

Гешев е позор! Гешев е срам! Гешев и неговият избор са най-срамното престъпление за последните десетилетия, своеобразно дъно и олицетворение на превзетата държава и съдебна система от мафията и Пеевски!

НЕЗАБАВНО ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ПОСТА, ЗАДЪРЖАНЕ И ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЯ НА ИВАН ГЕШЕВ за фалшифицираните данни за неговата дейност и множеството доказателства за нанесените щети на държавата от сключените от него споразумения с обвиняеми лица! Това е единственият ход! БОЕЦ не приемаме оставки и консулско назначение за Гешев! Не приемаме и евентуален „битов инцидент“ с Гешев след неговото разобличаване! Отстраняване, съд и затвор! Това е нормалната процедура във всяка правова държава, в която има реално правосъдие и справедливост.

БОЕЦ  призоваваме всички български граждани, свободни медии и независимите магистрати вътре в съдебната система, за общи, масови и безсрочни действия и протести до отстраняването на Гешев, като единствен начин да измием този срам и позор от лицето на българската държава и общество!

Продължаваме, очаквайте следващите действия на БОЕЦ и когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО в подкрепа на адвокат Николай Хаджигенов!

 В ПОДКРЕПА НА АДВОКАТ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

ДО

ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

 АПЕЛ

В ЗАЩИТА НА АДВОКАТ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

 от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

e-mail : gdboec@abv.bg

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,

До Вас е изпратен сигнал от временно изпълняващия административен ръководител и районен прокурор на СРП – г-жа Невена Зартова, с искане за налагане на дисциплинарно наказание наадвокат Николай Хаджигенов. В сигнала се твърди, че в СРП са получени документи, поставени в пликове с информация за кантората на адвокат Хаджигенов,като върху всеки един от пликоветее поставен печат с надпис: „Гешев е позор“. От ВАдС се иска да упражните правомощията си и да санкционирате адвокат Хаджигенов заради уронване престижа на адвокатската професия чрез недопустимо (според подателя на сигнала) засягане на независимостта на съдебната власт, вътрешното убеждение на магистратите, както и срещу личното достойнство и професионалното име на Главния прокурор.

Заявяваме, че  БОЕЦ подкрепяме изцяло гражданската позиция на адвокат Хаджигенов.

Апелираме всички достойни негови колеги – адвокати да бъдат съпричастни и също да го подкрепят.

Адвокат Хаджигенов на конференцията организирана от БОЕЦ и ИПВ – „Независим съд – свободна държава“ – 2019г.

Също като него мислим, че изборът на Иван Стоименов Гешев за главен прокурор е удар срещу демокрацията и гражданското общество, срамно петно за цялата правната общност, за насгражданите, а и за всички практикуващи юристи.

Тезата ни се основава на следните факти, пряко свързани с избора на кандидата Гешев:

  1. провеждане на безпрецедентни по своята незаконност(колкото и парадоксално да Ви звучи това!) мероприятия в негова подкрепа, в които момчета с качулки, криещи своите лица, указваха на органите на реда кои да бъдат и кои да не бъдат допускани пред ВСС в дните на митингите. Тези мероприятия бяха организирани в нарушение на чл. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестите от „Пик Нюз“ ЕООД – търговско дружество,собственост на известния издател и „редактор“ Недялко Недялков; разрешени отСтолична община иохранявани от СДВР и БОЕЦ доказахме това с официални документи, предоставени ни по ЗДОИ.
  2. изпращане до ВСС на десетки положителни становища в подкрепа на кандидатаот трудови колективи на изпълнителната власт и структури на Прокуратурата на Република България, публикувани от субекти, непосочени в чл.173, ал. 8 от ЗСВ, за което БОЕЦ сезирахме институциите.
  3. манипулативно представяне на данните за успехите на Гешев в дейността му като прокурор при СРП и СГП за периода 2006 – 2016г. от страна на Атестационната комисия към Прокурорската колегия на ВСС. Според Комисията10-годишната професионална активност на кандидата се измерва в„изключителните“ 230 прокурорски акта,внесени в съда, и 233 осъдени лица. В същото време, в отговор по ЗДОИ изискан и публикуван от БОЕЦ от януари 2020г., от СГП уведомиха, че за периода на работата си там (2009 – 2016г.) Иван Гешев има внесени в съда 20 прокурорски акта с 27 лица, осъдени по тях.

4.безпрецедентна подкрепа от страна на действащия тогава главен прокурор Сотир Цацаров, който сам участва в утвърждаването на кандидата с твърдението, че ще гласува за Иван Гешев колкото пъти е необходимо;

5.неспирни атаки от страна на медиите, свързани с депутата и медиен магнат Делян Пеевски,които нападаха всеки,дръзнал да изрече истината за номинирания и за неговите нравствени и професионални качества.

Общият извод, който може да се направи, е,че в този избор пролича цялата подчиненост на държавните и общински органи на задкулисието, политическатаомерта на всички парламентарни и извънпарламентарни партии (с изключение на една), които в синхронзастанаха зад Иван Гешев.Днес, един месец след избораму, са вече виднитежките последствия от него. В ход е прокурорски преврат и атаки срещу легитимно избрани органи, застрашаващиправоватадържава.

В този смисъл, и изборът, и избраният са позор за всички нас!

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,

Пред подобни посегателства върху правото ние, гражданите и Вие адвокатите няма как да мълчим. Нашият морален граждански дълг и професионален ангажимент към обществото е да сме стожер на законността.В противен случай ще създадем впечатление, че сме боязливи и сервилни пред силните на деня.

 Затова ние, долуподписаните считаме, че позицията на адвокат Николай Хаджигенов е достойна и я подкрепяме!

БОЕЦ инициираме и електронна подписка към този Апел, която ще бъде публикувана и разпространена! Този АПЕЛ и подписката към него ще бъдат внесени в СРП и ВАдС. Публикуването на текста под формата на Отворено писмо е с цел да дадем максимална гласност на репресиите на прокуратурата над активните граждани и в конкретният случай над един български адвокат имащ куража да се противопостави открито на управляващата ни мафия!

Като неопровержимо доказателство за позора на Иван Гешев тази вечер, събота – 01.02.2020г.  в 19.00ч. БОЕЦ ще публикуваме всички „прокурорски актове“ внесени от него в съда. От докумнетите всеки ще разбере, че Гешев не е просто ПОЗОР, Гешев е най-голямата измама в съдебната история на България! Ако репресиите срещу адвокат Хаджигеноя продължат, БОЕЦ оставаме в готовност да защитим, реагираме и отговорим на всяко посегателство.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА