Гешев се опита да покрие сигнала срещу Домусчиев за нарушаване на карантината!

На 18.03.2020г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу Кирил Домусчиев за нарушаване на карантината и  мерките за борба с коронавируса приети на 13.03 от правителството с въвеждане на Извънредното положение, като прокуратурата под ръководтсвото на Гешев повече от седмица отказваше да регистрира сигнала ни!

За едни – арести и обвинения, за други – частни клиники и чадър от прокуратурата. 

На 17.03.2020г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ” публикува информация, според която председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев е посетил същият ден болница „София мед” в град София и е с потвърдена проба за коронавирус. По информация на БОЕЦ, Домусчиев е знаел, че е потенциално заразен  с коронавирус и в разрез с всякакви норми и мерки и грубо потъпквайки Закона сам е отишъл в болница „София мед” с частен автомобил и придружен от други хора поставяйки в риск, както всички пациенти на болницата, така и медицинският персонал и всички граждани, с които е бил в контакт междувременно. След неговото посещение болницата е поставена  под карантина, като са отменени планувани медицински манипулации, прегледи и изследвания на множество пациенти, което крие допълнителна заплаха за тяхното здраве и живот. С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Ивънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус  със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредба, правила и мерки, издадени против разпространяването  на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК  следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева. За всички граждани важат правилата, според които при съмнение за коронавирус трябва да се обадят на личният си лекар и по негова преценка според симптомите и при необходимост той изпраща специализирана линейка, която откарва пациента до съответното инфекциозно отделение! Междувременно пациентите са под карантина.

Днес от МВР съобщиха, че има над 200 досъдебни производства срещу български граждани за нарушаване на карантината. БОЕЦ подадохме сигнала срещу Домусчиев на 18.03. и повече от седмица Върховна прокуратура под ръководството ан Иван Гешев ОТКАЗВАШЕ да входи официално сигнала. След настоятелни действия от БОЕЦ на 24.03. получихме входящ номер (вх№ PRB202005141006I) , като същият ден сигнала е бил на „доклад във ВКП“, но няма никакво официално съобщение за арест, или повдигнати обвинения на Домусчиев (междувременно той съобщи, че вече е бил излекуван). Това означава, че Гешев се е опитал да „покрие“, или „смачка“ сигнала срещу Домусчиев и само нашата упоритост принуди прокуратурата поне да регистрира сигнала. Това означава и още нещо, че скоростно приетите репресивни законодателни промени не касаят всички! Гражданите по презумнция се приемат за престъпници, а властимащите и техните обслужващи ги и приближени олигарси са над закона! За едни – арест и обвинения, за други – частни клиники и чадър от прокуратурата. 

На 24.03 БОЕЦ сезира ЕК за приетите законодателни промени в условията на извънредно положение, с които се ограничават и погазват човешките права на българските граждани и се елиминир контрола върху обществените поръчки и разходването на публични и европейски средства. БОЕЦ считаме тези действия за грубо потъпкване на принципите на демокрацията и европейските норми и ценности. 

  В ход е безпрецедентно въвеждане на извънредно законодателство без обществено обсъждане, оценка на ефекта и ползите и обосновка на промените. През промяна на Закона за електронните съобщения се въвежда безконтролна възможност на полицията за достъп до трафичните данни на гражданите. Липсата на съдебен контрол означава, че полицията може да поиска от мобилните оператори достъп и информация за данните за контактите и движението на всеки български гражданин, без значение дали е под карантина, или не. Промените предполагат, че тяхното действие ще продължи и след отмяната на извънредното положение, което доказва, че те не са мотивирани от борбата с коронавируса, а целта им е налагане на контрол върху контактите и движението на гражданите и грубо  потъпкване на тайната на личната им кореспонденция и право на свободно движение, което е присъщо на всяка диктатура.

        Други законодателни промени в Наказателният кодекс и идеи за такива засягат пряко свободата на словото, като зад фалшивите аргументи за борба със заразата и неясната формулировка за „разпространение на невярна информация” се въвеждат тежки ограничения, цензура и наказателно преследване срещу свободно изразяващите мнението си граждани и журналисти, заплашени от затвор и огромни глоби.  От дълго време управляващите търсеха начин да наложат тези мракобесни промени и сега се възползват от ситуацията.

С кризата и вируса ще се преборим, но БОЕЦ вярваме и че битката с мафията е не по-малка важна. Докато ни управляват корумпирани типове, мафиоти, ченгета и мутри, нищо добро не ни чака.  Мафията не може да ни спаси от нищо, мафията убива! 

 Ако жертваме свободата си заради всяка заплаха, то тогава се превръщаме в заложници на своите страхове, а страхът не може да бъде определящ и водещ в живота на свободният човек!“

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ЛЪЖИТЕ на Борисов и бандата му! Бизнеса не умира, той бива убиван.

ТИХО! УМИРАЙТЕ и гладувайте така, че да не клатите стабилността! „Мазнинката“ не е за вас, тя е само за дебелите! Ще обидите Вожда-Спасител.
В България има почти един милион еднолични търговци и самоосигуряващи се хора, които не са на трудови договори, не взимат заплати, а се издържат и изхранват семействата си с това, което изкарат и заработят. От дребните търговци, земеделски производители и занаятчии, та до автомобилните инструктори и шивашки ателиета. За тези хора икономичерски мерки за подкрепа няма. Те са относително независими, тях не може да ги уволни шефа, защото сами са си шефове, не могат да им бъдат спряни обществените поръчки, защото не изпълняват такива и не могат да бъдат контролирани, заплашвани и натискани по време на избори. Те са част от „средната класа“ и активното гражданство, те са враг на мафията и мутренското статукво! ТЕ СА ЛОШИТЕ ЗА МАФИЯТА и затова трябва трябва да бъдат унищожени и Борисов се възползва от момента! Ако вируса не ги убие, то мафията ще му помогне. Това са сигурно и „маргиналите“ , които са се „самоизолирали“ според Влади Горанов.

Резултат с изображение за „борисов и горанов“

Тези хора и стотици хиляди семейства и бизнеси са обречени от упарвляващата ни мафия днес. В условията на криза, когато магазините, работилниците и ателиетата им са затворени за тях НЯМА НИТО ЕДНА ПРЕДВИДЕНА МЯРКА, НИТО ЕДИН ЛЕВ, макар, че те са най-големите данъкоплаци! Олигарсите и големите фирми, към които Буда и бандата му са насочили нашите милиарди днес са бюджетни паразити и черни дупки за обществени средства. Лукойл въпреки десетките милиарди обороти през последните десет години, от както Борисов и ГЕРБ управляват не са внесли НИТО ЕДИН ЛЕВ данък печалба в хазната, но са усвоили стотици милиони от общесвтени поръчки!
За огромна част от останалите семейни, малки и средни фирми ситуацията е също толкова тежка. Държавата (разбирай мафията) предлага да плаща 60% от заплатите на служителите и работниците, които сега не работят заради епидемията, а работодотеля да плаща останалите 40% и осигуровките върху цялата сума, без работника да работи! Разбира се, че и работниците трябва да бъдат защитени и подкрепени. Но какво прави държавата всъщност? Ако работодател съкрати такъв работник държавата трябва да му плаща по закон (затова внасяме и плащаме осигуровки, включително и за безработица) до 80% от заплатата в продължение на месеци плюс осигуровките! С взетите „мерки“ държавата се опитва да прехвърли тоа бреме на фирмите, като в същото време заявява, че ги подкрепя и помага. Това е типично за всяка диктатура и мафия. Убийците се правят на спасители. Единствените облагодетелствани са големите фирми и обръчи, които по принцип са на приближени до влластта и усвояват милиони и милиарди от обществени поръчки и европейски фондове с гарантирани доходи. Държавата предлага на фирмите и ЗАЕМИ. Но не казва как тези фирми разбити от кризата ще връщат тези заеми.
В същото време гледаме ежедновно едночасовите монолози на Борисов, в които напоително и цинични ни се обяснява какви престъпници сме гражданите и как той, Вожда, кОпал дупки за хумана на 13 годишната си дъщеря щял да ни спасяава. Борисов прави следното. Изграждайки си образ на спасител , ако минем леко през тази криза (по волята Божия, а не заради неадкватните мерки на Буда), то той ще поемем всички лаври и ще се бие в гърдите какъв герой е. Ако обаче недай Боже стане тежко, то тогава Борисов ще прехвърли цялата вина на Щаба и Съвета! Както винаги го е правил, предава и продава всеки и всичко, за да спаси собствената си кожа. Тогава ще каже, „изпълявах нарежданията на Щаба“. Затова Борисов създаде и втори щаб, наречен съвет, в който включи и хора, критикуващи мерките на парвителството. „Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо“, това го води, а не някаква грижа за гражданите и борбата с вируса. Точно тези хора ще бъдат обвинение от същият Борисов, ако кризата се задълбочи.
Това е лицемерието на Борисов, Горанов и останалите мафиоти, които са превзели държавата ни, Доказано неспособни да направят каквото и да е в плоза на обществото и гражданите! В момента най-голямата болка и грижа на Борисов е, че трябва да се харчат пари, които иначе биха откраднали. Те приемат тези пари за свои и затова той използва тази лексика „аз ви давам, аз раздавам, Горанов ми е касичаката“, според него нашите пари са негови. За мафията чуждите пари за нейни пари.
Разберете и запоменете едно нещо – мафията не може да ни спаси от нищо, мафията ограбва и убива! Ако искаме да спасим от кризата, от вируса и злото, което ни убива, първо трябва да отстраним мафията от властта. После следва всичко останало!
НЕЗАБАВАНА ОСТАВКА на правителството на мафията и сформиране на граждфанско-експоертно служебно парвителство, което да ни зиведе от кризата и да почнемд а си редим държавата. БОЕЦ водим тази битка.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ изиска от Брюксел и ЕК реакция срещу погазването на човешките права в България чрез приеманото извънредно законодателство!

БОЕЦ сезира ЕК за приетите законодателни промени в условията на извънредно положение, с които се ограничават и погазват човешките права на българските граждани и се елиминир контрола върху обществените поръчки и разходването на публични и европейски средства. БОЕЦ считаме тези действия за грубо потъпкване на принципите на демокрацията и европейските норми и ценности. 

Прилагаме текста на писмото:

До: Председателят на  Европейската Комисия,

Г-жа Вера Юрова -Комисар по Правосъдие и потребители.

Г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на прокуратурата на ЕС

ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София

    С И Г Н А Л

ОТ

 ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

 

          Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание информация за действията на българското правителство, което използвайки кризата с епидемията от коронавирус налага законодателни промени, които ограничават и погазват човешките права на българските граждани и елиминират контрола върху обществените поръчки и разходването на публични и европейски средства. БОЕЦ считаме тези действия за грубо потъпкване на принципите на демокрацията и европейските норми и ценности.

          На 13.03.2020г. българското правителство и премиера Бойко Борисов въведоха Извънредно положение, като реакция срещу епидемията от коронавирус.  Въведени бяха няколко мерки, част от тях стандартни, като ограничаване на социалните контакти, но друга част нямащи връзка с борбата срещу заразата, а управляващите използват страховете на хората, за да увеличат правомощията на институциите, да се налагат и узаконят репресиите спрямо гражданите и да се ограничат техните права.

    В ход е безпрецедентно въвеждане на извънредно законодателство без обществено обсъждане, оценка на ефекта и ползите и обосновка на промените. През промяна на Закона за електронните съобщения се въвежда безконтролна възможност на полицията за достъп до трафичните данни на гражданите. Липсата на съдебен контрол означава, че полицията може да поиска от мобилните оператори достъп и информация за данните за контактите и движението на всеки български гражданин, без значение дали е под карантина, или не. Промените предполагат, че тяхното действие ще продължи и след отмяната на извънредното положение, което доказва, че те не са мотивирани от борбата с коронавируса, а целта им е налагане на контрол върху контактите и движението на гражданите и грубо  потъпкване на тайната на личната им кореспонденция и право на свободно движение, което е присъщо на всяка диктатура.

        Други законодателни промени в Наказателният кодекс и идеи за такива засягат пряко свободата на словото, като зад фалшивите аргументи за борба със заразата и неясната формулировка за „разпространение на невярна информация” се въвеждат тежки ограничения, цензура и наказателно преследване срещу свободно изразяващите мнението си граждани и журналисти, заплашени от затвор и огромни глоби.  От дълго време управляващите търсеха начин да наложат тези мракобесни промени и сега се възползват от ситуацията.

     БОЕЦ изразяваме своите опасения и от направените законодателни промени в Закона за обществените поръчки и правилата за изразходване на бюджетни и европейски средства. Правителството дефакто въвежда отпадане на контрола по отношение на медицински изделия, апаратура, предпазни средства, дезинфектанти и тн,  Именно към закупуването на такива и подобни изделия през следващите седмици и месеци ще бъде насочен огромен ресурс в размер на стотици милиони лева, а отмяната на контрола е предпоставка за тежки корупционни практики. Припомняме на Европейската комисия, че именно по време на трита управленски мандата на премиера Бойко Борисов, България е неизменно посочвана от всички международни агенции  най-корумпираната държава в ЕС, а българският премиер, Бойко Борисов е разследван от испанската антикорупционна прокуратура за пране на пари в особено големи размери. Въвеждат се драстични промени и в процедурите, парвилата и сроковете по договаряне и усвояване на средства от европейските фондове. В същото време липсват адекватни мерки за подкрепа на малкият и среден бизнес, което показва, че правителството не е водено в своите действия от грижа за гражданите и бизнеса, а единствено от стремежа си за налагане на своята власт чрез репресии, граничещи с фашизъм и безконтролното „усвояване” на милиардите, които ще бъдат изхарчени по време на кризата породена от коронавируса.  БОЕЦ нееднократно сме сезирали Европейската комисия  с конкретни сигнали  за тежка корупция и репресии срещу активни граждани, журналисти и магистрати заради тяхната гражданска позиция срещу мафиотизирането на държавата.

      Епидемията, с която в момента се борят всички европейски държави и целият свят ще покаже и доколко прокламираните европейски ценности и солидарност са реално част от принципите на европейските институции. Кризата не е умишлена, но умишлено диктаторските режими, какъвто имаме в България ще използват ситуацията, за да ограничат правата на гражданите, да укрепят своята власт за сметка на свободата и демокрацията. БОЕЦ вярваме, че европейските граждани и общества имаме сили да се преборим както със заразата, така също и да защитим и опазим своите човешки и морални ценности. Ако жертваме свободата си заради всяка заплаха, то тогава се превръщаме в заложници на своите страхове, а страхът не може да бъде определящ и водещ в живота на свободният човек!

      БОЕЦ изискваме от Европейската комисия бърз отговор и мерки срещу злоупотребата с власт и погазването на човешките права и свободи в условията на криза, които се случват в България и други европейски страни.

 

24.03.2020г.                                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

С кризата и вируса ще се преборим, но БОЕЦ вярваме и че битката с мафията е не по-малка важна. Докато ни управляват корумпирани типове, мафиоти, ченгета и мутри, нищо добро не ни чака.  Мафията не може да ни спаси от нищо, мафията убива! 

Ако жертваме свободата си заради всяка заплаха, то тогава се превръщаме в заложници на своите страхове, а страхът не може да бъде определящ и водещ в живота на свободният човек!“

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА