България е в смъртоносен капан! Какво се случва? Гражданите имат право да знаят истината.

БОЕЦ представяме на вниманието на българското общество  разкрития и информация, до която достигнахме през последните дни и поставяме няколко изключително важни въпроса на управляващите и институциите имащи отношение към борбата с COVID 19!
Българка от Италия към невежите твърдоглавци у нас: Чуйте ме, за ...
БОЕЦ разкрихме, че след 26.03.2020г. има спусната инструкция от НОЩ до РЗИ да НЕ СЕ  взимат и изпращат проби от контактни с доказано заразени с коронавирус, включително и от медици. Това разкритие бе направено, след подаден към нас сигнал, че има отказ от Цнетралната референтна лаборатория да бъдат изследвани такива проби на медици. Георги Георгиев от БОЕЦ се срещна с прокуристката на видинската болница и директора на РЗИ Видин и допълнителните прочвания, които направихме дават следната картина.
     На 31.03. в Общинската болница във Видин е приет пациент с грипоподобни оплаквания. Настанен е в отделението по пулмология. През първят ден лекарите и сестрите в отделението обработват пациента без необходимите предпазни средства и нужното ниво на защита. На третият ден – 02.04. четирима медици, които са били в пряк контакт с болният (чиято проба вече е доказано положителна) получават грипоподобни симптоми, включително температура и тн. и са настанени в същото отделение, вече като пациенти. Същият ден на тях, както и на още 16 медици от отделението и спешна помощ са взети проби, като контактни и са изпратени за изследване през РЗИ до лабораторията в София. На следващитя ден – 03.04. е получен ОТКАЗ да бъдат изследвани пробите! Тези хора не се изследват, въпреки че са контактни и вече доказано  имат симптоми и НЕ СА ПОСТАВЕНИ ПОД КАРАНТИНА! От разговора си с д-р Владински, директор на РЗИ Видин, Георгиев разбира, че има спусната инструкция от НОЩ (Национален оперативен щаб) да НЕ СЕ ВЗИМАТ И ИЗСЛЕДВАТ ПРОБИ НА КОНТАКТНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА МЕДИЦИ! БОЕЦ и други медии  дадохме максимална гласност на случая и в резултат броени часове след това – на 04.04. лично генерал Мутафчийски се обажда на д-р Найденова във Видинската болница и на всички контактни са взети и изпратени повторни проби, за да се потуши скандала. БОЕЦ сезирахме МВР и прокуратурата за казуса. Разполагаме с документи доказващи всички изнесени до тук факти.
Междувременно получихме още три сигнала за идентични действия на институциите – ОТКАЗ да бъдат взети и изследвани проби от лица, които са били контактни с доказано заразени с коронавирус.
Още малко факти. На 08.03.2020г. премиера Бойко Борисов заявява следното:
Бойко Борисов – Ние имаме още около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000, които имаме, считаме, че са абсолютно достатъчни, защото ако се стигне до това да се изразходват всичките тестове, то вече епидемията ще е такава, че не е нужно да се тества, вече се действа под друга форма.
Може да чуете тези думи на премиера в това видео:

От думите на премиера разбираме, че на влизане в епидемията той и правителството са взели решение, че НЕ СЕ НУЖНИ повече от 7000 теста, разполагали сме са по-малко от 3000 и са са били платени още само 4000 теста, считайки това дейстие за „абсолютно достатъчно“, като след израходването на тези количества повече няма да се извършва тестване за коронавирус, а правителствот ще действа по „друга формула“! 

Към днешна дата никоя институция не дава информация с колко  PCR теста и реактиви за изследване на проби за COVID 19  разполага държавата и дали те са достатъчни и за колко време ще стигнат, както кога ще получим нови количества.  

След тези разкрития и представена информация БОЕЦ задаваме следните въпроси да правителството и Щаба:

1.  С колко PCR теста разполага държавата за изследване на COWID 19?

2. Колко броя тестове, от къде, от коя фирма, кога и на каква цена са закупени  И ДОСТАВЕНИ  след 08.03.2020г. до 04.04.2020г., ако са закупувани и доставяни такива.

3. Каква е формулата за която говори Бойко Борисов по която ще се провежда борбата със заразата, след изчепването на тези 7000 теста и прекратяване на тестуването?

3. Има ли недостиг на PCR тестове и необходимите реактиви за изследване на COVID 19 в България?

4. Заради изчепването и ограниченото количство на PCR тестовете  ли  е издадена инструкцията да НЕ СЕ ВМЕМАТ И ИЗСЛЕДВАТ КОНТАКТНИ лица с доказано заразени с коронавирус?

5. Кой и как решава и преценява кои и чии проби ще бъдат изследвани и кои проби няма да бъдат изследвани? Кой решава кой ще живее и кой ще умре, Борисов ли носи тази отговорност, или някой друг?

6. Укрива ли се броят на заразените и размера на заразата в България, като не се изследват контактните и медиците от първа линия (това са най-рисковите групи) ?

7. Как ще отчитаме заразени, като не изследваме рисковите групи и контактните?

8. Политически ли са причините за умишленото укриване на истината за броя на заразените и размера на разпространение на заразата в България, ако приемем случващото се такъв знак. Възможно ли е истината да се крие от обществото, за да не се  компрометира рейтинга на премиера Бойко Борисов и да може той да лансира  образа си на „спасител“  и да разпространява твърденията си,че го давали за пример в Европа заради малкото случаи на заразени в България? А в същото време заразените да не се изследват и отчитат умишлено, като така се поставя в риск живота и здравето на милиони българи? Същите действия на правителството са наблюдавани в Китай в началото на епидемията.

9. Защо на всичките 240 депутата, за които се предполагаше, че са били контактни с един техен заразен колега без да имат никакви симптоми бяха направени незабавно проби и то публично и демонстративно, а същият ден  на видинските медици , които са доказно контактни и със симптоми, както и на стоици други граждани контактни със заразени се отказва да бъдат тестувани?

9. Дитектора на РЗИ Видин заяви, че тестове „За едни може, за други не може“? Означава ли това, че тестове се правят само на депутати, властимащи, олигарси , „наши хора“ и най-тежките случаи, а останалите граждани са лишени от това право?

10. Вярно ли е, че правителството е закъсняло фатално да закупи и осигури достатъчно тестове, за да бъдат тестувани  ВСИЧКИ нуждаещи се от тях? Думите на премиера доказват това. Лабораториите ни са натоварени с около 20 % от капацитета им, което означава, че могат да се правят много повече проби. Защо не се правят в такъв случай? Каква е причината?  Кой носи отговорност за това престъно бездействие?

11. Вярно ли е, че бруталните мерки въведени с извънредното положение, както и мракобесните законодателни промени въвеждащи тежки репресии и нарушаване на гражданските права са приети, за да компенсират закъснелите и неадкватни действия и по-скоро престъпно бездействие на управляващите, които не са осигуруили достатъчно количество тестове, консумативи, защитни средтва и дезинфектанти? По времето, когото това трябваше да бъде извършено, премиера Бойко Борисов раздаваше ударно десетки милиони за „стадиончета“ , обикаляше страната, правеше си селфита и се оплакваше, че бил омаскарен, опитвайки се да заглуши мегаскандала с Къщата в Барселона.

12. Заложници ли сме всички български граждани на некадърността, неспособдността и алчността на нашите упарвници?

13. Колко теста за COVID 19 са направени на всеки един от членовете на Министерски съвет, на премиера, на президента, на главният прокурор и защо?

БОЕЦ ще зададем и допълни въпроси, като част от тези ще изпратим по ЗДОИ до Министерски съвет. Считаме, че отговорите са изключително важни и се дължат незабавно на българското общство.

Факт е, че не се тестват всички контакти, а това става избирателно, без да са ясни причните и критериите. Факт е, че ако не тестваме рисковите групи няма как да „хващаме“ и отчитаме заразени. Това е една от причните за ниският брой на отчетени заразени в България. Факт е , че премиера Борисов е подготвял страната за въвеждане в състояние и режим, при който да не се тестват гражданите, с намерението да бъде приложена друга формула. Факт е, че тази формула не е огласена пред обществото, а зад гърба ни вървят процеси и правителството и институциите  извършват действия, които застрашават живота и здравето на всички ни. Факт е, че България се управлява от компрометирани, корумпирани и доказно неспосбни хора. Припомнете си само хилядите корупционни скандали, милиардите източени и как се „пребориха“ с епидемията по козите и прасетата. Дайте си сметка, че на този фон същите говорят за още десетки милиради лева заеми и разходи без контрол и надзор, като в същото време все още няма достатъчно маски и облекла в болниците, гражданите не се тестват, дори и когато са контактни, фанатично отказват да въведат бързи тестове и бизнеса умира заради неадекватни и имитационни мерки на управляващите.

Ако обаче се окаже, че в България има достатъчно количество тестове, то това означа, че умишлено не се тестват контактните, рисковите и простосмърните, което застрашава живота и здравето на всички обикновени граждани и се нарича геноцид. 

Сега става дума за човешки животи. България е в смъртоносен капан. България е в капана на епидемията.  Но управляващата ни върхушка е по-смъртоносна и опасна от самият вирус. Описаните от нас факти означават, че всичките приказки за мерки, грижа и борба с вируса са само кухи фрази, лъжи и поза. Цялата конструкция на мутрите – дарители-спасители се срива. За каква борба със заразата говорим, след като не се тестват най-рисковите и не се поставят под карантина и изолират заразените? За каква борба с епидемията говорим, когато на контактни медици, които вече са проявили симптоми се ОТКАЗВАТ тестове, същите не се поставят под карантина и продължават да с движат свободно, а в същото време масово се тестват депутати? За каква борба с вируса говорим, когато всички решения, мерки и действия се взимат на тъмно, без никакво обществено обсъждане и публичност. За гражданите важи единствено правилото – мълчи, слушай и изпълнявай, или те чака затвор.   Мафията не спасява, мафията ограбва и убива. 

БОЕЦ призоваваме всички граждадани стриктно да спазват мерките обявени от СЗО за лична хигиена, социална дистанция и защита. Защото НЯМА кой друг да ни защити! Затова трябва да сме още по-отговорни. Без паника и без страх, с отговорност и решителност. Пазете се и реагирайте яростно и незабавно на всички лъжи, репресии и посегателства на управляващата ни мафия въху свободата, правата ни и демокрацията. Трябва да се преборим с вируса и да потърсим отговорност на управниците ни за всички извършени престъпления. Трябва да получим незабавно отговори на поставените въпроси и виновните да понесат отговорност!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

Маски и защита – първо за НСО и управляващите! Защо? (документи)

На 23.03.2020г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до НСО с което изисквахме информация за взетите от Службата мерки в условията на извънредно положение и епидемията от COVID 19. От полученият отговор ставя ясно, че управляващите първо са се погрижили да защитят себе си и тези, които ги охраняват и едва след това се предприели действия за защита на обществото и осигуряване на болниците и гражданите с маски, дезинфектанти и защитни средства. 

ПОТРЕСАВАЩО! Охраната на Борисов струва 37 милиона лева на година ...

От отговора на бригаден генерал Красимир Станчев разбираме, че още на 10.03.2020г. (три дни преди въвеждането на извънредното положение за страната) в НСО е създададен специален Оперативен щаб, който да следи за ситуацията с епидемията. Разбираме и че на 12.03 (отново преди въвеждането на изврънредното положение) НСО са изпратили своя заявка до Министерството за здравеопазването за маски,  предпазни облекла и дезинфектанти, на 17.03 е изпратена допълнителна завяка и до Логистично-координационнията център, като в същото време от военновременният резерв са им осигурили и предпазни маски с филтри, ръкавици и платнение маски за лице. Колко щаба, центъра и съвета има в тази държава за борба с коронавируса вече не е ясно, загубихме им бройката. В НСО нямат проблеми със защитните средства за своите служители. Генерал Станчев се е погрижил за подчинените си, което му прави чест, но защо нашите управници са се погрижили първо за своите охранители, а след това за гражданите, лекарите и сестрите в болниците, е важен въпрос, който показва начина на мислене и лицемерието на управляващата ни мафия! 

Публикуваме отговора на НСО:

И до момента има болници и медицински заведния, в които има недостиг на  лични предпазни средства, защитни костюми и маски. През изминалите седмици ситуацията бе изключително тежка, цели медицински екипи излезнаха на протести заради липсата на условия и защитни средства. Управляващите бяха принудени да преминат в репресивен режим и лекари бяха „профилактирани“ , за да си мълчат. Много тежко е положението в спешните отделения на общинските болници, като едва през последните дни има някакво леко подобрение в снабдяването и доставките на лични предпазни средства. И докато медиците ни на първа линия са подложени на риск заради липсата на маски и защитни костюми, то охраниители на Борисов, Гешев, Караянчева и тн. нямат такива проблеми. Въпрос на приоритет за управляващите. За тях личната им сигурност е по-важна от грижата за обществото. Не че някой ги заплашва с нещо, но се чувстват по-важни и сигурно по-спокойни заобиколени с въоръжена охрана и движейки се със служебните лимузини, докато в „Пирогов“ чакат за калцуни и маски.

Вярваме, че всеки български гражданин има право да бъде защитен на работното си място и да разполага нужните му защитни средства, включително и служителите на НСО, но в ситуация на извънредно положение, пандемия и остър недостиг на тези консумативи и изделия възниква въпроса, кои са с приоритет и чия дейност е по-необхидима и значима  днес за обществото, на охранителите на властимащите, или на лекарите от първа линия? 

Нека всеки сам анализира тази информация и направи своите изводи. 

БОЕЦ призоваваме за спазваме на всички разумни мерки за лична хигиена и социална защита и дистация и яростна съпротива срещу всеки опит и посегателство на мафията върху свободата, правата ни и демокрацията! Бъдете готови в първият ден след епидемията да излезем на площадите и изринем злото и защитим свободата си. Не може гражданите да сме престъпници, да ни следят, послушват и преследват, а мутрите и мафиотите да ни ограбват  безнаказано правейки се на спасители! Мафията не спасява, мафията ограбва и убива! Може и да не дочакаме края на епидемията, може да излезем и преди това.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА