Важен успех за БОЕЦ в Стара Загора! Браво, бойци, битката продължава!

Преди две седмици БОЕЦ обявихме , че по инициатива на местният комитет в Стара Загора започваме кампания и серия от акции и действия, за спасявяне от унищожаване и разграбване старозагорското летище. Междувременно от мнозинството в ОС Стара Загора бе внесено предложение касаещо статута и бъдещето на летището, с цел подготовка за неговото ликвидиране. 

БОЕЦ Стара Загора – част от протестите на БОЕЦ в София срещу позорният избор на Гешев!

На 11.06.2020г. БОЕЦ официално внесохме в ОС Стара Загора предложение за Мораториум върху действията касаещи статута на летището с цел провеждане на обществено обсъждане и изработка на конкретен бизнес и финансов план за спасяване, поетапно възстановяване на дейността и развитие на летището. Обявихме, че по реакциите на кмета и част от общинските съветници ще познаем чии апетити ще бъдат пресечени, но интреса на старозагорци е водещ и ще направим нужното, за да не позволим пред очите ни да се извърши поредният грабеж и унищожаване  на важни за обществото активи! 

Публикувахте от Митко Трайков в Четвъртък, 11 юни 2020 г.

Буквално няколко дни след като внесохме предложението за Мораториум и обявихме началото на нашата кампания за спасяване на летището, мнозинството в Общиснкият съвет оттегли своето предложение от дневният ред за предстоящата сесия и дадоха  знак, че поне временно ще спрат атаките и опитите да ликвидират летището. Важен успех, но битката още не е спечелена и БОЕЦ продължаваме с действията. Каузата ни е справедлива и в това е силата ни, а мафията знае, че БОЕЦ захванем ли се с нещо винаги водим битките си до край. Важно е сега да видим кои политически партии и формации в местният парламент ще ни подкрепят. Това е важен тест за тях! Да видим, кой ще застане зад гражданите в защита на общественият интерес и кой е влязъл във властта, за да обслужва частни интереси и да слугува на мафията и олигарсите . Продължаваме. 

Снимка на Митко Трайков.

Представяме предложенията на БОЕЦ до институциите, включени във внесеният от нас Мораториум:

  1. Да се сформира Граждански съвет, включващ представители на местната власт, независими експерти, държавата, гражданското общество и представители на Сдружение БОЕЦ и други неправителствени организации, който Съвет да координира, наблюдава и участва при взимането на всички решения касаещи Летището. Гражданският съвет да изработи програма за бъдещата дейност на летището включваща привличане на стратегически инвеститори и летищна дейност при наличието на грундова писта за обслужване и паркиране на едномоторни и безмоторни самолети, както и на самолети за селскостопански нужди и безпилотни дронове с ограничен тонаж, за обучение на пилоти на малки летателни средства, за обучение и практика на парашутисти, както и за монтаж и ремонт на едномоторни самолети.
  2. Принципалът да разпореди на назначения ръководител -началник отдел към ДКК ЕАД, офис Стара Загора да прекрати провежданото систематично разрушаване на съществуващи сгради и инфраструктура и да представи икономически мерки за възстановяване на стопанската дейност на летището до изготвяне от Гражданският съвет на програмата за бъдещата му дейност.
  3. Общински съвет Стара Загора  да включи, като редовна точка в дневният си ред за предстоящото си заседание през месец юни 2020г. предложението на БОЕЦ за Мораториум върху действията касаещи статута и землището на летище Стара Загора и да го внесе в ресорните комисии за обсъждане преди заседанието.
  4. Община Стара Загора да не внася за обсъждане в Общинския съвет темата за промяна на предназначението и регулацията на имота, където бе ситуирано летище Стара Загора и да възложи в  писмен вид  на проектантите, които разработват Общия устройствен план на Община Стара Загора територията му да бъде обозначена като устройствена зона със специално предназначение (летище) или като предимно производствена зона (летище).
  5. Община Стара Загора да възложи изготвяне на икономически анализ-прогноза за перспективите за развитие на Стара Загора и региона а)при наличието и б)без летището с оглед възможното преструктуриране на комплекса „Марица-изток“. Анализът да бъде предоставен на Гражданският съвет и принципала ДКК ЕАД за приемане на окончателно решение за бъдещето на аеропорта.
  6. Община Стара Загора да възложи провеждането на анкета с гражданите на града и региона по отношение бъдещето на летището. Въпросите за анкетата да бъдат подготвени от екип специалисти и съгласувани с Гражданският съвет с оглед получаване на най-реална и неизкривена представа на населението за необходимостта от летището.
  7. Да се проведе широк обществен дебат по темата за бъдещето на летището, като на гражданите на Стара Загора бъде предоставена цялата информация за състоянието, статута, инвеститорски интереси и възможности за развитието на летището, както и възможност за участие в тематични публични дебати организирани от Гражданският съвет и ОС Стара Загора.

БОЕЦ ще продължим с действията си за спасяване на летището в Стара Загора, като чрез допълнителни предложения и участие в Гражданският съвет, така и при необходимост и липса на чуваемост и разбиране от страна на местната и държавната власт, чрез граждански протести в защита на общественият интерес.

.Браво на старозагорските бойци! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

БОЕЦ даде позорният запис на Борисов на Европейската прокуратура и Лаура Кьовеши! Изискваме независима експертиза и разследване.

 БОЕЦ сезира Лаура Кьовеши и Европейската комися за аудиозаписа от разговор на Бойко Борисов, разпространен на 12.06.2020г. от българските медии!

БОЕЦ сезира Лаура Кьовеши за позорният избор на Гешев! - DUNAVMOST.com

ТОВА е нужното ни доказателство! Чухте ли думите на Борисов?
Цинизмите по адрес на Караянчева не са важни, Борисов не може да ни изненада със своят цинизъм и простащина! Важните в този запис са секундите, в които Буда говори за „Къщите за тъщи”. Той се хвали, че е предупредил Манолев и е наредил на МВР проверки и няма да пожали никой от „неговите”, за да удари и Йончева. Това означава, че поръчаните от Борисов проверки нямат за цел установяване на извършените нарушения и уведомяване на Брюксел, а целят разчистване на сметки! Същото казва и министър Танева във видеото, в което призовава земеделските производители да укрият от Европейските институции информацията за проверките и установените огромни злоупотреби с европейски средства, за „да не разберат в Брюксел какви измамници сме” и да не ни спрат парите, за което БОЕЦ вече сезирахме европейската комисия и европейската прокуратура.
Последният запис на Борисов е нужното ни доказателство! Миналата година, както екипа на Биволъ, така и БОЕЦ подадохме сигнали до ЕК за скандала „Къщи за тъщи” и бруталното източване на европейските фондове осветлено след разкритията на биволите! Сега БОЕЦ ще присъединим този запис към внесеният сигнал и ще поискаме не от гешевтарската, а този път от ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА експертиза на записа и проверка на думите на Борисов и всички действия на българските институции, които вече изпраха голяма част от апартаментаджиите и собствениците на къщи за гости. Този запис и скандал ще бъдат и една от темите при срещата на БОЕЦ с г-жа Лаура Кьовеши – ръководител на европейската прокуратура! Имаме точното доказателство потвърждаващо злоупотреби с евросредства и прикриването им от страна на българските институции и повече Борисов и бандата му не могат да крият мафиотският си облик. Бой до дупка! Това е точно в ресора на Кьовеши. Изискваме Европейската прокуратура да разпореди извършването на независима експертиза на автентичността на записа и да бдъе извършена проверка на всички данни и факти съдържащи се в подадените от нас сигнали за злоупотрени с европесйки средства.

Прилагаме текста на сигнала:

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ГОСПОЖА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

 ДО

КОМИСАРЯ ПО ПРАВОСЪДИЕ

ГОСПОДИН ДИДИЕ РЕЙНДЕРС

ДО

КОМИСАРЯ ПО ВЪТРЕШНИ РАБОТИ

ГОСПОЖА ИЛВА ЙОХАНСОН

 ДО

ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

 ДО

РЪКОВОДИТЕЛЯ НА ПРОКУРАТУРАТА НА ЕРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ГОСПОЖА ЛАУРА КЬОВЕШИ

 

 ПРИЛОЖЕНИЕ

КЪМ СИГНАЛИ НА БОЕЦ ОТ 26.03.2019г. И 08.06.2020г.

 

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“ с ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, блок 4, вход „З“, ап. 157, представлявано от Георги Борисов Георгиев, председател на УС, e-mail: gdboec@abv.bg

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание аудиозапис съдържащ  допълнителна информация за измами със средства на Европейският, като приложение към подадени от нас сигнали от 26.03.2019г. и 08.06.2020г.

 На 12.06.2020г. в YouTube и в аудиоплатформата SoundCloud беше публикуван 7-минутен запис, разпространен от българските медии  съдържащ телефонен разговор на Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България.

Записът,  освен цинични изрази и оценки за председателят на българският Парламент, г-жа Цвета Караянчева, съдържа и изказвания на Бойко Борисов касаещи проверките на „Къщи за гости”, които той твърди, че е разпоредил на МВР да извърши след разкритията на сайта „Биволъ” за огромни злоупотреби с европейски средства при тяхното изграждане. Борисов заявява, че е предупредил бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев, уличен от разследване на Биволъ, че ползва като лична резиденция такъв обект. От думите на Борисов става ясно, че разпоредените проверки и действията на институциите нямат за цел установяване на извършените злоупотреби и нарушения  и уведомяване на европейските институции за тях, а се цели разчистване на сметки, като чрез тези проверки бъде компрометирана бившата журналистка и настоящ евродепутат Елена Йончева, чиито роднини също са участвали в проекти финансирани с европейски средства за изграждане на къщи за гости.

Това потвърждава поръчковият и избирателен характер на действията на българските институции и стремежа им да укрият от Брюксел реалните данни за извършените злоупотреби, а действията на прокуратурата и МВР се свеждат до репресии им разчистване на сметки. Подобни са действията и думите на министър Десислава Танева, огласени в друг видеозапис, в който тя призовава земеделските производители да не дават гласност и да прикриват извършените проверки и установените злоупотреби с европейски средства по схемата за директни плащания „Обвързана подкрепа”. Целта е, по нейните думи „да не се хвалим пред Брюксел какви измамници сме, за да не ни спрат парите”. За този казус БОЕЦ вече сезирахме ЕК и Европейската прокуратура със сигнал от 08.06.2020г.

Въпросният аудиозапис съдържа и изказвания на Бойко Борисов касаещи разговори между него и премиери на европейски държави, представени изключително цинично. Борисов разказва и как в присъствието на финансовият министър Владислав Горанов,  главният прокурор Сотир Цацаров и зам. главният прокурор и настоящ главен прокурор Иван Гешев, е провел тези разговори. Чува се ясно и как Борисов разказва, за поръчани от него репресии и проверки на независими държавни институции насочени спрямо частна фирма и нейният собственик, който не се е съобразил с него. Точните му думи са: „Иначе раздуйте това, че вкарах това КФН по „Еврохолд“ на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене. Това е много важно“.

БОЕЦ прилагаме линк към публикация на ‘Свободна Европа” с анализ на думите на Бойко Борисов:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30668875.html

Прилагаме и линк съдържащ самият видеозапис и стенограма на думите на Борисов:

https://e-vestnik.bg/32486/palna-stenograma-na-novia-zapis-s-borisov-audio-i-belezhki-za-sabitiata-ot-april-2019-g/

БОЕЦ сезираме Европейската комисия прилагайте тези допълнителни доказателства за злоупотреба с европейски средства и действия на българските институции и премиер имащи за цел прикриване на реалните нарушения и имитация на действия, а реално те са с цел саморазправа и разчистване на сметки с политически опоненти и неудобни за управляващите лица.

Във връзка с пълномощията на новосъздадената Европейска прокуратура в чиито ресор е именно разследване на сигнали за злоупотреби с европейски средства, БОЕЦ сезираме и г-жа Лаура Кьовеши за казуса, като представяме тези допълнителни доказателства към подадените от нас горепосочени сигнали и изискваме от Европейската прокуратура да разпореди извършването на независима експертиза на представеният аудиозапис  за неговата автентичност и съдържание и извърши проверка на  всички представени в сигналите ни данни и факти за източване на европейските фондове.

Заявяваме своята готовност да представим и допълнителна информация и потвърждаваме желанието ни за срещи с Европейската комисия и г-жа Кьовеши.

15.06.2020г.            Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове!
До дни БОЕЦ ще обявим и дата за Национален граждански протест и там, на площадите гражданите ще се изправим в директна битка срещу мафията, битка за свобода, справедливост и възмездие!
Споделете това видео и се стягайте.


#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА