БОЕЦ: „МВР ще отговаря за “бомбите“ и насилието срещу гражданите и журналисти!“

Заради лъжите и  твърденията на МВР, че в палатковите лагери на ‘Орлов мост“ и МС  са намерени „бомби“, самоделни взривни устройства и други опасни предмети, дали формален повод на полицията и управляващата ни мафия  за погрома върху гражданите на 02.09.2020г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до СДВР, с което искаме да ни отговорят и предоставят цялата официална информация!

56 дни протести: Ново Народно събрание, лютив спрей и арести (ОБЗОР към 19:00 ч.) - bTV Новините

Разбира се, готови сме и да ги осъдим, ако решат да пазят срамната си тайна и омертата към мафията за мракобесните си действия към мирно протестиращите граждани  по заповед на Борисов и побоищата и обгазяването на журналисти.

Публикуваме текста на Заявлението:

ДО: СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГЕОРГИ ХАДЖИЕВ – ДИРЕКТОР

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД  БОЕЦ изискваме от СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГЕОРГИ ХАДЖИЕВ – ДИРЕКТОР да ни  предоставят в законоустановения срок в писмена форма, в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация и документи:

ГОСПОДИН ХАДЖИЕВ,

На 03.09.2020г., на ваш брифинг по повод премахване на блокадите в гр. София, заявявате, че: „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета.“ Брифингът е отразен във всички националните медии.

От ГД „БОЕЦ“, като организация, която активно участва в протестите и в блокадите в гр. София, изразяваме основателно съмнение, че за пореден път, в качеството си на длъжностно лице – директор на СДВР, публично заявявате твърдения, които са неверни и манипулативни, като оставаме с убеждението, че с това целите създаване на погрешна представа и образ на протестиращите и нашето дело. За да ни опровергаете категорично, отправяме към Вас следните питания, които поставяме във връзка с горното Ваше изявление:

  1. Колко на брой самоделни взривни устройства са намерени от органите на реда при разчистване на блокадите в гр. София, в ранните часове на 03.09.2020г.?
  2. Къде, на коя блокада, са открити те?
  3. Иззети ли са самоделните взривни устройства по съответния ред, предвиден в НПК? Разполагате ли с протоколи за оглед, присъствали ли са на място поемни лица? Изискваме да ни бъдат предоставени всички документи.
  4. Образувани ли са досъдебни производство във връзка с притежанието и укриването на самоделни взривни устройства в палатковите лагери? Кои са номерата на тези производства – прокурорските и на СДВР и по коя разпоредба от НК се водят? Има ли привлечени обвиняеми лица по тях?

Заради високия и надделяващ обществен интерес, както и с  цел да си изградим обективно мнение за дейността на СДВР и за вашата – като директор там, от БОЕЦ изискваме да ни отговорите на поставените питания, без да се налага отново да се обръщаме към съда, да ви задължи да го направите. Необходимо е своевременно да разсеете съмненията ни, че настоятелно се опитвате да обрисувате протестиращите, като метежници и хулигани, като заемате за пореден път позиция на страната на корумпираното и презряно управление, и на мафията, превзела правоохранителните органи. Помним добре, че от СДВР изразихте своята безрезервна подкрепа за Иван Стоименов Гешев, като единствен кандидат за поста нов главен прокурор. Помним и как на 24.10.2019г., в грубо нарушение на чл.2 от ЗСММ, осигурихте провеждането на най-срамния частен протест на публично място – този на „ПИК“ ЕООД на Недялко Недялков пред ВСС, за който изградихте пропускателни пунктове и на който момчета с качулки, криещи лицата си, разпореждаха на служители на СДВР и Жандармерията, кои лица могат да участват в мероприятието и кои не.

Исканата информация изисквам да изпратите на ел. Поща на ГД „БОЕЦ”: gdboec@abv.bg

07.09.2020г.                    Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Една година от „Битката при Термопилите“! Продължаваме!

ТОЧНО ЕДНА  ГОДИНА от протеста на БОЕЦ пред съдебната палата в София срещу позорният избор на Гешев – назначен от мафията за главен прокурор. Ние издигнахме гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов и една година водихме битка срещу действията на Пеевски и Борисов, които чрез назначаването на Гешев искаха за още седем години да продължат своят контрол върху прокуратурата и съдебната система. Цацаров изпълни задача си, като превърна прокуратурата в бухалка на управляващите и пералня за извършените от тях престъпления. Гешев трябваше да продължи превземането на държавата и да осигури защита и оръжие на мафията.
Тогава бяхме малцина, поехме тежки удари и репресии, но днес вече всички осъзнават вредността на Гешев и  и ролята на прокуратурата в налагането на диктатурата на Пеевски и Борисов. Спряха дори Националното радио, за да не излъчва нашият протест и да не бъдат чути аргументите и скандиранията ни!  Днес, вече повече от два месеца гражданите са на площадите и още от първият ден поставиха оставките на Борисов и Гешев, като първа, обща цел на всички протестиращи! 
Платихме жестока цена за нашата непримиримост, но постигнахме важна победа – разобличихме схемите на мафията, разкрихме престъпната същност на мутренският режим на управление на Борисов, Пеевски и мафията и осветлихме Гешев и неговата роля в мракобесието завладяло родината ни.
Припомняме събитията, като препечатваме този кратък текст от страницата на БОЕЦ, в който се описват събитията:
12.09.2020г.
БИТКАТА ”при Термопилите” пред съдебната палата! Битката при Термопилите е сражението, с което започва Втората гръко-персийска война. След тридневна офанзива малобройна част удържа натиска на многократно превъзхождащи я сили и тази битка е станала символ на кураж срещу изключително надмощие на противника. Символ на победата на защитниците на справедлива кауза над злото.

БОЕЦ и гражданите на 12.09 пред Съдебната палата в София в битка срещу позорният избор на Гешев!

На 12.09 БОЕЦ и 300 смели граждани излязохме оред съдебната палата в София на протест срещу назначението на Гешев за главен прокурор и мафиотското правителство на Пеевски и Борисов! Излязохме в 15.00ч. и в първите минути бяхме шепа бойци и граждани!

Мутрите на Пеевски и Борисов изпратени срещу бойците и гражданите! (снимката е от Методи Лалов)

Срещу нас мафията изведе предварително платена и отганизирана глутница от над 250 диви орки облечени предимно в черно! Задачата им бе да ни смачкат, да ни избутат, да уплашат и разгонят гражданите и да дискредитират протеста на БОЕЦ с присъствието и поведението си. Бяс, агресия и простащина! Така трябваше да бъде представен протеста и тези трябваше да бъдат представени за „протестиращите срещу Гешев“. Свинските “ медии“ – гнусомети, (включително обществената БНТ) орките и полицията действаха в синхрон!

НЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ!
Беше страшно, хора. Черната глутница замеряше гражданите с монети и бутилки, заплашваха, блъскаха и крещяха по заповед на бригадирите си. И това са само част от провокациите. Открито заплашваха БОЕЦ, че ще ни изкормят и размажат. В този момент полицията се изтегли от протеста и наблюдаваше бездейно случващото се. Така им бяха заповядали господарите. Същите господари, които бяха пратили и орките!
И БОЕЦ И ГРАЖДАНИТЕ УСТОЯХМЕ!

Два часа проодължи битката! От едната страна – бойците и непримиримите с българските и европейски знамена пред нас, а от другата страна – бесните орки на Пеевски и Борисов, които си показваха гениталиите, замеряха ни и крещяха закани!
НЕ МРЪДНАХМЕ И НЕ ОТСТЪПИХМЕ НИТО МЕТЪР!
И вместо да ни уплашат и прогонят, още повече хора дойдоха да ни подкрепят!
И НАКРАЯ ОРКИТЕ ОТСТЪПИХА! БОЕЦ И ГРАЖДАНИТЕ СПЕЧЕЛИХМЕ ВАЖНА БИТКА СРЕЩУ СЛУГИТЕ НА МАФИЯТА!

Беше опасно. Имаше реален риск от насилие и кръвопролития. Полицията чрез демонстративното си бездействие стимулираше насилието! БОЕЦ и няколкостотин граждани – герои не се поддадохме на провокациите и доброто надделя на злото. Победихме ние с чистата кауза над платените биячи на мафията.

На следващият ден БОЕЦ излязохме отново и орките вече ги нямаше! Свободните граждани и бойците скандирахме пред Съдебната палата в Столицата – „СВОБОДА“, “ СПРАВЕДЛИВОСТ“, „ГЕШЕВ Е ПОЗОР“, „МАФИЯ“ и „ОСТАВКА“ за престъпното правителство на Борисов продало и предало България на Пеевски и мафията!
БОЕЦ обявихме и следвашият си протест, този път за понеделник от 16.00ч. пред Министерски съвет! Очакваме всякакви мерзости и провокации. Дебелите са способни на всичко, за да спасят прогнилата си власт, която сега се крепи от платените мутри с качулки и черни тениски!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ. Гражданите сме по силни от мафията.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА