Гешев се клонира във ВСС! Поредният позорен избор!

Утре, 19 септември, както и следващата събота, на 26 септември 2020г., в град София ще се проведе Общо събрание на прокурорите от страната за избор на нов член на Висшия съдебен съвет, след като доскорошният член на Съвета и един от най-яростните застъпници за Иван Гешев – прокурор Даниела Машева, зае длъжността заместник главен прокурор.
Единствен предложен кандидат за поста е прокурорът от Военно-апелативна прокуратура и председател на Асоциацията на българските прокурори (АБП) – Евгени Иванов. Други номинации не бяха направени. Във времето прокурор Евгени Иванов и представляваната от него АБП многократно са заявявали безрезервната си подкрепа както към Сотир Цацаров, така и към Иван Гешев, като същевременно са ги бранели от отправяните към тях критики. С номинирането на Иванов, Гешев се клонира във ВСС!
Шефът на асоциацията на прокурорите Евгени Иванов отново е кандидат за член  на ВСС - Lex.bg News

Евгени Иванов и Гешев.

Като гражданска организация, която фокусира своите усилия за осигуряване независимостта на съдебната власт и на ВСС от политическо вмешателство, от БОЕЦ отправихме към кандидата свои питания, които изпратихме до прокурорската колегия на ВСС и настояваме същите да бъдат поставени при изслушването му на общото събрание, а именно:
1. Срещал ли се е кандидатът за поста с главния прокурор Иван Гешев по повод неговата номинация, изразявал ли е на такава среща последният своята подкрепа към него?
2. Ако като прокурор и председател на АБП кандидатът подкрепяше номинацията на Иван Гешев за нов главен прокурор, запознат ли е той в детайли с професионалната му кариера и в частност – знае ли колко обвинителни актове и колко споразумения има внесени в съда Иван Гешев за периода 2009-2016г., като прокурор от СГП? Ако обвинителните актове за този период са нула, как кандидатът би коментирал този резултат?
3. Счита ли кандидатът, че у нас не е имало правосъдие в последните пет години, каквото твърдение направи Иван Гешев в интервю за БНТ от 03.04.2020г. в предаването „Още от деня“. Запознат ли е кандидатът с това интервю и изявленията на Гешев в него? Намира ли, че те уронват престижа на съдебната система, нарушени ли са основните принципи на независимост, безпристрастност, вежливост и толерантност, на почтеност и благоприличие, и на конфеденциалност от Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Ще съдейства ли кандидатът за иницииране на проверка за извършено от Иван Гешев дисциплинарно производство по случая във връзка със сигнал на БОЕЦ с номер 3884/13.04.2020 г. във ВСС ?
4. Каква оценка дава кандидатът за скандала от 2017г. „ЦУМ-гейт“, при който имаше твърдения, че главният прокурор Сотир Цацаров е присъствал на среща, инициирана от Георги Гергов, и открито е заплашвал Сашо Дончев за критичната позиция на притежавания от него в. „Сега“ и заради работата на карикатуриста Христо Комарницки.
5. Като успешен ли оценявате мандата на Сотир Цацаров, като главен прокурор на Р. България? Ако това е така, как си обяснявате обществените нагласи и проучванията от м. 03.2019 г. на социологическа агенция „Глобал Метрикс“, от което става ясно, че 69% от българите не виждат никаква обществена полза от работата на главния прокурор, а над 76% продължават да считат, че по време на мандата на Сотир Цацаров прокуратурата е била използвана за политически цели? Как си обяснявате резултата от друго социологическо изследване от началото на 2019 г. на социологическа агенция „Алфа рисърч“, от което се сочи одобрение за Сотир Цацаров като главен прокурор от едва 6% от обществото?
6. Познавате ли депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски? Ходил ли сте в хотел „Берлин“ в град София?
7. Какви форми на отчетност трябва да има занапред спрямо главния прокурор? Пред кого, кога и как следва той да се отчита?
8. Споделя ли позицията на Иван Гешев, който изрази мнение, че не е привърженик на разедлението на властите?
9. Ще подкрепите ли инициирането на проверка от ВСС за бездействието на прокуратурата по сигнала на БЕОЦ за „Къщата в Барселона“ и разследването на испанската прокуратура срещу премиера Бойко Борисов за праен на пари?
10. Считате ли едни избори за легитимни, честни и нормални, когато участва само един кандидат?
Въпросите са дълги, но ясни, точни и важни.
БОЕЦ вече обавихме събитие за събота, 26.09. от 08.00ч. 
На 26.09.2020г. ОТ 08.00ч. в Съдебната палата ще се проведе събиране на прокурорите от цялата страна за избор на нов член на ВСС от прокурорската квота. В ход е същият позорен сценарий, както с избора на Гешев, като имаме съзтезание само с един кон – прокурор Евгени Иванов.
БОЕЦ призоваваме гражданите, въпреки ранният час да дойдат и заедно да посрещнем каскетите, като ги замеряме с нашите въпроси и оставките на Гешев.
Всеки сам нека напише своите въпроси, както и оставката на Гешев, заедно с аргументите си и да го посрещнем, за да му ги връчим. Оставката и отстраняването на Иван Гешев е неотменима част от първата цел на протестите – ОСТАВКИТЕ НА БОРИСОВ, ГЕШЕВ, ЦАЦАРОВ И КОШЛУКОВ!
Да се изправим заедно очи в очи срещу мафията и нейните слуги и да поискаме оставката на най-презряният слуга на Пеевски – Иван Гешев!
Ще бъде… удовлетворяващо!

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА