БОЕЦ внася писма за казуса „Пеевски“ до правителствата и посолствата на държавите-членки на ЕС! (документи)

От днес БОЕЦ започна кампания по връчване и изпращане на документ озаглавен ГЛАС до правителствата и посолствата на всички държави членки на ЕС, както и до европейските институции, партии и Органзиацията за сигурност и сътрудничество в Европа по казуса „Пеевски“. Темата доби достатъчна публичност, а преди дни БОЕЦ обявихме следващите си действия, които изпълняваме, както винаги публично и последователно.

Ще изпратим документа и до европесйки медии и неправителствени организации, с които сме в контакт, както и до всички български партии, коалиции и независими кандидати участващи в изборите за Европейски Парламент.

Прилагаме пълен текст на Писмото – ГЛАС:

ДО:

ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ,

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ,

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА,

РЪКОВОДСТВОТО НА ЕНП, ПЕС И АЛДЕ

ПОСЛАНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕС В СОФИЯ

 

Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

      Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

 

През последните седмици държавите-членки на Европейския съюз са в предизборна кампания за избор представители в Европейския парламент. Част от този процес протича и в България – най-бедната и корумпирана държава в Европа. Серията от тежки корупционни скандали и министерски оставки, свързани с тях, само потвърждават този образ на страната.

Гражданско движение „БОЕЦ“, като неправителствена организация в обществена полза, следи този процес и реагираме остро на всяко действие, опорочаващо вота.

Тези избори са изключително важни за бъдещето на обединена Европа и вярваме, че усилията на всички институции на държавите-членки, на всички участници в изборите, на европейските структури и на гражданските организации и гражданското общество трябва да бъдат насочени към провеждането на честни, прозрачни и в изпъление на законните изисквания избори!

На 29.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до Централната избирателна комисия (ЦИК) в България срещу кандидатурата на Делян Славчев Пеевски, втори в листата на политическа партия Движение за права и свободи (ДПС), тъй като считаме, че той не изпълнява задължителното законово изискване да е живял най-малко през последните шест месеца на територията на Република България или друга страна-членка на ЕС. Прилагаме линк към публикация на БОЕЦ по темата:

https://www.boec-bg.com/archives/1866

В сигнала излагаме своите аргументи.

Г-н Пеевски понастоящем е депутат в българският парламент, но няма нито един работен ден от учредяването му. Никой не го е виждал в България от месец април 2017г., а през последните две години БОЕЦ многократно сме правили неуспешни опити да се срещнем с него на домашния му адрес, в парламента, или в централата на ДПС. Той не присъстваше дори на откриването на предизборната кампания на своята партия!

Сигналът ни до ЦИК стигна и до дело във  Върховният административен съд (ВАС), като от решението на съда разбрахме, че Законът и ЦИК не се интересуват къде реално пребивава Пеевски, а само от формалното изпълнение на изискването да има настоящ адрес в България – Дело №5002/2019г. на ВАС. Към дата 13.05.2019г. във Върховна касационна прокуратура (ВАП) има внесен сигнал и образувана преписка за деклариране на неистински данни за адресна регистрация и пребиваване срещу Делян Пеевски, за което престъпление се предвижда затвор до три години.

Г-н Пеевски не се яви и на делото пред ВАС. По публикувани данни на сайта за разследваща журналистика „Биволъ”, г-н Пеевски е пътувал през последните години десетки пъти до Дубай в Обединените арабски емирства (ОАЕ), като е прекарвал огромна част от времето си там, а от декември 2018г. няма данни да се е връщал в България.

Делян Славчев Пеевски е български депутат и олигарх, чието избиране за шеф на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) през 2013г. предизивика масови граждански протести, продължили повече от година, които доведоха до оставката на тогавашното правителство на Пламен Орешарски. Пеевски е олицетворение на мафиотският модел на управление на страната.

Името му, заедно с тези на настоящия премиер Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, се свързва с фалита и разграбването  на четвъртата по големина банка в България през 2014г. Като съсобственик на „Булгартабак”, името му е замесено в редица международни разследвания за контрабанда на цигари за Сирия и Ирак през Турция, като тези канали са пряко свързани и са част от схемите за финасирането на Ислямска държава.

Делян Пеевски контролира и голяма част от медийния пазар в България, като чрез своите медии и влиянието си върху правителството и съдебната система и в частност – върху прокуратурата, си осигурява безнаказаност и прикрива корупционните схеми за източване на държавния бюджет и средства от европесйките фондове чрез свързани с него фирми и консорциуми. Повече данни и информация може да прочетете тук:

https://bivol.bg/en/bulgartabac-sold-cigarettes-for-more-than-one-billion-dollars-annually-to-iraqi-smuggler.html

https://bivol.bg/en/how-much-does-peevski-weigh-bgn-1-5-billion.html

https://bivol.bg/en/boyko-peevski-in-the-mirror-of-public-procurement.html

Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

БОЕЦ ви информираме за незаконната кандидатура на Делян Славчев Пеевски, защото вярваме, че законността на общите европейски избори е наша обща отговорност и когато сме изчерпали всички възможности пред зависимите от мафията институции в България, то можем и трябва да потърсим подкрепа в Ервопа. Не може да имаме законни избори, ако имаме незаконни и компрометирани  кандидати.

Вярваме, че европейската солидарност не е само солидарност на европейските и местните чиновници в защита на статуквото, а се изразява и в солидарност между европеските народи и правителства за решаване на общи проблеми.

Корупцията е един от най-тежките проблеми на нашето съвремие и БОЕЦ ще потърсим и използваме всички наши контакти с европейски и международни медии, за да запознаем еропейските народи и избиратели с казуса „Пеевски”, както и да им кажем, че нашите корумпирани управници крадат и техните пари, източвайки милиарди ежегодно от европейските фондове под невиждащият поглед на брюкселските бюрократи и правителствата в Европа.

Ширещият се през последните години евроскептицизъм се дължи до голяма степен и на това – на невъзможността и липсата на воля в европейските институции и партии да решат основни проблеми на нашите общества, най-тежък сред които е корупцията.

БОЕЦ вярваме, че с общите усилия на гражданското общество и институциите можем да се справим и да решим всеки един проблем. Вярваме, че нашият ГЛАС ще бъде чут.

Очакваме Вашите отговори и реакции и заявяваме своята готовност за срещи, както и да представим допълнителна информация и документи.

Дата:15.05.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД„БОЕЦ”

Вчера БОЕЦ публикувахме и отговора от Парламента на внесенето от нас Заявление по ЗДОИ, от който става ясно, че Пеевски няма нито един работен ден от учредяването на 44-то Народно събрание през април 2017г. до днес! 

Парламентът отговори на БОЕЦ за Пеевски! Вижте колко дни е ходил на работа Пеевски!

Преди дни Биволъ публикуваха полетни данни и номерата на паспортите на Пеевски, от които е видно, че за последните три години е пътувал и прекарва огромна част от времето си в Дубай, а от декември 2017г. няма данни да се е връщал в България!

В отговор на действията ни прокуратура образува преписка срещу БОЕЦ по фалшив сигнал за Организирана престъпна група за данъчни и финасови измами и за организиране на протести срещу правителството, като призовки бяха връчени на всички членове на УС на БОЕЦ. Което само доказва, че сме на прав път и мафията на  Буда, Пеевски и Цацаров се страхуват от нашите действия. И с право!

Продължаваме! Европейският, а и българският парламент не са сметище за корумпирани и провалени политици и млади корпулентни олигарси! Българските граждани не заслужават тази гавра и сме длъжни да отговорим на наглостта на управляващата ни мафия, чието олицетворение е Пеевски! А Борисов и Цацаров са негови пазители. 

Освен гореописаните действия БОЕЦ стратираме и кампания „КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ“, като призоваваме гражданите да задават и изискват отговор на този въпрос на всички предизборни срещи на парламентарните партии! Всички мафиотски кланове гузно  мълчат по темата и дружно бранят господаря Пеевски! Преследвайте ги с този въпрос, натоявайте, изиквайте,сочете, питайте! 

#КЪДЕеПЕЕВСКИ

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки