КПКОНПИ изпра и Мария Габриел по сигнала на БОЕЦ, но петната останаха!

Като лоши вицове до нас достига информация от преговорите в Брюксел за избор на нови европейски лидери и еврокомисари. Премиера Борисов демонстрира балканско поведение и като мутра в селска кръчма води някакви пазарлъци, заплашва, обещава и мрънка по теми, от които не само не разбира, а и никой не му иска мнението. Едно от имената, които той спряга за някакъв европейски пост е това на Мария Габриел – Стокиращата!

Днес КПКОПНПИ включи отново пералнята си и изпра Габриел след сигнала на БОЕЦ за #СтокиранеГейт!

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30033159.html?fbclid=IwAR2yA-v1dXAIwmdFWDtu0kwZcP-feP8CrfT0ScnqpLaGnfLw4eTtQVmu0kU

Аргумента на КОНПИрите е абсурден!

„При проверката си КПКОНПИ е установила, че членовете на Европейския парламент не са лица, заемащи публична длъжност по смисъла на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„От това следва, че в периода на действие на договора за наем от 01.10.2010г. до 31.08.2012 г., Мария Габриел не е заемала публична длъжност, по смисъла на закона.

Липсата на тази предпоставка – субект, или лице, заемащо публична длъжност, срещу което да се проведе административното производство, се явява пречка за разглеждане на постъпилия сигнал и е основание за прекратяване на настоящото производство“ се казва в решението на КПКОНПИ.“ (Цитата е на Свободна Европа)

Припомняме, че БОЕЦ сезирахме и ЕК! От полученият отговор и извършената от европейските институции лъсват лъжите на Мария Габриел!

На 18.12.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и КръстникГейт, както и за Мария Габриел и СтокиранеГейт до Европейската Комисия. Става дума за корупция, данъчни, имотни и финансови престъпления  и конфликт на интереси извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар. Към сигнала касаещ еврокомисар Мария Габриел приложихме журналистическо разследване на сайта Биволъ, от което става ясно, че: „евродепутат Мария Габриел се е уредила с наем на луксозно общинско жилище на четири пъти по-ниска цена от пазарната. Договорът за апартамент на ул. Никола Вапцаров 25 в Лозенец е сключен през октомври 2010, когато Мария Неделчева вече е евродепутат с 30 000 лв. месечен доход. През май 2013 г. тя е напуснала жилището, съобщиха тогава  от Пресцентъра на ГЕРБ в отговор на въпроси на Биволъ. Възниква и въпроса, как така е напуснала жилището през май 2013г. след като договора и за наем, както самата тя твърди е до август 2012г.? Значи ли това, че ако в началто е плащала символичен наем, то през последната година въобще не е плащала наем? 

400 лв месечно за 128 кв.м. в тази луксозна сграда в Лозенец не са непосилен наем за евродепутат.

Договор със скандална общинска фирма

Проучване на Биволъ установи, че става дума за апартамент от 128 кв.м, собственост на скандалната фирма “Заводпроект”, която се прочу покрай делото за източване на Софийски имоти. За да заобиколи прякото наблюдение на разпорежданията с имоти от страна на общинарите, “Софийски имоти” ползва собствената си фирмата “Заводпроект”, на която са прехвърлени чрез заменки апетитни апартаменти в най-елитните квартали на София.“ Цитата е от сайта Биволъ, прилагаме линк към статията:

На 17.01.2019г. от представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигнала ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателят на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова.

На 01.03.2019г. БОЕЦ бяхме уведомени, че сигнала ни е предаден на съответният отдел за „подходящи последващи действия“.

Владислав Горанов и Мария Габриел – обект на проверка и „последващи действия“ от ЕК по сигнала на БОЕЦ! (документи)

И след извършване на съответните действия БОЕЦ бяхме уведомени за резултата. Екипа разглеждал сигнала на БОЕЦ се позовава на публични изявления на Мария Габриел, които явно са били потвърдени от самата нея пред Комисията. Тя твърди, че е сключила договор за наем за жилището с частна фирма, че наема е бил на пазарни и реални цени и че е била инвестирала средства в ремонт на жилището. 

АБСОЛЮТНИ И ДОКАЗУЕМИ ЛЪЖИ!

От разследването на Биволъ става ясно, че договора за наем на Габриел е със скандалната фирма “Заводпроект”, която е 100% общинска собственост и съответно самото жилище е ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ, а не частна, както твърди Габриел. Става дума за жилище луксозно строителство в квартал Лозенец от 128 квадратни метра. Наема договорен и плащан на Общината от Габриел е в размер на 400 лева (в пъти под пазарната), докато проучването на Биволъ показва, че реалните наеми за подобно луксозно  жилище в същият квартал  са 4 пъти по-високи и варират от 1400 до 1600 лева. Чрез тези лъжи Габриел се опитва да оправдае действията си.  Но истината е ясна – докато е била евродепутат с 30 000 лева заплата тя е ползвала общинско жилище с преференциален наем. Не може да бъде причислена към графата “социално слаб и нуждаещ се“. След разгарянето на скандала, Мария Габриел даде следното обяснение: 

„Не съм искала да взема, да се привилегировам от някакво положение, или да взема апартамент, или каквото и да било. Напротив, просто имах нужда наистина от помещение, в което да си стокирам част от нещата”.

Неправдоподобно и недостатъчно.

След като е имала нужда от жилище , в което да „стокира“ непотребни вещи, защоне е наела такова на пазарен принцип, а ползвала услугите на общината управлявана от нейната партия ГЕРБ и то на в пъти занижени цени? И след като това жилище и е било необходимо само за „стокиране“ на вещи защо е било нужно да извършва скъпи ремонти? И защо жилище от 128 квадратни метра? И защолуксозно жилище в скъп квартал?

Ако е компенсирала разликата от 1200 лева в наема чрез извършеният ремонт, то за периода на ползване това означава, че ремонта е на стойност над 35 000 лева, което е абсурдно. Също така, ако е имало такав уговорка с общината за прихващане, то тя трябва да е упомената, като клауза в договора с конкретната стойност на ремонта. А такава няма. Не приемаме тезата, че понеже това се е случило докато е била евродепутат, а не еврокомисар, то няма значение. Защото тя и сега отново е спрягана от Борисов за еврокомисар! На него калинките и корумпетата са му мили, но на нас Истината ни е по мила!

БОЕЦ ще информираме Европейският парламент за разминаванията в обясненията дадени от Мария Габриел и реалните факти, като ще приложим всички известни документи и данни. Или казано с думи прости, ще ги уведомим, че Габриел лъже. И че „строкирането“ си е чиста корупция! Както и че в България нямаме орган за борба с корупцията, имаме перални за изпиране на мръсното бельо и кадри на управляващата ни мафия.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки