БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние!

Огласените през последните дни документи и данни от укриващият се в Дубай бизнесмен, Васил Божков за изключително брутална по своят мащаб корупционна схема останаха невидяни и нечути от прокуратурата, типично в стила на главният Каскет на мафията. 

Бойко Борисов и Васил Божков в топли, приятелски отношения основани на поискани и дадени десетки милиони за такса „помощ“.

Тази информация бе публикувсана в редица медии, като БОЕЦ решихме да внесем сигнал поозовавайки се на обобщаващ материал от електронният сайт на радио „Свободна Европа“.  Божков твърди, че Борисов и Горанова са  му поискали и получили 20% от печалбата на лотарийният му бизнес, като срещу това чрез Менда Стоянова са прокарали в Парламента законодателни поправки в интерес на Божков. Това е явно описание и признание за извършено престъпление – искане и даване на подкуп, като българският наказателен кодекс криминализира действията и на двете страни.  Множество са твърденията за подобни схеми, при които биснесмени са плащали „данък помощ“, или са връщали „ресто“ на управляващите, конкретно на Бойко Борисов и обкръжението му, но за първи път бизнесмен признава това публично и представя документи. Схемата е същата – те печелят нагласени в тяхна полза обществени поръчки и проекти с европейско финансиране, а след това си плащат за услугата на властимащите. Милиарди изтекоха към офшоните сметки, Къщите в Барселона и имотите на управляващата ни мафия.  Самият Божков също е бил част от пррестъпната група и схема и направените от него разкрития идват, след като доскорошните му авери се обърнаха срещу него унищожавайки част от бизнеса му. БОЕЦ нарекохме случващото се „процес на самоизяждане вътре в мафията“.

Публикваме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

ДО: КПКОНПИ

                                              СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, данъчни престъпления и организиране на престъпна група  с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние,  от лицата Васил Божков – бизнесмен, Бойко Борисов – премиер, Владислав Горанов – министър на финансите, Менда Стоянова – депутат и други неустановени лица.

На 02.06.2020г. на електронният сайт на радио „Свободна Европа” бе публикуван материал съдържащ данни и информация будещи основателни съмнения за извършени престъпления от  Васил Божков – бизнесмен, Бойко Борисов – премиер, Владислав Горанов – министър на финансите, Менда Стоянова – депутат и други неустановени лица.

Прилагаме линк към публикацията:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30647839.html?fbclid=IwAR2OwF9mXE5g1lKTwukxPszRSGpbfelxVa3tiDiw9cvSuL8kE0VaNZri-mk

Видно от публикуваната информация, укриващият се в Дубай бизнесмен  Васил Божков твърди, че премиера Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са му поискали  и получили, като подкуп  20%  от печалбата на лотарийният му бизнес, срещу ангажимента да прокарат и наложат законодателни поправки, които обслужват интересите на бизнеса на Божков. Менда Стоянова е била човека, част от престъпната схема,  който е прокарал чрез парламентарната група на ГЕРБ  в Народното събрание въпросните законодателни поправки.   Васил Божков твърди и представя финансови документи, че е изплащал в брой огромни суми на Борисов и Горанов. В публикацията на „Свободна Европа” са препечатани факсимилета на банкови извлечения публикувани от Васил Божков.

Извлеченията от левовата банкова сметка не показват наличната сума, защото тези цифри са заличени. Показват тегленията на пари в брой. Публикуваните документи са за месеците януари и май 2018 г., както и септември, октомври и ноември 2019 г.

Така например на 9 януари 2018 г. са изтеглени 500 хиляди лева в брой, три седмици по-късно в един ден има две тегления – от 900 хиляди и 685 650 лева. На следващия ден, 31 януари, изтеглените пари са 587 700 лева.

През май има три тегления за общо 1 066 333 лева. През септември 2019 г. тегленето е само едно за 600 хиляди лева. През октомври са три – за общо 3 849 500 лева. През ноември има пет тегления за общо 3 607 850 лева.

В страница в социалната мрежа Фейсбук, озаглавена „Васил Божков” са публикувани редица документи , статии и информация касаещи тези и други действия и престъпления извършени от същите лица, както и от други лица. В тази връзка по повод предишни публикации, Бойко Борисов и Владислав Горанов признаха публично, че са се срещали с бизнесмена Васил Божков.

Прилагаме линк към фейсбук страницата озаглавена „Васил Божков”:

https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/?epa=SEARCH_BOX

От така представената информация, документите съдържащи се в публикацията на „Свободна Европа”, както и в горепосочената страница във Фейсбук и твърденията на бизнесмена Васил Божков, се очертава картината на една огромна корупционна схема за искане и даване на подкуп в изключително големи размери, при която Бойко Борисов и Владислав Горанов, като искащи и получаващи подкуп извършат престъпление по чл. 304б от НК, а действията на Васил Божков, като даващ подкуп са квалифицирани в чл. 304 от НК. Описаните факти и обстоятелства дават и достатъчни основания за обосновани съмнения, че Васил Божков – бизнесмен, Бойко Борисов – премиер, Владислав Горанов – министър на финансите, Менда Стоянова – депутат и други неустановени лица са изградили и създали организирана престъпна група с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние. Налице са и данни за извършени и други престъпления от общ характер. За което сезираме прокуратурата на Република България и КПКОНПИ.

На основание на настоящият сигнал  явяващ се законен повод и изпълняващ изискванията на чл. 208 и чл. 209 от НПК, както и отчитайки представената информация съдържаща достатъчно данни за извършени престъпления и на основание чл. 207 ал. 1 от НПК, БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува досъдебно производство срещу лицата: Васил Божков – бизнесмен, Бойко Борисов – премиер, Владислав Горанов – министър на финансите и Менда Стоянова – депутат, в хода на което да бъдат извършени всички необходими процесуални действия за установяване на обективната истина, а именно – разпит на горепосочените лица, извършване на обиски в имотите, които са тяхна собственост, както и в служебните им офиси и кабинети. Прокуратурата да разпореди на НАП извършване на данъчни ревизии и ревизии, като физически лица с цел установяване на реалните им доходи и незаконни такива. Разпити на евентуални свидетели на срещите на Божков с останалите лица. Изземване на видеозаписите от камерите в Министерски съвет и Министерство на финансите. Разкриване и разследване на всичките им банкови сметки в страната и чужбина, включително в офшорни зони. Официален разпит чрез видеоконферентна връзка  на Васил Божков. Изискваме от прокуратурата да поиска и отстраняване от длъжност на Бойко Борисов, Владислав Горанов, както и сваляне на имунитета на Менда Стоянова, като депутат и тяхното задържане под стража до приключване на разследването, с цел недопускане да влияят на свидетели, да прикрият извършените престъпления чрез служебното си положение, както и да извършват други престъпления. Изискваме от прокуратурата да наложи запори на цялата движима и недвижима собственост, както и на банковите сметки на горепосочените лица.

БОЕЦ уведомяваме прокуратурата и КПКОНПИ, че предвид доказаните зависимости и неспособност да разследват ефективно лица заемащи високи държавни постове и конкретно лицата Бойко Борисов и Владислав Горанов, както и поради компрометираните фигура на главният прокурор Иван Гешев и председателят на КПКОНПИ, Сотир Цацаров ще сезираме европейските институции за казуса, както и ръководителят на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши с искане за международно разследване и правна помощ.

БОЕЦ,  като вносители на сигнала изискваме да бъдем  уведомявани за предприетите от прокуратурата и КПКОНПИ действия и резултатите от тях. Както и декларираме, че оставаме в готовност за съдействие на международното разследване и предоставяне на допълнителна информация.

03.06.2020г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

Очакваме след този сигнал медиен и обществн натиск, който да принуди прокуратурата да образува досъдебно производство срещу Борисов, Горанов, Божков и Стоянова, а успоредно с внасянето на сигнала в прокуратурата и КПКОНПИ, БОЕЦ ще го внесем и в Европейските институции, както и до Лаура Кьовеши, ръководител на Европейската прокуратура с искане за международно разследване. 

Време е гражданите да повярват в себе си, в собствените си сили!. Да се свивате, да мълчите, да се страхувате и снишавате не е решение. Рано, или късно ще се удавите в блатото на мафията, дебелите ще стигнат до вас. Не се доверявайте на партии, които са част от статуквото и ан компрометирани типове алчни за влат.  Решението е – гражданска революция и изриване на свинете, които превърнаха държавата ни в кочина. Сваляне на правителството на Буда и Пеевски и отстраняване не Гешев. Това е само първата стъпка. БОЕЦ вярваме, че гражданите можем да спечелим тази битка. Не го ли направим, ще продължим да броим самоубитите докато дойде и нашият ред. И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгфеджийско образувание е латернатива, те са си едно! Алтернативата ще се роди в битката!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА