Прокуратурата цитира Пеевски! Това вече е дъното, закривай! (документи)

За последните пет години БОЕЦ сме внесли десетки сигнали в прокуратурата и сме прочели десетки страници откази и прокурорски бисери. Тази институция се е превърнала в служба за издаване на индулгенции и оправдаване на своите господари, отдавна е загубила функцията си на защитник на обществените интереси. Последният отговор, който получихме обаче е нещо ново и за нас. За първи път прокуратурата цитира Пеевски, като използва думите му, като аргумент да не образува проверка срещу… Пеевски. Директно признание, че Пеевски е господар и собственик на прокуратурата! ТОВА ВЕЧЕ Е ДЪНОТО!

На 22.02.2018г. БОЕЦ внесохме поредният сигнал по повод зададените от президента Радев въпроси за бизнес отношенията на Бойко Борисов и Пеевски. Сигнала ни бе разпределен в Специализираната прокуратура на Иван Гешев (дизеловият космонавт). Прилагаме текста на сигнала:

ДО: ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С И Г Н А Л

             ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ЕИК 176949776

АДРЕС – Гр. Видин к-с „Панония” блок 4 вх. З ап. 157 тел. 0899591399

 

На 14.02.2018г. в свое интеврю по телевизия БТВ, премиера на Република България, Бойко Борисов направи твърдение, че Иво Христов – шеф на кабинета на президента е работил в телевизия на депутата Пеевски. В отговор, на 15.02.2018г. в свое излявление пред медиите, Президента на Република България, Румен Радев,  зададе публично следните въпроси към премиера Бойко Борисов: „И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на   г-н Пеевски?“

БОЕЦ сезираме прокуратурата за думите на Президента Радев и изискваме да се провери, на какво основание г-н Радев задава тези въпроси? С каква информация разполага президента, даваща му основание да зададе въпросите уличаващи премиера Борисов и депутата Пеевски в нерегламентирани общи бизнес интереси и в корупционни схеми и незаконни действия на премиера Борисов с цел разпределяне на обществени поръчки в интерес на депутата Делян Пеевски. Сезираме прокуратурата за основателни съмнения, съдържащи се в думите на Президента, Румен Радев, за извършени тежки престъпления от общ характер от лицата Бойко Борисов – премиер и Делян Пеевски – депутат, а именно – корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, организиране на престъпна група с цел източване на бюджетни, европейски и общински средства чрез корупционни схеми за манипулиране на обществени поръчки в интерес на депутата Пеевски.

В редица разследвания на български медии, като сайтовете „Биволь” и „Фрогнюз” е изнесена информация и факти за обществени поръчки на обща стойност почти един милиард лева, спечелени от фирми, свързани с депутата Делян Певски. Голяма част от тези обществени поръчки са реализирани по време на управленските мандати на Бойко Бориосов, като премиер на България. Има и информация, водеща до логичен извод, че Бойко Борисов и Делян Певски имат общи бизнес интереси и скрита обща собственост в тютюневият гигант „Булгартабак”, както и в други фирми и офшорни компании, зад които прикриват своята собственост, капитали и общи бизнес интереси.

Прилагаме линкове към публикации на „Биволь” и „Фрогнюз” :

https://bivol.bg/public-procurements-peevski.html

https://bivol.bg/ograda.html

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/borisov-peevski-niamali-nishto-obshto-bulgartabak-kakvo.html

БОЕЦ, като представители на гражданското общество и поради високият обществен интерес изикваме от прокуратурата на Република България да извърши цялостна и задълбочена проверка на представените от нас данни и съмнения, като образува досъдебно производство, в хода на което бъдат установени всички факти и обстоятелства отностно общите бизнесинтереси на Бойко Борисов и Делян Пеевски, както и дали Бойко Борисов, в качеството си на министър председател, чрез властовите си възможности е разпределял обществени поръчки в интерес на  депутата Пеевски.

22.02.2018г.Видин               Г. Георгиев-председател УС НА ГД „БОЕЦ


В своето Постановление за отказ, прокурор Богдана Тончева от СП се позовава само на медийни публикации и мнението на депутата Делян Пеевски! Не е грешка! Прокуратурата отказва да извърши проверка, отказва да събере данни и доказателства, да провери фактите и обстоятелствата, да извърши нужните процесуални действия, като в хода на едно досъдебно производство извърши всичко необходимо, включително да изисква допълнителна информация от президента и да разпита Бойко Борисов и Пеевски! Отказват да изследват данните съдържащи се в приложените от нас материали на Биволъ и Фрогнюз, в които се съдържат конкретни доказтелства и информация водеща до обосновани изводи, че Борисов и Пеевски имат серизни и дългосрочни  корупционни бизнесотношения. А вместо това се позовават на медийни публикации и мнението на Пеевски, в стил „щом господаря така казва, значи е така“! Това вече наистина е дъното! Не коментираме правописните грешки и грамотността на прокурор Тончева, а само нейният професионализъм, или липсата на такъв. Това е несериозно, дори кварталният полицай, ако бъде сигнализиран за някаква нередност ще извърши проверка и ще разпита потенциалните свидетели. Гражданите в сигналите си до прокуратурата могат да се позовават на медийни публикации, но прокурорите в своята работа са длъжни да използват целият процесуален и институционален ресурс, с който разполагат, за да установят истината. Ако са истински прокурори, а не слуги на мафията, тогава им стигат и думите на господаря. Прокуратурата се задоволява с думите на Пеевски. Нищо, че сигнала е срещу Пеевски. БОЕЦ ще обжалваме пред Апелативна прокуратура, само за да попълним колекцията си от прокурорски бисери. Цацаров се явява в качеството на секретарка на Пеевски и сериозно обмисляме следващите сигнали срещу Пеевски да ги подаваме директно до него и направо той да ни отговаря от името на прокуратурата. Поне ще спестим време, а резултата ще е същият! 

Прилагаме официалният отговор на Пеевски (прокуратурата) :

В държавата на мафията  всички институции са подчинени, превзети и превърнати в бухалки и слуги на мафията. Нямаме правосъдие, свобода на словото и демокрация. Властва диктатурата на мафията! Гражданското общество и свободните и независими медии останахме единствената сила, която може да се противопостави на това зло за да си върнем държавата! БОЕЦ водим тази битка!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА