БОЕЦ от блокадата на Министерски съвет, ден 1: Да спрем коалицията ГАЗПРОМ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ и гражданите срещу коалиция „Газпром“ и колениченето пред Путин!

Тази вечер започна блокадата на БОЕЦ и гражданите на Министерски съвет. Намираме се точно пред централния вход на сградата.

БОЕЦ - блокада - МС

Да се преговаря с „Газпром“ е национално предателство не само защото Путин вече веднъж реши да спре газа за България, разочарован от загубите на своята армия в Украйна (както и още два пъти преди това), но и защото всеки лев, който отива в Путин, е кървав – той сее смърт сред цивилно население.

БОЕЦ блокада МС

Днес Украйна започна контраофанзивата си в Херсон. Ако Украйна си върне Херсон, Путин е свършен. БОЕЦ и гражданите в България пък продължаваме битката си срещу Петата колона и коалиция „Газпром“, предвождана от резидента Радев. Няма да позволим България да бъде поставена в положение да се моли на Путин да плаща за газ, с което да финансира убийствата на украинци.

Целите ни към момента са две:

  1. Незабавна оставка на енергийния министър Росен Христов;
  2. Гаранции от служебния кабинет, че няма да подновява доставките и няма да сключва нов договор за доставка на газ с терористите от ГАЗПРОМ, които едностранно и незаконно спряха доставките на газ за България в нарушение на договора и всички международни правни норми.

Защо сме срещу преговори с „Газпром“:

  1. „Газпром“ не е търговско дружество, „Газпром“ е оръжие в ръцете на Путин. Вече три пъти „Газпром“ спира газа за България и както е видимо – България оцелява. Бяхме на студено и българският бизнес оцеляваше. Можем без „Газпром“ и винаги сме могли, само че Борисов 12 години саботираше строежа на газовата връзка с Гърция и доставките на азерски газ;
  2. Моралният аргумент! Всеки лев за „Газпром“ отива за смърт и за убийства. „Газпром“ е касичката на Путин, а парите от нея отиват за убийства на жени и деца в Украйна;
  3. Диверсификацията значи не само различни източници, но и сигурни източници. През годините България имаше няколко различни източника на газ. Само един от тях обаче можем да наречем криминален – и това е „Газпром“. За трети път „Газпром“ незаконно спира газа. Ако искаме диверсификация, ни трябват сигурни източници.

Когато „Газпром“ е оръжие в ръцете на Путин, да насочваме отново това оръжие към себе си – да не сме самоубийци?

Ще принудим плъховете, назначени от Радев да влизат в Министерски съвет през задните входове. Ще ги принудим и да не поставят страната ни на колене пред Путин! Ако гражданите не го направим, няма кой друг.

БОЕЦ - блокада - МС. 29.08.2022

Казаха ни, че нямало хора в служебния кабинет, които са се противопоставили на преговори с „Газпром“. Ние обаче искаме да дадем шанс на всеки, който има против, ако има такива хора. И докато не чуваме и дума от Велислав Минеков, който беше особено активен през 2020 година, когато протестът трябваше да създава политици, смятаме, че е редно да чуем позицията на един друг човек в този кабинет – на Иван Демерджиев. В миналото той застана до гражданите в битката срещу главния прокурор Иван Гешев. Очакваме от него в идните часове и дни да заяви позицията си относно преговорите с „Газпром“ и ако желае, да се разграничи от кабинета на резидента Радев.

Призовахме и политиците, присъстващи на протеста ни, да не чакат инструкции от партийните си централи, а да заявят позицията си срещу преговори с „Газпром“ от нашия микрофон.

И няколко обявления:

❗❗❗Утре, в 9:30, тръгваме на първата акция-изненада!
Ще посочим основните институции-проводници на интересите на коалиция „Газпром“ и ще направим така, че никой да не се съмнява в реалните им цели и задачи🤬!

❗❗❗Имаме нужда от вас, за да удържим блокадата пред МС! Ако не можете да останете тази вечер с нас в палатковия лагер, елате утре на акцията-изненада. Останете с нас през деня, елате утре вечер или в сряда – трябва да докажем, че гражданско общество в тази държава има, то е будно и непримиримо и няма да се огънем, докато не постигнем целите си!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA