БОЕЦ и гражданите в „Булгаргаз“: Дали не ни плашат със студена зима, докато ние сме собственици на много газ от „Турски поток“? 

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ и нашите приятели Атанас Шарков и Кирил Чуканов отидохме в „Булгаргаз“ за среща с ръководството, за да разберем какво прави за  т. нар. „енергийна криза“ и преговаря ли с „Газпром“ за връщане на България в руската газова робия.

булгаргаз - боец

Преди седмица БОЕЦ внесохме искане за среща с назначения от правителството на Радев нов шеф на „Булгаргаз“ Деница Златева, за да получим отговори на нашите въпроси. БОЕЦ вече имахме два телефонни разговора с Деница Златева, в които тя увери, че среща ще се проведе, независимо дали ще се срещнем с нея, или с друг представител на държавата компания.

Искаме да знаем водят ли се преговори с „Газпром“, кой води тези преговори, ако такива има, споделя ли „Булгаргаз“ тезата на служебния кабинет за това, че „Газпром“ ще осъди България за това, че „Газпром“ ни спря газа. Подготвихме и документи, които да връчим.

На влизане в ДАНС ни беше казано, че Деница Златева е в болничен и че ще се срещнем с началника на правния отдел Ася Стоянова. Докато чакахме, последваха редовните за служителите на овладените структури искания да не се снима, да се чака отвън и т.н. След това ни информираха, че г-жа Стоянова няма да ни приеме, а ще ни информират за среща, която ще се състои следващата седмица. Както често се случва при институциите, „Булгаргаз“ се скриха от среща с гражданите.

Междувременно няма страх от това, че се работи за връщане към руската газова робия, няма страх от това, че ако плаща за руски газ, България плаща за убийствата, които Путин извършва, няма и страх от това, че Златева пое ангажимент към нас, който не изпълни. Страх има от това, че снимаме входа на сградата…

Освен това охраната на „Булгаргаз“ си позволи да сравнява БОЕЦ с „крадец“. Никой държавен служител няма право на такова отношение към БОЕЦ и гражданите, не само защото ние сме тези, които плащат техните заплати.

След като първо бяхме уведомени, че среща днес няма да има, ни казаха, че среща щяло да има. Срещата беше със Стоянова от правния отдел, като провеждането ѝ беше представено като „добра воля“ от нейна страна.

Все пак Георги Георгиев и Анжела Адамова от БОЕЦ бяха допуснати до среща. Камерата ни обаче трябваше да остане навън – за „Булгаргаз“ се оказва много важно нищо да не е прозрачно и да не се вижда в пълнота.

 

След разговора можем да кажем, че „Булгаргаз“ не провежда преговори с „Газпром“. Остава въпросът кой провежда преговори с руснаците тогава. Стоянова не знае към момента „Булгаргаз“ да е инициирала арбитражно дело срещу „Газпром“, нито „Газпром“ да е инициирал дела срещу „Булгаргаз“. Няма и становища дали „Булгаргаз“ ще заведе иск срещу „Газпром“. По всичките ни останали въпроси отговори нямаше, с аргумента, че Стоянова е отскоро в компанията.

Отговорът на един от нашите въпроси обаче не приемаме. Попитахме по коя тръба България досега е получавала газ от „Газпром“. Стоянова каза, че не знае – „по тази, по която си е влизал“, каза тя. А това е важен въпрос.

Питаме какво се случва с тръбата на „Турски поток“ в момента , има ли газ в нея, ако да, какъв е този газ, транзитен ли е, или в собственост на България, продава ли България газ на изхода, има ли комисионни и ако да, къде отиват те. Питаме дали не ни плашат с гладна и студена зима, докато ние сме собственици на много газ. 


Срещата в „Булгаргаз“ беше пълен провал за институцията. Този скандал на входа и драмите със снимането олицетворяват отношението към гражданите. Това потвърждава и тезите, че модела на Буда и мафията се завръща с пълна сила. Това е моделът на наглите, на Петата колона, на институциите, които се крият от гражданите. БОЕЦ няма да позволим това.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA