Владислав Горанов прикрива източване на над 4.7 милиарда лева ДДС от бюджета!

При подобни обстоятелства в нормалните държави следват незабавни оставки на министри и правителства! И арести на министри!
На 13.02.2018г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП и министерството на финансите, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове.По информация на БОЕЦ, а и след направените от следовател Бойко Атанасов разследвания става дума за над 4.7 МИЛИАРДА ЛЕВА! Това е една от най-пазените и най-опасните за управляващата ни мафия тайни! На фона на фалиращи болници и милиони пенсионери живеещи в мизерия, държавата има да взима милиарди и не си прибира парите. Това са дължими суми от фирми на близки до властта олигарси, от тези, които дърпат конците на нашите управници.


ДДС е данък, който се плаща от всички български граждани, без значение от възраст, социален статут и доходи! Дори и бездомниците, когато си купуват стар хляб за 60 стотинки, плащат 10 стотинки ДДС. А в същото време шепа наглеци, контролиращи и подчинили държавата и нейните институции са източили и източват  милиарди от ДДС и остават недосегаеми.
В свой отговор до БОЕЦ от кабинета на министър Горанов ни уведомяват, че в министерството на финансите НЕ РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕСЪБРАНОТО ДДС! Което е абсурдно!

Това е нагла лъжа на министър Горанов! По закон министъра на финансите отговоря за фиска , той контролира дейността на НАП, изработва и предлага бюджета на държавата и по същество това е признание за престъпна небрежност и неизпълнение на служебните задължения! КАК контролираш приходната част на бюджета, след като не знаеш, колко несъбрано ДДС има, а говорим за милиарди?! ИСТИНАТА обаче е, че Горанов се опитва да избяга от отговорност по отношение на несъбраните МИЛИАРДИ ЛЕВА ДДС, дори с цената на подобно „признание“ уличаващи го в престъпление по служба. Защото схемата за източване на милиарди от бюджета и прикриването на тези престъпления се ръководи от най-високо ниво – Пеевски, Цацаров и Борисов. Те разпределят държавната баница. Горанов е само изпълнител и пазител на господарите си.
Отговора от МФ е за БОЕЦ основание да внесем сигнал в прокуратурата срещу министър Горанов за престъпление по служба, неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността НАП, като в следствие на това са настъпили тежки вреди за държавата и финансови щети в особено големи размери. Така и Пеевски и Борисов ще имат възможност да му върне жеста, като наредят на слугата си Цацаров да го обяви за невинен. Познато, нали?
Разбира се, БОЕЦ изискваме и незабавно подаване на оставка от министър Горанов. Пореден тест на неговата наглост.

(На снимката – Пеевски и Владислав Горанов. За какво ли си говорят?)
От НАП до момента нямаме отговор на Заявлението ни (бяхме предупредени, че „посмъртно“ няма да получим тази информация) и след като преди два дни изтече крайният срок за предоставяне на исканата от нас информация, БОЕЦ ще заведем дело в Административен съд София и ще се борим до край, Истината за този зверски грабеж да бъде разкрита и виновниците да понесат своята отговорност!
Заедно с аферата Белене и фалита на КТБ, далаверата с източването на милиарди ДДС чрез схеми с участието и чадъра на НАП и прокуратурата , е най-бруталното и нагло престъпление на управляващата ни мафия, обричаща поколения българи на бедност и мизерия.
За да успеем ни е нужна подкрепата на гражданското общество, само чрез натиск можем да принудим институциите да отговорят.
Мафията използва властта си за да крадат нашите пари и да прикрива престъпленията си!
Споделяйте и разпространявайте!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА