Щом лъжат значи е страшно! 16 МИЛИАРДА причини имат да ги е страх!

След два дни мълчание на „националните телевизии“, днес някак срамежливо и с половин уста поставиха темата за МИЛИАРДИТЕ НЕСЪБРАН ДДС. Е, не цитират източника на информация, не посмяха да дойдат и на пресконференцията на БОЕЦ за да чуят фактите и да получат документите, но за сметка на това си помълчаха качествено.
Днес вече , принудени от бурята, която БОЕЦ предизвикахме , с разкриването и огласяването на данните за МИЛИАРДИ откраднати от ДДС, Вожда е разпоредил на матросовците, да почнат да пръскат с манупулации и лъжи от ефира на подчинените „телевизии“.
Благодарим на всички електронни медии, които отразиха случая и огласиха информацията коректно.
Дори лицето Росен Бъчваров – заплатаджия в НАП и изпълнителната директорка Галя Димитрова дадоха пресконференция. Страха затваря много усти,но и отваря много усти. И задници. Понякога са трудно различими. Пресконференция без повод и без обяснения защо се прави. Паниката е лош съветник. Ама Вожда като е наредил няма мърдане, нали затова увеличиха заплатата на шефката на НАП. Защото е послушна и защото едни милиарди са отишли където трябва.
5.4 МИЛИАРДА БИЛИ НЕСЪБИРАЕМИТЕ задължения от ДДС. Тотал щета. И нема да се плашите, в Европа несъбирали повече. Чак не знам как тая Европа още не е фалирала. Европа не е , но България е. Когато осигурителната система се дотира 50% от бюджета, на това му се казва ФАЛИТ. А когато от бюджета са откраднати 16 МИЛИАРДА само от ДДС, НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ГРАБЕЖ! Зверски грабеж! Над най-бедният народ в Европа.
За тези 16 МИЛИАРДА обяснението е , че те са „наложени ревизионни актове за установени данъчни нарушения и задължения“. Но, никой не казва колко от тези 16 МИЛИАРДА СА СЪБРАНИ И КОЛКО НЕ СА СЪБРАНИ. Май събрани са жълти стотинки. В документите предоставени на БОЕЦ от НАП за тези 16 МИЛИАРДА пише че, повечето от тези ревизии са възложени от външни институции. И още: „В преимуществената част от случаите , когато ревизиите се възлагат от външни институции, субектите, които са обект на контролната дейност не притежават имущество срещу което е годно да се насочи изпълнение , съответно да се съберат установените задължения“!
Някой нещо?
16 МИЛИАРДА ОГРАБЕНИ И ОДРАНИ ОТ ГЪРБА НА НАРОДА! И много малка част от тези пари би могла все още да бъде върната в хазната.
И не се връзвайте на сравненията с Европа. Защото са обидни. Защо не сравняват икономиката на България с тази на цяла Европа? Защо не сравняват заплатите с европейските? Пенсиите?
Мафията се тресе от страх. Страха народа да се събуди и да осъзнае, колко брутално и нагло е бил краден , докато е събирал стотинки и левчета с СМС-и за да си лекуваме децата! Докато е гладувал за да си плати тока. Докато е пестил от лекарства за да си плати данъците!
Да се събуди и да изрине злото, което, като тумор изцежда и убива държавата ни!
Този път лъжите няма да помогнат. Този път и медийното затъмнение няма да помогне, защото за добро, или лошо има интернет. Този път и мантрата на Буда „аз не съм виновен, другите са крадците“ няма да сработи, защото по време на неговото управление кражбите на ДДС скачат десет пъти!
Този път ще плащате!
БОЕЦ ще водим битката срещу мафията ограбваща държавата ни до край.
В понеделник внасяме сигнали във връзка с ДДСгейт в Европейската комисия, парламента и парламентарните партии. Внасяме и сигнал в прокуратурата срещу всички финансови министри, шефове на НАП и премиери за периода 2000г. – 2017г.
И остава последното действие. Площадите.
А може Цацаров и Борисов да подадат оставки преди това. И това сме го виждали. Не сме виждали обаче главни прокурори, премиери и министри в затвора. А това е нашата цел. И техният кошмар.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ с нови сигнали и разкрития за 16-те милиарда несъбрано ДДС!

С изумление наблюдаваме коментара на председателя на икономическата комисия в Парламента Петър Кънев в сутрешния блок на Нова ТВ!
Темата е несъбраното ДДС, която така и не влезе в новините на основните медии, но срамежливо надниква поне покрай Виктор Николаев, който не смее да назове името на БОЕЦ в ефир. Искаме да го насърчим, като казва, че има писмо от НАП, да споменава поне кой му е получателя и кой огласи публично тази информация.
ГД „БОЕЦ“ не се бори за слава, разбира се, но така зрителите на НОВА ТВ останаха с впечатление, че ей така, без конкретен повод изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова е решила да сътвори официален документ, доказващ констатирани за 17 години 16 милиарда лв задължения по ЗДДС!?
…5,8 милиарда от които – фактически изпарили се, понеже няма как данъчите да вземат „на босия цървулите“, т.е. формалните длъжници вече са безимотни граждани от махалите…
Не само зрителите на Нова ТВ бяха въведени в заблуждение – гостът в студиото също остана с впечатлеието, че говорят за „доклад“ на НАП и изрази доверие в цитираните числа.
И правилно, БОЕЦ също вярва на цифрите там, но не вярваме в изненадата на г-н Петър Кънев!
Налага се да припомним и съобщим две неща:
Първо, в писмото на г-жа Димитрова, изпратено до ГД „БОЕЦ“ след Заявление по ЗДОИ става дума само за суми, констатирани по ревизионни актове! Там няма и дума за ИЗТОЧЕНО по криминални схеми ДДС – чрез кухи, бързо изчезващи фирми и фиктивен износ. Това е престъпление, с което се занимават различните органи, които през годините разследват финансови престъпления – Икономическа полиция, ДАНС, ГДБОП, Прокуратура…
Тази информация вече поискахме от НАП с друго Заявление по ЗДОИ, очакваме отговора, но по предварителни данни, става дума за десетки милиарди, само за периода след 2000 г. ТЕЗИ 16 МИЛИАРДА СА САМО КОНСТАТИРАНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СА МАЛК АЧАСТ ОТ ОБЩАТА ЗАГУБА НА ДЪРЖАВАТА ОТ РАЗЛИЧНИТЕ СХЕМИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ И НЕВНАСЯНЕ НА ДДС!
По наша информация най-големи КРАЖБИ на много милиони от ДДС през фирми без дейност и с фиктивен износ са дело именно на бизнесмени, свързани със съпартийците на г-н Петър Кънев в БСП. Те са се случвали през цялото време, откак изобщо плащаме тоя данък, т.е. от 1994 г..
ГД „БОЕЦ“ не може да позволи на БСП (или която и да е друга управлявала партия!) да заема поза на морален стожер по темата. ГЕРБ носят най-голяма отговорнст, като най-дълго управлявали и по чието време има най-много несъбрано (откраднато) ДДС, но не трябва да забравяме, че БСП и ДПС са техни ментори и учители в тези схеми, а всички заедно произхождат от партията майка БКП.
Затова, още следващата седмица внасяме сигнал до Прокуроратурата да разследва всички финансови министри, шефове на НАП и премиери от периода 2000-2017 г. Междувременно сезирахме прокуратурата срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов по казуса и уведомихе президента. В понеделник ще увоедомим и предоставим цялата информация и в Еропейската комисия и ще я изпратим до парламента и политическите партии.
Продължаваме да държим Бойко Борисов и министрите му за отговорни, включително и затова, че въпреки дадените през 2009 г. обещания да прекратят грабежа на ДДС, не направиха нищо! По-точно, направиха обратното – позволиха на крадци и „разсеяни“ длъжници да продават фирмите си на безимотни граждани и да сключват споразумения с данъчните и с прокурорите и така да запазят ограбеното.
Точно затова, във вече подаденото Заявление по ЗДОИ поискахме информация кои са сключили споразумения, кои са най-големите разследвани длъжници, по години и обеми, и кой е разрешил тия споразумения.
Важни въпроси, чиито отговори носят мирис на оставки.

БОЕЦ сезирахме Президента за 16-те милиарда несъбрано ДДС!

На среща в президентството с финансови експерти от икономическият екип на президента, БОЕЦ предоставихме получената от нас информация за 16 210 000 000 лева несъбрано ДДС от НАП.

БОЕЦ внесохме в деловодството на президента и официално писмо, с което призоваваме Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност по темата, заради доказана невъзможност на всички институции да решат този проблем през годините. Изразихме своите съмнения, че това не се дължи само на некадърност, а  БОЕЦ считаме, че хора по високите етажи на властта са прикривали и са били част от тези схеми за източване на десетки милиарди от бюджета на най-бедната държава в Европа. За което вече внесохме първите сигнали в прокуратурата, предстоят и още.

Поставихме и въпроса за сигнала на БОЕЦ до президента, ДНАС, МВР и НСО с което ги сезирахме за заплахите спрямо следовател Бойко Атанасов и изисквахме да му бъде осигурена охрана от НСО. Припомнихме, че именно следовател Атанасов постави темата с несъбраното ДДС и повдигна завесата, разкривайки схемите за сключване на „срамни” споразумения на прокуратурата с организирани престъпни групи за данъчни измами и източване на ДДС.

Получихме уверения, че действията на БОЕЦ са добре познати и се следят от президентството (добре е, че всички ни следят) и ще получим отговор на поставените от нас въпроси, както и че ще бъдем информирани за действията и реакцията на президента по повод внесеното от нас писмо.

Прилагаме пълният текст на писмото:

До

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Г-Н РУМЕН РАДЕВ

 

С И Г Н А Л

ОТ

ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

Съгласно Заявление за достъп до обществена информация с вх. № 92-00-141 от 13.02.2018 година ГД „БОЕЦ – България обединена с една цел” поиска от Министерство на финансите и национална агенция по приходите да предостави данни за размера на несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове за периода 01.01.2000 – 31.12.2017 година. /Приложение № 1 към настоящия сигнал/.

В отговор  с изх. № У-ЗДОИ -5 от 22..02.2018 година от кабинета на министър Владислав Горанов ни уведомяват, че в министерството на финансите НЕ РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕСЪБРАНОТО ДДС! /Приложение № 2 към настоящия/

В отговор с изх. № 92-00-141 – 5 от 09.03.2018 година ЦУ на НАП, в частност изпълнителния директор – г-жа Галя Димитрова, приема за основателно искането за достъп до обществена информация, намира за допустимо и основателно искането и на основание чл. 34 от ЗДОИ предсотавя в отговор исканите данни, съгласно Решение № ЗЦУ-37 от 09.03.2018 година /Приложение № 3 към настоящия/.

В соченото Решение № ЗЦУ-37 от 09.03.2018 година на Изпълнителния директо на НАП се посочват подробни и обобщени данни за размера на несъбраният и дължим ДДС по влезли в сила ревизионни актове за периода 01.01.2000 – 31.12.2017 година, разпределението на сумите в годишни периоди и деференцирането им като статут на събираемост, причини за обявяването им като несъбираеми и иституции и контролиращи органи установяващи по надлежен ред размера им, условията и процесите за натрупването им във вреда на фиска.

Общият размер на установените задължения по ревизионни актове на НАП е в размер на 16 210 668 700 лв. НАД ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА! И това с допълнението, че тези пари в огромната си част са несъбираеми! ТОВА Е СЪИЗМЕРИМО С БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА! – ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, ОТБРАНА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, СОЦИЛАНИ РАЗХОДИ, СЪДЕБНА СИСТЕМА, МОДЕРНИЗАЦИЯ НА АРМИЯТА, ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО!

МИЛИАРДИ  НЕСЪБРАНИ! На фона на фалиращи болници, протестиращи служители от различни сфери, мизерни пенсии и тотален демографски срив заради беднотията и зверската корупция. МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а в това време събираме левчета за да си лекуваме ние, българските граждани децата и близките, защото ДЪРЖАВАТА  НЯМА ПАРИ!

Разпределение по години! За всичките 11 години от 2000г.  до 2010г. общият размер на откраднато ДДС е 1 400 000 000лв. След встъпването на Борисов на власт само за 2011г. установеното източено ДДС е в размер на 1 100 000 000лв. ЕДИН МИЛИАРД И СТО МИЛИОНА ЛЕВА! Това е годината, в която Бойко Борисов в първия си премиерски мандат „усвои” резерва на Здравната каса! През тази година бюджета на МВР е в размер на 999 000 000 – несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП е със сто милиона лева повече от целият бюджет на МВР! И през следващите години този „грабеж” се запазва в огромни размери!

2012г. – 742 117 000 лв, 2013г. – 548 125 000 лв. 2014г. – 510 991 000 лв. 2015г. -654 387 000 лв. 2016г. – 564 968 300 лв.

Анализирайки цифрите става ясно, ЧЕ ПРЕЗ ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТРИТА МАНДАТА НА Бойко Борисов, като премиер рязко се увеличават сумите на несъбраното ДДС!

   Г-н Президент, БОЕЦ ви предоставяме получената от НАП информация относно огромния размер на несъбраният данък върху добавената стойност. Изразяваме своите опасения, че това представлява сериозна заплаха за финансовата стабилност и сигурност на страната, които са част от националната сигурност на държавата и ви призоваваме да свикате Консултативен съвет по национална сигурност по темата!

 В следващите  дни БОЕЦ ще запознаем и предоставим тази информация и на  Европейската комисия, както и на  европейския парламент, заради неспособността на българските институции да се справят с този проблем, което не можем да си обясним само с некадърност, а изразяваме своите съмнения за това, че длъжностни лица по високите етажи на властта са прикривали и съдействали за реализирането на схемите довели до несъбирането на над 16 милиарда лева в държавният бюджет, за което вече сезирахме и прокуратурата.

Приложено ви изпращаме копия от Завлението на БОЕЦ по ЗДОИ до НАП, както и отговора на НАП и отговора на Финансовото министерство.

 

21.03.2018г.                              Председател ГД ‘БОЕЦ” – Георги Георгиев