БОЕЦ: „Горанов не трябва да коментира, а да дава показания!“

След пресконференцията на БОЕЦ във вторник, на която изнесохме факти за несъбраните  от НАП почти 6 милиарда лева ДДС, днес, четири дни по-късно, министъра на финансите Владислав Горанов проговори.  

Принуден от разрастването на скандала и обществената реакция, Горанов, в опит да омаловажи случващото се заяви пред журналисти следното:

Странно, че на фона на един отговор на НАП до едно юридическо лице с нестопанска цел се повдигна този дебат. Ние в министерството го водим отдавна и сме предприели доста законови промени, свързани с намаляване на възможността нелоялни и некоректни търговци да избягват плащането на ДДС, прехвърляйки собствеността на малоимотни граждани, премахвайки възможността на държавата да си събере приходите

За вас е странен този дебат, г-н министър, но за народа, от чиито гръб са одрани тези милиарда дебата е много, ама много закъснял. Горе долу, с около шест милиарда закъснял. Или с 16 милиарда.

Всъщност СТРАННОТО е, че именно Горанов коментира темата! Напомняме , че БОЕЦ изпратихме Заявлението с искане на информация за несъбраното ДДС едновременно до НАП и Министерството на финансите, лично до Владислав Горанов! И от министерството на финансите ни отговориха , че НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ! Въпроса е, как тогава Министър Горанов коментира темата, след като не е запознат и не разполага с информацията?! 

По важният въпрос е, как министъра на финансите не знае какъв е размера на несъбраното ДДС? И то при положение, че е в размер на много милиарди! Как изготвят бюджета на държавата? Как предвиждат приходите? Как взема мерки срещу кражбите и схемите за източване на милиарди от ДДС, след като не знае дори в  в какъв размер е то? По закон именно министъра на финансите е задължен да упражнява контрол върху дейността на НАП и да провежда финасовата политика, като част от нея е и реализирането на приходната част от бюджета.

(Владислав Горанов и Пеевски. Сигурно обсъждат мерки за борба с източването на ДДС…)

Когато държавата е ощететена с милиарди, а ти казваш, че не знаеш нищо, значи че не си упражнил контрол, не си взел съответните мерки, не си изпълнил служебните си задължения. В това отношение основна отговорност носи и премиера. Именно с тези аргумени на 21.03.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал в прокуратурата срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов, които в качеството си на длъжностни лица са извършили престъпление по служба, не са изпълнили служебните си задължения и не са упражнили контрол върху дейността на НАП, което е довело до огромни щети за държавата.

И сега очакваме Горанов и Борисов да дават показания, а не да коментират тема,з а която самите те казват, че не са запознати! 

Очаквайте следващата седмица  нови разкрития и следващите действия на БОЕЦ. Вярваме, че гражданското общество е единствената сила, която може да се противопостави и да отстрани  мафията от властта и да спрем разрухата и ограбването на държавата. БОЕЦ винаги водим битките си до край.

БОЕЦ: Защо говорителят на НАП излъга за дедесарите?!

БОЕЦ: Защо говорителят на НАП излъга за дедесарите?!

   Говорителя на НАП, Росен Бъчваров излъга най-нагло в национален ефир. При свое участие в сутрешния блок на НОВА , на въпроса на водещия, за кой период се отнасят несъбраните и определени като несъбираеми 5.4 МИЛИАРДА ЛЕВА, Бъчваров отговори: „В преобладаващата си част, това са суми натрупани от 2000г. до 2010г.”

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!

БОЕЦ разобличаваме лъжата на Бъчваров с документите, с които разполагаме и подписани от изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. От тези документи е ОЧЕВАДНО , че ОГРОМНАТА ЧАСТ от тези 5.4 МИЛИАРДА лева откраднато ДДС е реализирана СЛЕД 2011г.!

Ето данните:

Сумарно за периода 2000г. – 2010г. включително – 1 400 000 000 лв.

2011г. – 1 098 169 900 лв.

2012г. – 742 117 700 лв.

2013г – 548 124 500 лв.

2014г. – 510 991 900 лв.

2015г. – 654 968 300 лв.

2016г. – 564 968 300 лв.

2017г. – 271 071 300 лв.

Видно е, че огромната част от размера на откраднатото ДДС е реализирана  СЛЕД 2010г.! КАТО ГОДИНАТА РЕКОРДЬОР Е 2011Г. С ЕДИН МИЛИАРД И СТО МИЛИОНА!

Видно е, че схемите за крадене на ДДС се развиват и размера откраднатото ДДС се увеличава десетократно (за 2011г. размера на несъбираемото ДДС е десет пъти по голям от средният за предходните години) СЛЕД ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ!

Видно е, че рекорда е през 2011г, годината в която ГЕРБ „усвоиха” резерва на здравната Каса.

Видно е, че лъжите на Бъчваров са с цел да се прехвърли отговорността за този грабеж на предхождащите управления преди ГЕРБ, но от документите е ОЧЕВАДНО, че най-голяма отговорност носи именно ГЕРБ, като по време на техните управленски мандати кражбите на ДДС нарастват до ДЕСЕТ ПЪТИ в сравнение с предходните години, преди 2010г. Раабира се, солидарна отговорност носят и всички управлявали за периода 200ог. – 2017г. 

Видно е, че управляващите са в паника, след като с лесно разобличими лъжи се опитват да скрия Истината и да заблудят обществото.

ЗАЩО СА ПРИНУДЕНИ ДА ЛЪЖАТ?

Защото с огласената от БОЕЦ информация за МИЛИАРДИТЕ откраднато и несъбираемо ДДС, разкрихме най-срамната и жестока тайна на управляващата ни мафия за най-големият грабеж в новата история на държавата. Ударихме ги на най-болното място – схемите на техните спонсори за БЕЗНАКАЗАНО КРАДЕНЕ НА ДДС! Тези пари не са откраднати от малоимотните бушони в края на веригата, те са откраднати от обръчите и фирмите на управляващите и свързаните с тях олигарси и бизнесмени. Управляващите осигуряват чадъра, а олигарсите връщат част от милиардите в партийните каси и директно в джобовете на политиците! НАРОДА ПЛАЩА!

След като държавата се тресе трети ден от направените от БОЕЦ разкрития за милиарди несъбрано ДДС, премиера Борисов мълчи като комунист на разпит, а армията му от калинки, гинки, чиновници и матросовци се опитват да скрият, игнорират и изопачат Истината чрез лъжи и манипулации.

 Явно несъбраните милиарди и въпроса КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ НИ не са важни за Борисов. Единственото обяснение е, че той знае отговора и парите не са „изчезнали”, а са отишли на „точното място”.

ЗАЩО БУДА МЪЛЧИ? По въпроса за двете лъвчета се изказваше по три пъти на ден! Не че не са важни, но все си мислим, че и МИЛИАРДИТЕ откраднати от гърба на българите са не по малко важни!

БОЕЦ ще продължим да задаваме въпроси.  Да разобличаваме лъжите и схемите на управляващите, тяхната неспособност да управляват и  ще разкриваме процесите на мафиотизиране на властта, водещи до ограбването на държавата и безнаказаност за виновните.

Очаквайте нови документи и информация за нанесени щети в огромни размери на държавата от длъжностни лица на най-високи позиции в управлението. Очаквайте и нова информация за ДДСгейт! 

БОЕЦ още на 19.03.2018г. внесохме следващо Заявление по ЗДОИ до НАП с искане да ни бъде предоставена информация – пълен списък на всички търговци и фирми установени по веригите на данъчните престъпления за източване на ДДС. Не само тези в края на схемите, малоимотните бушони, а имената на всички по веригата! Включително тези, които реално са присвоили, укрили и открднали МИЛИАРДИТЕ.