На фона на „ФЕЙСБУК-гейт“, помните ли аферата „ЧЕРВЕИ“?

На фона на ФЕЙСБУК-гейт, помните ли „Червеи”?

„Фейсбук” и Зукърбърг

Със закъснение от почти седмица след избухването на мегааферата за източването на личните данни на 50 млн. потребители, основателят на Facebook Марк Зукърбърг публикува признание, че мрежата е „направила грешки“ и се извини.

Facebook има много работа, за да подобри услугата, написа Зукърбърг в лично и дълго изявление. Той подчертава, че носи лично отговорността за случващото си и обещава, че ще осигури на потребителите по-добър контрол върху използването на личните им данни.

Facebook е окото на бурята заедно с британската консултантска фирма Cambridge Analytica (CA), която беше обвинена, че е изтеглила без позволение личните данни на 50 млн. потребители на социалната мрежа и е създала софтуер за прогностика и манипулиране на електоралното поведение за кампанията на Доналд Тръмп през 2016 г.

CA е използвала приложението Thisisyourdigitallife, разработено от третата фигура в скандала – руския учен Александър Коган, за да събере данните. Фирмата се е възползвала от пропуск в сигурността, за който социалната мрежа е знаела, твърди бивш служител на Facebook.

България и аферата „Червеи”

През 2015г., след избухването на скандала, българското общество разбира, че цялата електронна база данни на МВР е източена и към нея е имало нерегламентиран достът в продължение на 300 дни! Разработката показа нагледно, че държавата е превзета и когато има злоумишлен консенсус по върховете й, дори и най-пазените тайни, които следва да гарантират националната сигурност, могат да бъдат изнесени като щайга буркани от мазето. И така от няколко години държавата не е съвсем сигурна дали някой някъде – в парк-хотел „Москва“ или в хотел „Берлин” , няма достъп до личните данни на всички български граждани, оперативната информация и агентите на МВР от последните 20 години или пък дори до движението на патрулните автомобили.

За аферата „Червеи” може да си припомните от тук:

https://bivol.bg/badapples-talking-s3-9.html

и тук:

http://www.mediapool.bg/vladimira-yaneva-i-todor-kostadinov-otivat-na-sad-za-aferata-chervei-news236484.html

 

Като обобщение можем да кажем, че в България няма притеснени относно теча на лични данни от „Фейсбук”. Българите отдавна живеят в ченгеджийница, в „Биг Брадъра” на Цветанов, Пеевски, Цацаров, Писанчев и Борисов. Отдавна личните им данни са достъпни за всеки, който ги пожелае. Отдавна подслушването, източването на данни, следенето, рекета, изнудването и контрола са въведени, като стил на управление  от нашите управляващи. Когато мафията управлява, тя не е нужно да краде данните ни, тя разполага с тях „по закон” и пак „по закон” злоупотребите са превърнати в норма!

Поредицата интервюта, доклади и изявления на шефа на службата за контрол на разуанавателните средства, Бойко Рашков, дават информация за подслушване на съдии, депутати и хиляди нарушения на закона от ДАНС, МВР и прокуратурата, подставящи се над закона.

http://www.mediapool.bg/boiko-rashkov-informira-parlamenta-za-hilyadi-narusheniya-sas-srs-ta-news272751.html

Доказателствата  за незаконното подслушване на следовател Бойко Атанасов и репресиите над него заради направените от следователя разкрития за шпицкомандите в прокуратурата и срамните споразумения на шефа на спецпрокуратурата Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС и финансови измами, са пример за нивото и начините по които мафията е подчинила и превзела държавата, службите и институциите, както и начините по които тези, които източват държавата остават безнаказани!

https://bivol.bg/srs-atanasov-gdbop.html?pdf=31115

Когато начело на държавата и службите стоят хора с агентурни имена, то неща като „лични данни”, „свобода на словото” и „демокрация” са изродени и лишени от смисъл.  През последните три десетилетия ДС само сменя марионетките си, а реалната власт в държавата се упражнява от „кръгове” , „обръчи”, ченгета , комунисти  и олигарси, подчинили всички власти и институции. Изборите са превърнати в едно огромно престъпление, което само легитимира властта на мафията, а българите отдавна нищо не избират, те само плащат сметките за грабежа на своите управници.

Данните изнесени от БОЕЦ преди дни за 16 МИЛИАРДА установени злоупотреби с ДДС и оглушителното мълчание на премиер, парламент и главен прокурор по темата са пример за нивото на мафиотизиране на държавата и институциите и. Логични са и следващите въпроси- Колко са милиардите източени и откраднати от приватизацията? Колко са откраднатите от акцизи? Колко са откраднатите от корпоративен данък? И някак самите тези въпроси дават отговор на най-важният въпрос – ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА?

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА