Видовден! БОЕЦ внесе сигнал във ВКП срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите, заемащи тези постове след 2000г заради ДДСгейт!

Росен Стефанов – Отец Рафаил от БОЕЦ и Захаринка Истаткова, в качеството и на говорител на сдружението, внесоха сигнал във Върховна касационна прокуратура по повод аферата ДДСгейт. Сигнала е срещу шефовете на НАП, финансовите министри и премиерите заемали тези постове след 2000г.

ГД „БОЕЦ” сезираме прокуратурата за основателните си съмнения, за извършени от заемащите постовете – министър на финансите, ръководител на НАП и премиер за периода 2000г. – 2017г, както и в качеството им на длъжностни лица престъпления по чл.282 и чл. 285 от НК, както и реални данни за неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП, довели до щети за държавата и фиска в изключително големи размери. НАстояваме прокуратурата да установи тези хора, както и тяхната отговорност по отношение на несъбраното ДДС. Предвид изключително големият размер на нанесените щети, както и на огромният обществен интерес, ГД БОЕЦ настояваме прокуратурата да образува досъдебно производство в хода на което да бъдат установени всички факти и обстоятелства, да бъдат повдигнати обвинения и потърсена отговорност на длъжностните лица, допуснали чрез свои действия, или бездействие да бъде нанесена тази огромна щета за държавата, изразяваща се в почти шест милиарда несъбираем данък добавена стойности в над 16 милиарда установени злоупотреби с ДДС.

Официално по повод ДДСгейт бяха внесени и писма до Парламента и парламентарно предсатвените партии. Информирахме ги, че общият размер на установените задължения по ревизионни актове на НАП е в размер на 16 210 668 700 лв. НАД ШЕСТНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА! И това с допълнението, че тези пари в огромната си част са несъбираеми! ТОВА Е СЪИЗМЕРИМО С БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА! – ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, ОТБРАНА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА, СОЦИЛАНИ РАЗХОДИ, СЪДЕБНА СИСТЕМА, ВСИЧКО ВЗЕТО ЗАЕДНО!

МИЛИАРДИ  НЕСЪБРАНИ! На фона на фалиращи болници, протестиращи служители от различни сфери, мизерни пенсии и тотален демографски срив заради беднотията и зверската корупция. МИЛИАРДИ ОТКРАДНАТИ, а в това време събираме левчета за да си лекуваме ние, българските граждани децата и близките, защото ДЪРЖАВАТА  НЯМА ПАРИ!

Не очакваме реакция от тях, защото самите те са членове и са част от партиите и схемите за източване и ограбване на държавата. От материал на Биволъ става ясно, че депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев е продал фирмата си с 200 000 лева задължения за  ДДС на малоимотен гражданин. Такива има доста в парламента, а мнозинството от депутатите са зависими от олигарсите източили милиардите ДДС. В държавата на мафията, властта е в ръцете на мафията! И парите ни също!

Депутат от ГЕРБ излъгал хазната с 200 бона данък

БОЕЦ продължаваме своята битка срещу мафията и корупцията и изразяваме позицията си, че докато Цацаров е начело на прокуратурата, всеки опит за реална борба с корупцията и мафията и всеки опит за реална съдебна рефорна са обречени!

Продължаваме!

БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт


БОЕЦ сезирахме Европейската комисия за ДДСгейт!

Днес, 26.03,2018г., представителите на БОЕЦ – Весислава Танчева и Анжела Адамова внесохме в представителството на ЕК в София документи за ДДСгейт.

Според данните получени по ЗДОИ от НАП, общият размер на ДДС измамите установени с ревизионни актове на НАП след 2000г. е 16.2 милиарда лева, от тях почти 6 милиарда са вече отписани от НАП. Останалите в преимуществените случаи са задължения на малоимотни лица, които са послужили като бушони в схемите за ДДС измами и няма вероятност да се издължат. Това е най-големият обир в новата българска история и БОЕЦ считаме, че е невъзможно този грабеж да е продължавал през годините без институциите и управляващите да са разпъвали чадър и да са участвали в схемите за източване на ДДС. Публична тайна е , че това е един от начините за пълнене на партийните каси на всички партии управлявали през последните две десетилетия. Тази престъпна практика достига колосални размери по време на управлението на ГЕРБ в степен, че е застрашена националната сигурност, а правителството за да компенсира загубите и за да не стане видна дупката в бюджета през 2011г присвоява резерва на здравната каса. Същата 2011г. е и рекордна по отношение на схемите за източване на ДДС, като НАП обявяват в документите си до БОЕЦ, че сумата на несъбираемите задължения за ДДС за годината е в размер на 1.1 милиарда лева.


Поради огромният размер на несъбраното ДДС, това се отразява не само на бюджета на България и живота на българите, а и на общият европейски бюджет защото вноската на страната ни изкуствено е занижена.
БОЕЦ внесохме сигнал в ЕК и по случая на следовател Бойко Атанасов, подложен на репресии и незаконно подслушване заради направените от него разкрития пред сайта Биволъ за наличието на шпицкоманди в прокуратурата занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на корупционни престъпления и оказване на натиск върху неудобни за управляващите хора. Атанасов пръв повдигнат темата за ДДС измамите и това даде повод на БОЕЦ да поискаме официално данните от НАП. Истината се оказа още по зловеща.


БОЕЦ продължаваме с действията си за търсене на отговорност на виновните за източването от бюджета чрез ДДС измамите на над 16.2 милиарда лева и няма да позволим скандала да бъде забравен. Защото тези пари са откраднати от всеки един от нас, всички сме платили сметката за да може шепа олигарси и политици да богатеят, а народа да обеднява. Това е и една от причините България е да е на първо място по бедност и корупция в Европа.
Продължаваме!