Люба Кулезич – „БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ“

Люба Кулезич – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Люба Кулезич!

Люба Кулезич е български журналист и публицист, който няма нужда от представяне. В демократичните държави добрите журналисти се отличават по получените награди за своята дейност. В България, страната известна с подчинените на партийната мафия медии,  гражданите броим уволенията на един телевизионен журналист и ударите срещу него и така преценяваме неговите качества и дали е независим и принципен в своята работа. Защото в България всеки неудобен за властимащите бива отстраняван. Всеки имал дързостта да говори Истината от екрана бива смачкван. Всеки, който не приема властта на мафията бива обявяван за враг. Всеки, показващ и отразяващ престъпното лице на политическото статукво превзело държавата ни, бива уволняван. Това е битката на мафията срещу свободата на словото, срещу непримиримите и свободомислещите. И малцина са журналистите и медиите, които имат куража да отстояват тази свобода! Защото мафията е жестока и брутална – побои и покушения над журналисти, уволнения, дела, обвинения! В своята работа Люба Кулезич мина през всичко това. От физически нападения, до уволнения и обвинения. И през последните години остана един от малцината журналисти, имащи куража и смелостта да води битката с корупцията и мафията от телевизионният екран.

През ноември 2017г. Люба Кулезич бе свалена от ефира на БИ АЙ ТИ телевизия по най-бруталният начин. Поредното отстраняване. В нейното предаване „Честно казано“ бяха поставяни теми, които в нито една от официалните телевизия не смееха дори да споменат. Това бе една от последните  трибуни на свободното слово в национален ефир. Място, където Истината се говореше без страх! В подкрепа на журналистката и в защита свободата на словото , БОЕЦ излязохме в акция пред сградата на БИ АЙ ТИ и бяхме нападнати от мутрите на дебелите. Седмици след това телевизията бе „купена“ и потъна в блатото. На фона и на тези събития преди дни от „Репортери без граници“ наредиха България на 111-то място по свобода на словото. Последно място не само в ЕС, а в цяла Европа.

В държавата на Пеевски и Буда, в държавата на Цацаров и Цветанов, в държавата на олигарсите, ченгетата и мутрите, гражданското общество и независимите журналисти останаха последното ядро на съпротива срещу мафията превзела страната ни! И въпреки цялата си мутренска власт, и въпреки милиардите си, и въпреки всички институции-бухалки, има хора , които не могат да бъдат смачкани и пречупени! Респект и уважение към всеки запазил стремежа си към свобода и чувството си за справедливост!

Люба Кулезич – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!